Dítě 7 měsíců, problém s uspáváním/usínáním
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dítě 7 měsíců, problém s uspáváním/usínáním. Prosím o rady.
Dobrý večer milé maminky.
Jdu si k vám pro radu. Mám 7mi měsičního chlapečka, teď se začal houpat na kolínkách, plazí se rychlostí světla. Je velmi šikovný a aktivní.
Mám problém s uspáváním… přes den spinká v kočárku. 2× za den -
poprvé dopoledne cca2-3 hod a pak odpoledne cca 1-2 hodiny.
Večer chodíme vždy spát na 21 hodinu. Dávám pozor na to, aby byl alespoň
dvě hodiny vzhůru, než začnu uspávat.
Abych se dostala k problému… Uspávám ho v náručí, zatím to jinak
neumíme, nezkoušela jsem žádné jiné metody… nechat ho vyřvat je pro mne
dosti kruté… ale uvažuji o všem.
Jsem opradu zoufalá… při uspávání se šílené vrtí, nožičkami
odkopává mé ruce a je pro mne vždy velice těžké ho udržet. Je veliký,
má skoro 80cm a 10kilo. Po delší době mne začínají nesnesitelně bolet
ruce, někdy v noci nedokážu usnout.
Když tedy zabere a dám ho do postele, spí dobře… dokud se v noci kolem 4-5 hodiny neprobudí na čtyřech. Zkouší to lezení i ze spaní. To mu dám UM a on usne lehce - cca do 7-8 hod ráno.
Bohužel se mi ruce nestačí vždy odpočinout a já opravdu trpím bolestí.
Jsem na malého převážně doma sama. Manžel pracuje, ale snaží se co nejvíce pomáhat..
Prosím o rady, co by mi mohlo pomoci s uspáváním, či zda by třeba nepomohla změna způsobu uspávání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Najít si nový, lepší uspávací rituál? Nemusíš ho nechávat vyřvat, ale když už tě bolí ruky tak, že nemůžeš usnout tak musíš hledat nové způsoby jak ho uspat a ne se trápit dál. Vždyť bude čím dál tím těžší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nepotěším, dceru jsem takhle uspavla do skoro 3 let. Pak si to nechala
vysvětlit :d isappointed:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Podle mě spí moc 3-5 hod. je v 7 měsících až až. Malá spala v 7 měsíců max. 2 hodiny po obědě a chodila spát v osm. A to je aktivní holčička co se mi postavila v 6 měsících a v 10 už běhala. Moje rada je co nejvíc aktivit a čím bude unavenejsi tím bude lépe spinkat. Zkusila sis s malým třeba lehnout a zpívat mu, aby si ho nemusela držet v náručí?
Příspěvek upraven 23.03.21 v 22:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@PeBa12 píše:
Najít si nový, lepší uspávací rituál? Nemusíš ho nechávat vyřvat, ale když už tě bolí ruky tak, že nemůžeš usnout tak musíš hledat nové způsoby jak ho uspat a ne se trápit dál. Vždyť bude čím dál tím těžší…
To ano, chápu a vím, že bude těžší… doufala jsem, zda byste mi,
maminky, neporadily; jaké rituály/ metody uspávání prošly vám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@KatusinkaMala píše:
Nepotěším, dceru jsem takhle uspavla do skoro 3 let. Pak si to nechala vysvětlit :disappointed:
Ty si ji vážně uspávala na rukách do 3 let? Nerýpu, jen se upřímně divím, že to takhle
někdo dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nemám žádnou zaručenou radu. My se spánkem bojujeme od půl roku a
teprve teď, skoro ve 14 měsících se to trochu lepší… Každopádně si
myslím, že u synka je to skok v psychomotorickém vývoji, spousta nových
zážitků, které nestíhá zpracovat. Takže nemůže usnout, hlava jede
i v noci… U nás v tomhle období docela pomohl čaj na spaní, trochu
zklidnil hlavu. Každopádně to přejde. Jestli spí jinak v pohodě, tak se
k tomu možná vrátí, možná budou přicházet jiná blbější období.
U náš každé odeznělo cca za měsíc, takže i v nejhorších chvílích
(pár mých hysterických výkřiků emimino zažilo ) si říkám, že to nebude nafurt…
Vydrž
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@karmen1 píše:
Podle mě spí moc 3-5 hod. je v 7 měsících až až. Malá spala v 7 měsíců max. 2 hodiny po obědě a chodila spát v osm. A to je aktivní holčička co se mi postavila v 6 měsících a v 10 už běhala. Moje rada je co nejvíc aktivit a čím bude unavenejsi tím bude lépe spinkat. Zkusila sis s malým třeba lehnout a zpívat mu, aby si ho nemusela držet v náručí?Příspěvek upraven 23.03.21 v 22:07
To právě vyžaduje spánek přes den, unaví se dost… přes den se mu opravdu hodně věnuji, hrajeme si spolu, lezeme, čteme si. Zkoušela, před pár měsíci to šlo, usínal se mnou v posteli. Ale co se naučil plazit, nedělá nic jiného. Odplazí se např. ke stěně a začne plácat nebo začne plakat, že je unavený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@MamaDaja píše:
To ano, chápu a vím, že bude těžší… doufala jsem, zda byste mi, maminky, neporadily; jaké rituály/ metody uspávání prošly vám.
Promiň, v tom já neporadím. Nikdy jsem nedopustila abych musela uspávat
skoro roční dítě na rukách. Máme 2 děti a obě usínají sami V tomhle musíš zapojit svoji mateřskou
intuici. Ty víš co zabírá na tvé dítě, někomu stačilo položit do
postýlky a odejít jiný si lehl vedle do postele a hladil do usnutí…
Musíš prostě zkoušet pokud si nechceš dorovnat ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ba-stet píše:
Nemám žádnou zaručenou radu. My se spánkem bojujeme od půl roku a teprve teď, skoro ve 14 měsících se to trochu lepší… Každopádně si myslím, že u synka je to skok v psychomotorickém vývoji, spousta nových zážitků, které nestíhá zpracovat. Takže nemůže usnout, hlava jede i v noci… U nás v tomhle období docela pomohl čaj na spaní, trochu zklidnil hlavu. Každopádně to přejde. Jestli spí jinak v pohodě, tak se k tomu možná vrátí, možná budou přicházet jiná blbější období. U náš každé odeznělo cca za měsíc, takže i v nejhorších chvílích (pár mých hysterických výkřiků emimino zažilo) si říkám, že to nebude nafurt… Vydrž
Děkuji za komentář☺️ S tou hlavinkou mi to nenapadlo, je pravda, že v tom vývoji rychle pokročil😊
Budu doufat, že se nám to podaří😊
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@KatusinkaMala píše:
Nepotěším, dceru jsem takhle uspavla do skoro 3 let. Pak si to nechala vysvětlit :disappointed:
Tyjo to klobouk dolů!
Budu doufat, že se to brzo srovná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@PeBa12 píše:
Promiň, v tom já neporadím. Nikdy jsem nedopustila abych musela uspávat skoro roční dítě na rukách. Máme 2 děti a obě usínají samiV tomhle musíš zapojit svoji mateřskou intuici. Ty víš co zabírá na tvé dítě, někomu stačilo položit do postýlky a odejít jiný si lehl vedle do postele a hladil do usnutí… Musíš prostě zkoušet pokud si nechceš dorovnat ruky.
Hele, nic ve zlém, ale že jsi měla spavý děti, je štěstí, ne
brilantní výchovná metoda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@MamaDaja píše:
Děkuji za komentář☺️ S tou hlavinkou mi to nenapadlo, je pravda, že v tom vývoji rychle pokročil😊Budu doufat, že se nám to podaří😊
U nás to bylo nemlich to samé, jen v šesti měsících. Dcera se
rozlezla, najednou zjistila, že může samovolně opustit pokoj, pohybovat se
po bytě, záhy si začala sedat a stoupat, takže ruce volný na objevy… a se
spánkem byl utrum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Dovolená sama s dítětem, neumím anglicky
- Jaké je porodné u druhého dítěte ?
- Neustálý problém s plenkami