Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
18.11.12 10:17

Bramboračka se zatuchlým česnekem :cert: a smažený candát s br kaší, okurkový salát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
18.11.12 10:20

Včera pro řemeslníky svíčková s vepřovym masem a knedlíkem. Já si dala k obědu kuřecí polívku s kapáním. A k večeři u tchýně polívku, co dům dal (brambory, fazole v rajč. omáčce, klobása, ředkvičky…). Malej byl s tetou na výletě, tak jedl tam. A dnes pečené kuře s brambory a pro manžela s kari rýží. Ke kávě jsem v Bille „upekla“ makový závin.

• Citovat
  • Upravit
30631
18.11.12 11:42

Máme ochutnávku italské kuchyně, syn dovezl z Itálie 3 balíky těstovin, rajčatovou omáčku, mozarellu, olivový olej, pršut, máslo a hlavně sušená rajčata…mňam.
A na ukázku olivy přímo ze stromu.
Na zítra peču kousek plecka, k tomu budou šťouchané brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.11.12 12:20

@laducha Šikovný syn! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
18.11.12 17:15

Nemáte někdo zkušenost s patizonem? nějakej recept nebo co by se z toho dalo udělat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
18.11.12 17:31

@cukratko33 obvykle se z toho dělají „řízky“, tedy plátky v trojobale smažené. Taky se dá udělat patizonová polévka - krém. Taky se z kostiček dá udělat omáčka na těstoviny, pak se dá udělat patizonové kari. Já včera z patizonu udělala pupíkovi příkrm.

• Citovat
  • Upravit
9734
18.11.12 17:34

@Amber_1977 asi bych to spíše taky viděla na to obalení. Nic exotického z toho nechci ale máme jen jeden takže přinejhorším se to vyhodí ale tohle asi zkusím ale díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
18.11.12 20:12

Tak u nás dnes na oběd králík na zelenině a hlívě s rýží, koblihy ke kafíčku a večer pečené křepelky s pečenými brambory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
18.11.12 21:05

Já dnes rychle a levně - kroupy se slaninou a se zelím :pankac: To bude noc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
18.11.12 21:09

Zapečené kuřecí prsa s bylinkami a slaninou, posypané sýrem, polité smetanou a k tomu pečený brambor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
18.11.12 21:35

U nás k obědu řízek a vaječno-strouhanková placka s chlebem a k večeři pórková a rybičková pomazánka s chlebem :D Rychlé a dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.11.12 22:35

Dočítám po 2 dnech a chci ještě reagovat na tohle

@Amber_1977 píše:
Jinak.. Mně zaráží, že co chvíli tu píšete o játrech, ledvinách, srdci… - vy to fakt jíte? Nebo to děláte jen z donucení? A to chutná manželům, nebo někomu, nebo i vám? 8o
Pardon, že se tak ptám, ale u nás se tohle jaktěživ nevařilo a tady o tom píšete skoro pořád :think:

já jsem na to zvyklá od dětství, takže mi to přijde normální - v podstatě všechny vnitřnosti jsem už i sama vařilam ale je fakt, že třeba ledvinky jen jednou, zato srdíčka nebo játra v podstatě každý měsíc určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
18.11.12 22:55

Jinak za poslední 2 dny u nás:
oběd: vepřové s hráškem a brambory, celerová polívka, mini řízečky s zeleninový salát s jogurtovým dresinkem
večeře: celerová polívka, co zbyla z oběda s opečeným chlebem, volský oko s chlebem (ale znám i jako buličí, jen to nepoužívám :) )

zítra listový špenát, vepřový, brambory
na zbytek týdne musim teprv dát nějaký jídla do kupy - proberu, co jsme měli nedávno, aby se to neopakovalo a nějak to sesmolim, asi něco na houbách, taky kuskus nebyl dlouho a mrazáku pořád straší mletý, který jsem nevužila teď o víkendu :think:

Příspěvek upraven 18.11.12 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
18.11.12 22:59

@sandrik Já to dneska našla v kachní polívce, co vařila mamka - hrábnu naběračkou jednou a vytáhnu něco hnedofialovýho nechutnýho.. hrábnu podruhý a vytáhnu něco tmavě fialovýho válčitýho :poblion: potřetí už jsem se neodvažovala, ještě by to ně mě baflo :zed:

• Citovat
  • Upravit
50174
18.11.12 23:01
@Amber_1977 píše:
@sandrik Já to dneska našla v kachní polívce, co vařila mamka - hrábnu naběračkou jednou a vytáhnu něco hnedofialovýho nechutnýho.. hrábnu podruhý a vytáhnu něco tmavě fialovýho válčitýho :poblion: potřetí už jsem se neodvažovala, ještě by to ně mě baflo :zed:

Měla jsi to sníst, třeba by ti to chutnalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny