Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
5.12.12 13:46
@KPKristy píše:
@DanielkaC, ale nikdo neříká, že s dítětem nebudeš nic stíhat. Podle mě toho stihneš víc, než když chodíš do práce. Dítě bude s největší pravděpodobností taky někdy spát (určitě budeš mít spavé dítě, nic jinýho si nevsugeruj :P ), tak pak hodíš nějakou flákotu do trouby. A ještě to stihneš probrat na emimi :jazyk:

No jo, tak to víme my, žejo, ale proč to na sebe prozrazovat? ;)
Já se teda první 3-4měsíce nevyspala a nestačila ani najíst, vždycky jsem něco vytasila z mrazáku, ohřála a jak to bylo nachystané k jídlu, mládě se probralo a začalo šíleně ječet, že chce jíst nebo chovat, to byl prostě zákon. Pak už jsem jedla při houpání, kojení i na procházkách :roll: Nechci strašit, jsou samozřejmě i normální děti, ale já bych teda do budouna nic neslibovala a lepší je připravovat okolí na tu horší variantu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
5.12.12 13:52

Jáhly, dýňovopastiňáková kaše s anýzem a fenyklem, krevety na česneku.

• Citovat
  • Upravit
1655
5.12.12 13:54

@robínek jj mate samozrejme pravdu, kort vy jiz matky :-) uz radeji na toto tema doma nebudu naladovat abych si jeste nepritizila ;-)
ja teda doufam, ze mimco bude po me, takze samozrejme hrozne hodne :-)
ale jak rikas, muze nastat i ta horsi varianta…
je mozne ze se telo na to ted pripravuje, protoze ikdyz jsem spavy typ cloveka, ted sem snad ledni medved, spim kazdy den v 8 a az do rana…takze asi si delam zasoby na toto obdobi ;)
holky diky, stejne do budoucna budu chodit pro rady… a nejen co se tyce jidla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
5.12.12 16:10

Dnes k obědu francouzské brambory jen jsem tam nedala salám ale sojové maso. Bylo to dobré :) k tomu byl okurkový salát. Děti to budou mít k večeři a chlap ještě na zítra k obědu, protože budu v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
5.12.12 16:30
@robínek píše:
No jo, tak to víme my, žejo, ale proč to na sebe prozrazovat? ;)
Já se teda první 3-4měsíce nevyspala a nestačila ani najíst, vždycky jsem něco vytasila z mrazáku, ohřála a jak to bylo nachystané k jídlu, mládě se probralo a začalo šíleně ječet, že chce jíst nebo chovat, to byl prostě zákon. Pak už jsem jedla při houpání, kojení i na procházkách :roll: Nechci strašit, jsou samozřejmě i normální děti, ale já bych teda do budouna nic neslibovala a lepší je připravovat okolí na tu horší variantu :mrgreen:

U každého je to jinak, záleží na tom, jaké má dítě. Náš Ada byl hodně spavé dítě a budil se jenom na mléko. Mezitím co spal, tak jsem si uvařila, uklidila a ještě jsem si stihla číst časopisy, spát nebo serfovat na netu :mrgreen: Do půl roku to byla pohoda. Jakmile začal lézt a posléze i chodit, tak mi všude kramařil a to dělá vlastně doted. Odpoledne, když spí, tak tu uklidím a večer je tu zase binec, tak můžu začít znova :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
5.12.12 16:32

Dneska jsem nevařila, dojeli jsme jídlo od včera :lol: Večer má chlap oslavu narozenin, tak jsem mu upekla cheesecake a jdu dělat chlebíčky a česnekovou pomazánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
5.12.12 17:21
@robínek píše:
@DanielkaC
Teda promiň, ale co to manželovi vykládáš o tom, jak budeš mít na mateřské navařeno a naklizeno? :roll: To je teda vrcholně netaktické! Správný postup zní: teď jsem unavená, protože jsem těhotná a pak už teprve nebudu stíhat, protože budu kojit a přebalovat, nejvyšší čas, aby ses naučil vařit, uklízet a žehlit sám! ;) A tuhle diskusi o tom, jak ženské na mateřské vyvařují, před ním zataj!
Úuuplně přesně řečeno!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
5.12.12 17:22
@Klementýnka píše:
Jáhly, dýňovopastiňáková kaše s anýzem a fenyklem, krevety na česneku.
ááááá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50171
5.12.12 18:24

Tak teprve ted jsem skončila s připravama na večerní oslavu, dneska už nic nedělám a budu si jenom užívat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.12.12 08:50

Včerejší večeře byla do naší dietářky opět docela úspěšně nacpána: bramborovodýňové pyré a vařené krůtí maso, vše bohatě zasypáno sýrem. Já už pro ni vyvařuju jak v Alkronu :roll:
Trochu vařeného masa mi zbylo, nemáte prosím někdo nápad na nějaký mišuňk na oběd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
6.12.12 08:53

Zkušené pekařky, prosím pomoc. Do všeho předvánočního blázince má manžel ještě narozeniny a chce po mně upéct něco pro kolegy do práce - pro cca 20 lidí. Napadá mě, že buď upeču velký plech nějaké lité buchty, kterou pak nazdobím a rozkrájím, nebo upeču a následně nazdobím 20 muffinů, ale ty by byly asi pracnější. Co byste upekly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
6.12.12 08:54

Dneska jen nějaká rychlovka a zbytky ze včera, páč tu na mě čeká nazdobení perníčků z 1,25kg mouky…a mladej bude asistovat, tudíž se to dost protáhne :-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.12.12 09:30

@robínek Mufinky nejsou časově nijak moc náročnější a působí na oko moc hezky. Když uděláš nějaké těsto, co se jen smíchá a nandá do formiček, tak to moc nezdrří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
6.12.12 09:34

@alien21 nebo udelej parizske kostky, je to na jeden pekac a hrozne hezky to vypada, takove fakt slavnostni… nebo aspon ja pokazde co sem to nekam prinesla tak se ptali kde se to da koupit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.12.12 09:44

Dneska dělám zapečené špagety se směsí z cukety, rajčat, paprik, pórku… Zítra jedeme na pět dní k našim, tak se zbavuji zeleniny z lednice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny