Dítě 2 roky zadržuje stolici
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dite 2 roky problém z kakani
Ahoj maminky, mam kluka 2 roky a dva měsíce, zadržuje stolici, asi pár krát mu stálo že měl tvrdou, a teď když chci kakat tak celý se ztuhne a zadržuje hovinko i když ho má měkké, pokakava pliny 20 krát denně a s toho má podrazdeny zadeček, mají to pokaždé, už jsem z toho zoufalá 😭 😭 😭 😭 😭 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@elenakalus
Ahoj. Také teď řeším skoro stejný problém. Jen to nás malej má tak jednou za měsíc. Má tužší hovinko, jednou ho to trošku zabolí a hned to zadržuje. Naposledy se mi stalo když jsem byli v krámu, tak normálně přestal chtit chodit, jenom nosit, úplně zezelenal, nemluvil… Nalitla jsem do lékárny ať mi pro něj něco daji. Dali mi sirup, ale ten má účinek až cca za 6 hodin ![]()
Vzdycky tak do 2 hodin se pak s námahou vykaká.
Tak jsem to začala řešit přírodní cestou. Nutim pořád hodně pít. Když vidím že už má tužší stolici, tak dostane pít svestkovy džus, nakrájím hrušku a je po problému. Teda teď to aspoň zatím pomahá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malý má stejný problém. Od malička hodně moc pil, skoro 1,5 litru. A ze dne na den přestal pít a s tím je spojený i problém s vyprázdněním…je to pořád dokola - odmítá pít, odmítá dělat blé… Po dobrým, po zlým, čípky…nic nepomáhá. Když už to nemůže vydržet, tak něco pustí do plíny a tak pořád dokola. Co se to kolem toho druhého roku děje, že zadržují stolici?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Simona05
Ano, za mě si taky myslím, že to je hlavně tím pitím. Malej taky dost pil a čím je větší tím pije méně a méně ![]()
Takže se snažím fakt nutit, ale prostě násilím to do těch dětí nalít nemůžeme že..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynulda Přesně tak, jako jsem fakt z toho hotová. Pořád nutím, si připadám jako Herodes. S velkým vypětím vypije cca 0,5l + 210ml um… Čaj nechce, šťávu nechce, džus nechce, ředěný džus nechce. Pije jen vodu a i tu teď cedí mezi zubama ![]()
Dcerka od malička pila skoro nic, ale problém s vyměšováním nikdy neměla…
Ve 4 letech se rozpila a teď jí nestíhám dělat pití a utírat na záchodě, pač tento tak 3-4×… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řešili jsme před nedávnem to samé, taky syn 2 roky a pomohlo mu, aby fakt poctivě každý den na svačinku snědl najemno nastrouhané jablko s pár (taky nastrouhanými) piškoty a když to jí fakt denně, tak chodí už pravidelně. Měl i psychický strach zatlačit na nočníku, to bylo odbourat těžší, tak jsme to řešili formou odměn, že za každý úspěch dostal lízátko a pustila se mu pohádka a když po pár týdnech zjistil, že to není tak strašný, tak už chodí celkem normálně. Ale myslím, že taky dost pomohlo vysadit z jídelníčku banány, borůvky a mléčné kaše, ty hodně staví. Ale chápu, že každé dítě je jiné, nám se ale tohle hodně osvědčilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera to tak také měla, pomohla jen Lactulosa…časem zjistila, že už to nebolí. Ale dodnes si to pamatuji…nohy křížem, klepala se, brečela… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynulda tak má dcera ta toho vypila fakt hodně, vodu, neslazený čaj, MM… a stejně zadržovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No můj syn, hodně pije, nestíhám měnit pliny, už vím jaké jsou dobré
, tak můžu na to hodně čurání už doporučit Pamprs, kakame jednou za tyden
,moc ani nejí skousili jsme to s jídlem švestky jablky, a meruňky, vařila jsem mu takovou šťávu no za pár dní měl prujem, a to ještě zadržování tak že uprdaval, a měl podrážděnou dupku
z sirupu Lactulose taky po 3 dnech prujem, on tím že hodně pije tak babky nemá má hovinko měkké ale velke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit