Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9995
11.10.12 16:19
@MaWe píše:
Tyhle se pecou v troubě, ale ty myslis takové ty mastné smažené a vynikající? :-D
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
11.10.12 16:21

http://www.mimibazar.sk/recept.php?…
Tyhle jsou vzhledem nejblíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
11.10.12 16:25

Jj ty jsou přesné - na Slovensku je delavali na sladko, taky mnamkove :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
11.10.12 16:55

Zelnačka a smaž. květák a bramb. kaše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
11.10.12 17:24

Holky, vždy kupuju plecko s kostí, a jak to vykostím tak kosti mrsknu do mrazáku, že na polévku. A byla tady mamka, kosti upekla s česnekem a kořením, maso obrala, do výpeku hodila zeleninu a rýži, pak dala kari, no ty kokos, se můžeme užrat :pankac: luxus.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
11.10.12 17:26
@MaWe píše:
Jj ty jsou přesné - na Slovensku je delavali na sladko, taky mnamkove :-)

Mamka je slovenka, a ty slovenské kulturní jídla miluju, kromě teplé brynzy :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14624
11.10.12 20:52

@levmah28 - taky jsem slovenka, ale teplou brynzu? To myslíš jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.10.12 21:11

U nás zase králík a zítra opět se bude už dojídat :mrgreen: akorát mě trošku zklamal, je nějakej tuhej, asi se budu muset zeptat tchána, kde ho splašil a jak byl starej :D

Už jste někdy některá dělala čočkové karbanátky? Dnes jsem o nich slyšela poprvé a prý jsou vynikající, tak asi vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
11.10.12 21:13

Tak o víkendu asi do těch čočko karbanátků půjdu, tenhle recept vypadá skvěle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
11.10.12 21:16
@Paoloska píše:
@MaWe to jsi mi připoměla pirohy z Masarykova nádraží v Praze, tehdá ještě Praha Střed. Holky, nepamatujete na ně některá? No, je to dávno, před 89 rokem…Ty byly nepřekonatelný - smažený masový pirohy. V průběhu let hledám podobný recept a stále narážím jen na vařené pirohy, což je klasika, ale zdaleka to neodpovídá těm nádražáckým ;)

já si je pamatuju!!! dělali je i po 89 :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
11.10.12 21:18

@robínek jééé já jsem ráno asi ještě spala, když jsem to psala :lol: samo, že kůzle, ne jehně :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
11.10.12 21:25
@levmah28 píše:
Holky, vždy kupuju plecko s kostí, a jak to vykostím tak kosti mrsknu do mrazáku, že na polévku. A byla tady mamka, kosti upekla s česnekem a kořením, maso obrala, do výpeku hodila zeleninu a rýži, pak dala kari, no ty kokos, se můžeme užrat :pankac: luxus.

já to tak dělám i s žebrama (obyč/uzenýma), kostma od vepř. pečeně nebo krkovice, střádám si do sáčku a pak to zpracuju najednou a můžu se po tom utlouct :palec: jen maso neobírám, ale nechávám každýho ožužlat si sám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.10.12 21:30
@Jindřiška7 píše:
Tak o víkendu asi do těch čočko karbanátků půjdu, tenhle recept vypadá skvěle :palec:

:poblion: Čočku fakt néééé :zed:

• Citovat
  • Upravit
25007
11.10.12 21:31
@levmah28 píše:
Holky, vždy kupuju plecko s kostí, a jak to vykostím tak kosti mrsknu do mrazáku, že na polévku. A byla tady mamka, kosti upekla s česnekem a kořením, maso obrala, do výpeku hodila zeleninu a rýži, pak dala kari, no ty kokos, se můžeme užrat :pankac: luxus.

a s jakou zeleninou to mamča dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
11.10.12 21:34

Tak u nás dnes proběhly papriky plněné šunkou, anglickou slaninou, sýrem a čerstvým oreganem, zapečené na cibuli, mňam :D
Mimochodem, ve Sparu mají na etiketách už složení salámů - velmi mě zaujalo složení šunky od kosti (člověk by předpokládal, že jde o čisté maso..) - tak 80% masa 8o 8o 8o
No nic, budeme muset jezdit častěji do Německa, tam nemají tak málo masa ani v bučtech :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny