2 roky 8 měsíců odplenkovaní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
2 roky 8 měsíců odplenkovaní
Holky chci se zeptat. Syna chci odplenkovat. Jedeme teprve 3 den bez plen, ale je to katastrofa. Za den počuráno 12 kalhot, slipu a toho i posazuji, ale je schopný se počůrat i každých 15 minut. Je v tomhle věku normální, že neudrží být v suchu déle jak max 40 minut, ale spíše po 20 minutách je počůraný? lNedojde si vůbec sám a já mu musím říct, že je počůraný. Nemáte nějaký trik, jak ho přimět chodit? Za odměny mi nejde, je to marný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Není připravený, odložila bych to a třeba za měsíc zkusila znovu. Někomu to trvá kratší dobu někomu delší. Dítě k tomu musí dozrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych řekla, že ještě neovládá močový měchýř. Syn se taky počůrával dlouho, taky to u nás trvalo. Ale nikdy tedy tak často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě je zralé na nočník teprve až ve chvíli, kdy vydrží se suchou plenkou 2-3 hodiny a pak to najednou všechno vypustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, neni pripraveny. Odmeny ani tresty nepomuzou. Dceru jsem zkousela odplenkovat zhruba od stejneho veku. Take za den hromada pocuranych a pokadenych kalhot. Kdyz jsem ji nechala behat nahatou v travniku, najednou curala nebo kadila, nepoznala to ani par sekund predem. Na nocniku neposedela. Tak jsem to zkusila zase za mesic atd.
Pak ji bylo za tyden 3 roky. V pondeli jsem opet ucinila absolutne neuspesny pokus. Ve stredu rano se probudila, sundala plenu a rekla, ze chce kalhotky. Od te doby nemela nehodu ani ve dne, ani v noci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odložte to. Dcera taky nevydržela déle než 20 minut…to jsem vzdala. Zkusila pak za měsíc a už vydržela víc než hodinu. Takže se to dalo vysledovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše:
Presne tak, neni pripraveny. Odmeny ani tresty nepomuzou. Dceru jsem zkousela odplenkovat zhruba od stejneho veku. Take za den hromada pocuranych a pokadenych kalhot. Kdyz jsem ji nechala behat nahatou v travniku, najednou curala nebo kadila, nepoznala to ani par sekund predem. Na nocniku neposedela. Tak jsem to zkusila zase za mesic atd.Pak ji bylo za tyden 3 roky. V pondeli jsem opet ucinila absolutne neuspesny pokus. Ve stredu rano se probudila, sundala plenu a rekla, ze chce kalhotky. Od te doby nemela nehodu ani ve dne, ani v noci.
Tohle je masakr, kéž by to tak dopadlo u všech
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě pomohlo když sem ji nechala v létě běhat venku v kalhotkách a nechat ji v tom počůranym (ne hodinu, jen chvilku) a rychle zjistila, že to neni příjemný a je lepší si říct, že chce čůrat… ale taky to trvalo, byly časy kdy měla hysterák jen nočník viděla a pak ze dne na den si na něj sedla a od tý doby bez problému
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nickjmeno píše:
Mě pomohlo když sem ji nechala v létě běhat venku v kalhotkách a nechat ji v tom počůranym (ne hodinu, jen chvilku) a rychle zjistila, že to neni příjemný a je lepší si říct, že chce čůrat… ale taky to trvalo, byly časy kdy měla hysterák jen nočník viděla a pak ze dne na den si na něj sedla a od tý doby bez problému
U nas tohle nezabralo. Jedna dcera se dokonce hadala, ze neni pocurana, prestoze to mela az v botach. A byla ochotna tak zustat klidne pres hodinu. Odplenkovala se nastupem do skolky ve veku neco malo pres 3 roky. A take rovnou bez nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, ale zase on když odpoledne spí, tak má často plinku suchou a to někdy spí až 3h tak je to divný, kdyby ještě nebyl připravený. Jestli to spíš není o lenosti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
Holky díky, ale zase on když odpoledne spí, tak má často plinku suchou a to někdy spí až 3h tak je to divný, kdyby ještě nebyl připravený. Jestli to spíš není o lenosti
I kdyby to byla lenost, tak má pořád čas
ja brala malou na zápis do školky, v autě sem ji sundala plenu a těch 20min u zápisu se modlila aby se nepočůrala a pak ji zas rychle v autě plenu nandala a přes prázdniny se to zlomilo
řešila bych to až tak za půl roku/rok, to už by byl mohl být problém, teď jsou ještě malinký… ani zkusit rovnou velký záchod nepomáhá? Oni se pak cítí hrozně důležitě, schovat nočník, aby nebyly na očích, nebo naopak dát třeba před televizi na pohádky, obklopit hračkama aby na něm seděl a jen si hrál, chodit čůrat společně… na každýho funguje něco jinýho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se zeptala doktorky na to čůrání každých 15minut, jestli nemá náhodou nějakej zánět. To mi úplně normální nepřijde, takhle mi necura ani kojenec, natož větší dítě co by si už trošku mohlo uvědomit..
- Citovat
- Upravit
@mackA159 to určitě nemá, nic ho nepálí a moc má krásně průhlednou bez zápachu. Neříkám, že pokaždý 15 minut ale max těch 40 minut. Nechápu to. Libuše na to zeptat, ale spíš jak říkají holky nemá ještě vyvinutý močak i když v tomhle věku už bypodke mého měl mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Meggynka píše:
@mackA159 to určitě nemá, nic ho nepálí a moc má krásně průhlednou bez zápachu. Neříkám, že pokaždý 15 minut ale max těch 40 minut. Nechápu to. Libuše na to zeptat, ale spíš jak říkají holky nemá ještě vyvinutý močak i když v tomhle věku už bypodke mého měl mít.
Někde píšou že ho mají děti vyvinutý v 15ti měsících, a někde zas ve dvou letech. Každý dítě je jiný. Dřív děti byly hodně brzo odplenkovane, protože neměly ultrasave pliny, a vadilo jim být v látkových v mokru. Co poradit nevim.. zřejmě musí dozrat.
- Citovat
- Upravit
@mackA159 dnes jsem zjistila, že se nedocura. honem tam něco udělá a šup z nočníku. No zachvilku vykvetu, nemám na to trpělivost. 5 den a neustále plná pračka a převlékání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit