Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
10.10.12 12:08

Klementýnka ty jo to jsou dobroty a názvy a vůbec jako ..ses narodila z vařečkou v ruce co? vy máte doma kozy?

• Citovat
  • Upravit
saracenka
10.10.12 12:09

Já zapečené těstoviny a šopák

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
10.10.12 12:26
@KPKristy píše:
Ty si sem nechodíš pro inspiraci, viď? Chodíš nám dělat chutě :D
:D a dodávám Vám inspiraci, sama jsem se tady inspirovala květákovýma placičkama, ty se mi moc líbí. Carpaccio je trochu luxus, uznávám, ale je to výjimečné, byla jsem s malou u doktorky, je v pořádku, naočkovaná, spinká, zastavila jsem se tedy v obchodě a na oslavu jsem si koupila carpaccio, jinak včerejší dýňová polévka a večer dýňová kaše jsou zas vcelku normální. :D :D :D
  • Citovat
  • Upravit
Klementýnka
10.10.12 12:30
@saracenka píše:
Klementýnka ty jo to jsou dobroty a názvy a vůbec jako ..ses narodila z vařečkou v ruce co? vy máte doma kozy?

No, ty kozy a kozí sýr, no, zjistila jsem, že kozí sýr není v Čechách zas tak běžný a je dost drahý, víc než tady, to je pravda. Tak Vám s ním už raději nebudu dělat chutě. Ale pokud na něj na farmářskom trhu narazíte, tak doporučuju vyzkoušet…

Teď jsem si vzpomněla, že kozí sýr mají v Tescu i v Kauflandu, buche de chevre, je výborný, doporučuje aspoň občas jako laskominku.

• Citovat
  • Upravit
saracenka
10.10.12 12:31

:think: :think: :think: no čoveče a je z toho cítit ta kozina?

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
10.10.12 12:34

Není. Pokud je dobře udělaný, tak není. Z jogurtů občas ano, ale ze sýrů ne. Takový čerstvý kozí sýr je výborný, málo kalorický a plný bílkovin. Trochu rozpéct, pokapat medem, přidat salát či nějakou zeleninu… mňam mňam… například dýně, mrkev, pastiňák, brambory, batáty pečený v troubě a pak podávat s rozpečeným kozím sýrem je mňamka dostupná i v Čechách.

• Citovat
  • Upravit
46669
10.10.12 12:38

Já v létě ochutnala kozí sýr. Poprvé. Nevím, jak chutná kozina, ale ten sýr mi nechutnal :nevim:. Byl konzistence mozzarely. Možná nějaký čerstvý jako žervé by byl lepší, nevím. Ale cestu jsem si k němu prozatím nenašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
10.10.12 12:43

No kurník to by u nás nikdo nejedl hele :think: zbylo by to na mě..achjo

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
10.10.12 12:49
@KPKristy píše:
Já v létě ochutnala kozí sýr. Poprvé. Nevím, jak chutná kozina, ale ten sýr mi nechutnal :nevim:. Byl konzistence mozzarely. Možná nějaký čerstvý jako žervé by byl lepší, nevím. Ale cestu jsem si k němu prozatím nenašla…

Konzistence mozzarelly? Mozarelly z kravského mléka. To je špatně. To nemá mít. Spíš konzistenci lučiny, ale taková čerstvější chuť.

Pak existuje i kozí camembert, mají ho v Bille, ale ten není nic moc. Zkuste kozí sýr značky Chavroux, mám pocit, že to je k dostání i v Čechách - čerstvý sýr i camembert. To je dost dobrý. Nebo čerstvý kozí sýr bio v Bille, sice není tak dobrý jako Chavroux, ale dobrý je.

Když už jsme u mozzarelly, tak doporučuju mozzarellu buvolí, to je taky velká dobrota. Má úplně jinou konzistenci než mozzarrela klasická, je víc smetanová, tekutá, moc dobrá.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.10.12 12:57

@Klementýnka Prosím tě, holka zlatá - dávej do diskuze Recepty (najdeš v záložce Diskuze skupiny) všechny recepty, co děláš - tvoje nápady zbožňuju :dance:
Jinak buvolí mozzarelu u nás seženu tak možná v nějakým special obchůdku v centru Prahy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
10.10.12 12:59

Kozí sýry jo :pankac: Když jsou ze správného druhu koz, tak ani kozí mléko není cítit..
Nejlepší jsou přímo od chovatelů, ale třeba v Intersparu mají kozí sýr s brusinkami - je to taková nakyslejší lučina (ona ta kozina má typickou chuť, kterou neumím přiblížit) se sladkými kousky ovoce - tu si sem tam občas kupuju místo bonbonů :palec:

• Citovat
  • Upravit
25007
10.10.12 13:04
@KPKristy píše:
Ratatouille? Zapečený lilek, jak dělá eshta?

ten zapečený lilek je lepší ohřatý, teda já ho mám ráda víc druhý den, až se to pěkně rozleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
10.10.12 13:09

Včera jsme se konečně dostali na houby, tak je dneska zeleninová polévka a houbová omáčka, vajíčko a brambor, mňam už se těším až se to dovaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
10.10.12 13:11

A k tomu včerejšímu květáku- dělala jsem vždycky z vařeného, ale zkusím to i ze syrového se sněhem, uvidíme jak to bude doma šmakovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.10.12 13:11
@Klementýnka píše:
Konzistence mozzarelly? Mozarelly z kravského mléka. To je špatně. To nemá mít. Spíš konzistenci lučiny, ale taková čerstvější chuť.

Pak existuje i kozí camembert, mají ho v Bille, ale ten není nic moc. Zkuste kozí sýr značky Chavroux, mám pocit, že to je k dostání i v Čechách - čerstvý sýr i camembert. To je dost dobrý. Nebo čerstvý kozí sýr bio v Bille, sice není tak dobrý jako Chavroux, ale dobrý je.

Když už jsme u mozzarelly, tak doporučuju mozzarellu buvolí, to je taky velká dobrota. Má úplně jinou konzistenci než mozzarrela klasická, je víc smetanová, tekutá, moc dobrá.

No vidíš, tak to byl špatný sýr a já mám teď pokažený dojem. Tak musím někdy ochutnat ten správný. A hlavně jsem si kozí právě představovala jako lučinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny