Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, třeba mi některá z Vás bude umět poradit. Naše 3měsíční holčička dopoledne někdy spí, někdy vůbec. Odpoledne kolem 2-3 jdeme ven a spí v něm 2 až 3 hodiny. Večer koupání vždy kolem 7 a mezi 8-9 večer usíná. To je všechno super. Kojíme o půlnoci a ještě usne pěkně. Ale ve 3 rano sice usne, ale velice neklidným spánkem. Háže rukama, kope nohama, vrtí se, převaluje se, mručí. Měsíc zabíralo, že jsem si pod sebe dala polštáře, takže jsem v posteli skoro seděla, dala si ji na sebe a ona usla. Teď už ani to nepomáhá. Já každý den do 11 večer uklízím, vařím, koupu se a od 3 ráno jsem vzhůru dávám prso, dávám grknout, houpu, mazlím, prebaluju…no dělám vše aby usla klidným spánkem, ale nic nezabírá. Nějaké tipy?
Nepotřebuje ještě zavinout? Dětem se mění spánek často, za měsíc to může být zas úplně jinak.
@Beru 95 chod spát s ní a kašli na úklid atd.. Kdybych nechodila spát s naším prckem, tak mě svihne. Minimálně 1× v týdnu se vzbudí v 1 co ve 3 a je vyspaly
takže funguju podle něj. Přes den taky moc nenaspi, max v autě a to já řídím
podle mě je to dost běžné. Když maluch spí, tak dělá to samé a vesměs takto k ránu. Vstává každý den v 5, přes to vlak taky nejede ![]()
Az bude vetsi, bude perovat na kolinkach, stane se ti, ze se treba vzbudi ve 3 rano a bude se na vas smat a perovat na kolinkach
nebo az se postavi, tak bude ve 3 rano stat v postylce a bude na vas hledet z postylky a kdyz ho polozis aby spal, zase se postavi a tak porad dokola a jeste se tomu bude chlamat
s tim nic nenadelas, jsou to proste decka a spanek se jim meni co chvili… Neboj, nebude to tak vecne ![]()
Pokud haze rucickama, zkus mu vytvorit hnizdecko. Nam hodne pomohl spaci pytel, kdyz se uz nevlezla do zavinky a v postylce kolem hlavy ma dany kojici polstar (kdyz si na nej ublinkla, smotala jsem ji tam misto toho deku). Pomerne natesno ale tak aby mohla otocit hlavickou a vklidu dychat. Rozhodi rukama, narazi na polstar a uklidni se. A to mame uz 6 mesicu.