Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
9.10.12 12:17
@PetaP píše:
Květákové placky miluju, šleháš tam sníh? Jsou pak fakt vynikající, a jako dezert okurkový salát :jazyk:

Když se mi chce, šlehám i sníh, dneska se mi nechtělo :jazyk:. Dneska tedy byly celkově úplně obyčejné, jen s petrželkou. Někdy přidávám i strouhaný sýr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
9.10.12 13:00
@Jindřiška7 píše:
@Paoloska děkuji :D koukám, že králíka teď budu muset dělat častěji :)
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
9.10.12 13:01

My dnes máme špagety se sýrovou omáčkou a krůtí nudličky na žampionech :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.10.12 13:04
@alien21 píše:
Nevařím, jedu do Gennetu na NT screening a jsem nervní jako prase…Držte nám pěsti, prosím!!!

Držím, držím, držím! :palec: Pamatuju si, jak jsem jela na UZ v 10. týdnu 3 hodiny vlakem a byla tak nervozní, že jsem od rána vůbec nejedla. No a po tom NT jsem se uklidnila a už se furt jen cpala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.10.12 13:05
@KPKristy píše:
Květákové placky, brambor…

Prosím, jak děláš ty placky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
9.10.12 13:11

Dnes zatim brkase a grilovaci klobasky, pac nestiham :oops: a odpol chci uvarit kulajdu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.10.12 13:17

@Jindřiška7 Jak chutnal králík? A jak jsi ho tedy nakonec udělala?

• Citovat
  • Upravit
15054
9.10.12 13:22

Buřtgulášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.10.12 13:39

@Paoloska
Tolik receptů na králíka, super! Musím si je někam zapsat. Nám nejvíc zatím chutnal s hořčicí, ale teda vždycky ho musím aspoň 3 hodiny péct, jinak je tuhej jako nikdo druhej ;)
prosím si recept o ty karboše z vařeného masa, to využijem, pro malou dělám pořád vývary a vařené maso zbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.10.12 13:44
@robínek píše:
Prosím, jak děláš ty placky?

Nastrouhám syrový květák (nebo rozsekat v robotu), klepnu do toho žloutek, osolím, opepřím, trošku drceného kmínu a bylinky (pažitka, petrželka, nať z cibule, co kdo má rád), přidám mléko a hladkou mouku, aby byla konzistence jako na bramborákové těsto. Nakonec vmíchám sníh z bílku. Někdy dám rovnou celé vejce a nešlehám se se sněhem. Někdy přidám strouhaný sýr. Kdo chce, může s květákem nasekat i uzeninu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
9.10.12 13:47
@eshta píše:
@MaWe super :potlesk: :mrgreen: mě zajímá i omajda ;)

přidala jsem, omajda je…budeš koukat jak v ní nic není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
9.10.12 13:51
@KPKristy píše:
Nastrouhám syrový květák (nebo rozsekat v robotu), klepnu do toho žloutek, osolím, opepřím, trošku drceného kmínu a bylinky (pažitka, petrželka, nať z cibule, co kdo má rád), přidám mléko a hladkou mouku, aby byla konzistence jako na bramborákové těsto. Nakonec vmíchám sníh z bílku. Někdy dám rovnou celé vejce a nešlehám se se sněhem. Někdy přidám strouhaný sýr. Kdo chce, může s květákem nasekat i uzeninu…

Díky! To vypadá moc dobře, asi do toho vrazím sýr. Předpokládám, že se to smaží, nezkoušela jsi to i v troubě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.10.12 14:08
@robínek píše:
Díky! To vypadá moc dobře, asi do toho vrazím sýr. Předpokládám, že se to smaží, nezkoušela jsi to i v troubě?

Já zatím jen smažím, ale určitě by to šlo i v troubě. To bych tam ale možná šupla trochu prášku do pečiva, aby to nebylo nějak slitý :nevim: Nebo třeba holky poradí jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
9.10.12 14:13
@KPKristy píše:

ha, tak další co dělá ze syrového květáku :lol:
my doma taky :mrgreen: ;)
od ostatních spíš znám verze z květáku vařeného :)
já je dělám někdy na plech, ale jako směsku (netvaruju placky), prostě tu hmotu vyleju na peč. papír a peču ;) pro děti bez smažení :palec:
přidávám česnek, prášek do pečiva a strouhanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
9.10.12 14:19
@robínek píše:
@Paoloska
Tolik receptů na králíka, super! Musím si je někam zapsat. Nám nejvíc zatím chutnal s hořčicí, ale teda vždycky ho musím aspoň 3 hodiny péct, jinak je tuhej jako nikdo druhej ;)
prosím si recept o ty karboše z vařeného masa, to využijem, pro malou dělám pořád vývary a vařené maso zbývá.

z vařeného zbytkového masa dělám klukům pomazánku k večeři ;)
to je taky možnost jak ho zpracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny