Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21911
23.1.16 20:14

@danyk jinakmrostenky udelas i skvele jen na cibuli.Tak je delavam ja, recept moji babicky ;) Uplne jednoduse osmazis spoustu cibulky do hneda (ne spalit) ve vypeku po orestovani masa. Naklepane rostenky potrit horcici, osolit opeprit, orestovat na oleji a v tom vypeku osmazit tu cibulku do hneda. Babicka tu stavu pak po zahusteni a provareni cedila, ja to ponorkacem rozmixuji a chutna to super :palec: Jo, ja jeste zapekam tedy v troube do mekka a potom zahustuji jiz na plotne. Prijdou mi stavnatejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.1.16 20:20

@Haku co je hovězí po cikánsku, třeba by se na to u nás našly suroviny, když houby odpadly. Mšice… kde jsem je tam sebrala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.1.16 20:21

@Haku jéé, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
23.1.16 20:28
@danyk píše:
@Haku co je hovězí po cikánsku, třeba by se na to u nás našly suroviny, když houby odpadly. Mšice… kde jsem je tam sebrala?

Po cikansku je uplne jednoduche, do hotoveho cehokoli proste nakonec soupnes leco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.1.16 08:34

Včera smažený eidam a hermelín s hranolkama, zelný salát
dnes vepřové výpečky se špenátem, bramborový knedlík, vejce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
24.1.16 08:47

Včera bramboráky
dnes kuřecí vývar s obrázkama :lol:
kuřecí roláda s brkaší a ještě od mamky br. salát a vepř. řízky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
24.1.16 14:23

Včera čína s čínskými nudlemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3784
24.1.16 16:28

Holky, nevíte, jestli se dají udělat dobré tousty bez toustovače? :D

Nebo něco dobrého jako tousty?? poraďte, dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.1.16 20:40
@Gerberka píše:
Holky, nevíte, jestli se dají udělat dobré tousty bez toustovače? :DNebo něco dobrého jako tousty?? poraďte, dík :kytka:

Co chleba ve vajíčku, s hořčicí, cibulí a zeleninovou oblohou? Nebo chleba s vaječnou omeletou, nahoru dát třeba cibuli a sterilovanou kapii.

Byla jsem u našich na obecní zabijačce, takže včera jsem maso zajídala masem :mrgreen:, měla jsem mozeček s vejcem, kousek jitrničky, pečené i vařené maso, guláš a prdelačku.
Dneska byly bramborové knedlíky, bílé i červené zelí a pečené kuře, k večeři pak rajská polívka s rýží a masovými kuličkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarasch
25.1.16 14:56

Díky holky za tolik inspirace :) Ušetřili jste mi hodně nervů :D Já jsem dneska našla tady ten návod, tak jsme si objednali jídlo a bylo to skvělé a nemusela jsem vařit :D
 http://www.usetrito.cz/…100-kc-vita/

• Citovat
  • Upravit
50155
25.1.16 15:03

Včera byl kuř. řízek a br. kaše. Dneska vařím boloňské špagety s granou a zbyde nám i na zítra :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3784
26.1.16 11:44

@laducha

ahoj, díky za tipy…já myslela jako že třeba plátek toustového chleba s máslem, šunkou, sýrem atd…a zapéct v troubě - nevím, jestli by to nebylo vysušený?? Odešel mi toustovač a netuším, kdy koupíme nový a kluci mají rádi tousty, no… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
26.1.16 13:26

Špagety se zelím, slaninou, uzeným, cibulkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
26.1.16 13:34

Včera kuř. vývar a rizoto, dnes zbytek vývaru a znojemská s rýží.
Jako svačiny/večeře ředkvičková pomazánka s domácími houstičkami.
Večer ještě uvařím brokolicovou polévku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
26.1.16 18:53

Tvarohová pomazánka s pažitkou
vajíčková pomazának
buřtguláš žemlovka
kuřecí vývar
roštěná s rýží, knedlíkem
domácí hranolky
kuřecí stehna pečená na zelí a br. knedlík