Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20656
11.10.12 07:14
@levmah28 píše:
Musíš si pořídit kozu, na rok ji plánuju, už jen kvůli mléku. Kozí mléko je drahé, v obchodě 35kč půl litru :cert:
že bych jí ustlala v předsíni a pást vodila do praku? no popřemýšlím :think: :mrgreen:

mlíko jsem viděla tady v krámku s bio cca za 55/litr :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
11.10.12 07:17
@sandrik píše: že bych jí ustlala v předsíni a pást vodila do praku? no popřemýšlím :think: :mrgreen:mlíko jsem viděla tady v krámku s bio cca za 55/litr :?
:mrgreen: zkus to, a nauč ji chodit na záchodek, a do truhlíku nasaď trávu :mrgreen: nevím co je na tom tak drahého :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
5misa6
11.10.12 07:18

Jinak dneska rizoto a okurkový salát.

• Citovat
  • Upravit
20656
11.10.12 08:00

No ona především koza nenadojí tolik co kráva, navíc musí mít každoročně jehně (snad moc nekecám :nevim: zkušenější poradí líp), pak si vezmi všechny ty lékařský věci okolo, stravu, ustájení (nebo jak se tomu říká u koz? :think: :D), hygienický požadavky na výrobu, uskladnění, vybavení farmy, distribuce mlíka, reklama, plus farmář taky z něčeho musí žít a musí mu zbýt i na chod a opravy farmy atd… pokud nemá skutečně velkochov, tak tu cenu moc nesrazí a navíc obchody si dávají myslím velkou marži za produkt, co je „in“ a lidi si za něj ochotně připlatí,
my proto kupujeme jen přímo z té farmy, když už se tam dostaneme, vím že to vycházelo cca 2× ceny kravského mléka a hlavně je to fakt čerstvý

a taky mě napadlo, chuť ovlivňuje i to, jak kvalitní má koza stravu, jestli na pastvě jsou i nějaké byliny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.10.12 08:35
@sandrik píše: že bych jí ustlala v předsíni a pást vodila do praku? no popřemýšlím :think: :mrgreen:mlíko jsem viděla tady v krámku s bio cca za 55/litr :?

Na balkon ne - tam jí stlučte boudičku a jak píše levmah - nějaký ty truhlíky 8)
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
saracenka
11.10.12 09:03

Ty wogi dam mužovi kozu k vánocům, noco že už se na balkon nevejde s cígem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
11.10.12 09:07
@saracenka píše:
Ty wogi dam mužovi kozu k vánocům, noco že už se na balkon nevejde s cígem :mrgreen:

Uděláš něco pro jeho zdraví - nebude moct kouřit a jeaště bude mít zdravý mlíko a domácí sýry :palec: :dance:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
11.10.12 09:10
@Amber_1977 píše:
Uděláš něco pro jeho zdraví - nebude moct kouřit a jeaště bude mít zdravý mlíko a domácí sýry :palec: :dance:

Jen aby ta koza nehulila s ním :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
19874
11.10.12 09:15

@sandrik
Hele, já nevím, ale kdyby měla koza mít jehně, tak se asi vyděsím, já bych spíš čekala kůzle :mrgreen:
Jinak mě vždycky pobaví, když vidím, kolik kozí mlíko stojí, jak manžel říká, že doma měli kozy taky, ale mlíko dávali slepicím a kočkám, protože na pití je přece kravský (krávu měli taky). Moje máma - poválečná generace, na kozím mlíku vyrostla, kravský se šetřilo na máslo a doteě je zdravá jak řípa.
My zase občas zajedem na ovčí farmu, mají výborný sýry a jogurty, ty žádnou pachuť nemají, i když mně to nevadí ani u kozích sýrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.10.12 09:26
@levmah28 píše:

To jste mi připomněly jeden vtip..:
Manžel se po vydařeným sexu vykulí z postele, že si na balkoně ubalí špeka.. Tak ubalí, potáhne a najednou „vžum“ zleva doprava proletí ohnivá koule.. 8o
Chvíli přemýšlí, co to mohlo být, ale nic nevymyslí, tak si řekne, že měl asi nějakou halucinaci a dá si dalšího práska.. A zase „vžum“ - zleva doprava ohnivá koule 8o 8o
Tak to už je podezřelý - to se musí prověřit :cert: Tak se rozhodne, že si ještě jednou potáhne, ale bude dávat bedlivý pozor a zjistí, co to je.. Potáhne, zaznamená vysokou rychlostí letící ohnivou kouli a v tu chvíli se otevřou dveře na balkon a v nich manželka:
„Miláčku, nechceš už jít domů? Stojíš tu už tři dny :nevim: “

• Citovat
  • Upravit
saracenka
11.10.12 09:29
@levmah28 píše:

no aby jí tam v abstáku nevojel ještě :pocitac:to by mě ta koza fakt nasrala jako :cert:

• Citovat
  • Upravit
5misa6
11.10.12 09:33
@Amber_1977 píše:
To jste mi připomněly jeden vtip..:
Manžel se po vydařeným sexu vykulí z postele, že si na balkoně ubalí špeka.. Tak ubalí, potáhne a najednou „vžum“ zleva doprava proletí ohnivá koule.. 8o
Chvíli přemýšlí, co to mohlo být, ale nic nevymyslí, tak si řekne, že měl asi nějakou halucinaci a dá si dalšího práska.. A zase „vžum“ - zleva doprava ohnivá koule 8o 8o
Tak to už je podezřelý - to se musí prověřit :cert: Tak se rozhodne, že si ještě jednou potáhne, ale bude dávat bedlivý pozor a zjistí, co to je.. Potáhne, zaznamená vysokou rychlostí letící ohnivou kouli a v tu chvíli se otevřou dveře na balkon a v nich manželka:
"Miláčku, nechceš už jít domů? Stojíš tu už tři dny :nevim: "
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
11.10.12 09:34
@saracenka píše:
no aby jí tam v abstáku nevojel ještě :pocitac:to by mě ta koza fakt nasrala jako :cert:

Koza nebo manžel? :cert:

• Citovat
  • Upravit
saracenka
11.10.12 09:40
@Amber_1977 píše:
Koza nebo manžel? :cert:

no jasně že koza, chlap nikdy za nic nemůže to nevíš? :think:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
11.10.12 09:52
@saracenka píše:
no jasně že koza, chlap nikdy za nic nemůže to nevíš? :think:

Jo tak to je jiná.. Chlípnici ku. evný rozmlátím úsměv a manžílka si pak po nevěře budu o to víc opečovávat, aby se příště už tak lehko přemluvit nedal :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny