Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na cvičení asi v tomhle věku cvičil syn se cvicitelkou a ja jediná seděla mimo
pripadala jsem si jak páté kolo u vozu. Pak to zas přešlo
@Martha03 oni jako řeknou, že v pohodě přece ale zároveň chápu ze se musí věnovat hlavně svému dítěti. A jsk rikam, také mi to je trochu líto.
@mokkk jako hezké mi to také prislo, než začal venku odmítat nás rodiče. Teď je mi to spis lito. 😊 hlavně kamarádky mají své děti a nemohou se věnovat jen mému (chce na ruku atd). Moc pozornosti bych neřekla. Doma spolu děláme domácí činnosti občas si hrajeme, dost si vyhraje i sám a když přijde domu tatínek tak samozřejmě už mě nepotřebuje 😂
@Nonameeee1 píše:
@Martha03 oni jako řeknou, že v pohodě přece ale zároveň chápu ze se musí věnovat hlavně svému dítěti. A jsk rikam, také mi to je trochu líto.
Tak to že je ti to líto, je hlavně v tvoji hlavě. Já měla na sebe nalepenou hlavně tu první dva roky, takže když ji to konečně přešlo a šla s někým jiným byla jsem šťastná… To neznamená, že tě nemá rád nebo že se mu nevěnuješ, ale že se rozvíjí a to je dobře. Je natolik sebevědomý, že umí jít i s někým jiným. Tak se zase ty věnuj jejich dětem a máš to. Nebuď na něj upjatá to mu neprospěje.
Příspěvek upraven 27.10.23 v 20:23
@Elishka1 asi tak jsem si přišla na poslední hodině a domu jsem přišla s fakt blbou náladou teď ti začal dělat i venku a a nestacim se divit. Je teda dost společensky ale tohle mi není extra příjemné 😊 kord když začne dělat scény když si ho vezmu ja. Snad to teda přejde. Dekuju za podporu
@Martha03 dekuju, vím jsk to myslíte. Ano jejich dětem se věnuji ale ty pak zarli ze chtějí svoji maminku😊 určitě mu to neopiram, nechávám ho sle jsou situace kdy si ho vzit musím a to jsou vyloženě scény. Jsem rada ze je společensky od malá s nim chodím pořad mezi lidi a děti, jen mě proste překvapilo tohle,,období,,.
@Nonameeee1 píše:
@Martha03 dekuju, vím jsk to myslíte. Ano jejich dětem se věnuji ale ty pak zarli ze chtějí svoji maminku😊 určitě mu to neopiram, nechávám ho sle jsou situace kdy si ho vzit musím a to jsou vyloženě scény. Jsem rada ze je společensky od malá s nim chodím pořad mezi lidi a děti, jen mě proste překvapilo tohle,,období,,.
Děti procházejí různými obdobími. Nebudete jediná komu dítě vyvádí a pokud vám jde o reakce okolí, tak to je také ve vaší hlavě. Ví víte proč to tak je a kdo vás bude chtít odsoudit ten vás odsoudí bez ohledu na to jak důvodné to je. Zrovna včera jsem se musela v autě usmát u nákupní zóny, kde rodiče vycházeli se dvěma holčičkami, přičemž jedna měla hysterak jak blázen a nakonec se válela před obchodem na zemi. Zřejmě něco chtěla. Otec nad ní jen nezúčastněně stál a matka šla zařizovat něco jiného. Jen jsem se musela pousmát a řekla si jak jsem ráda, že jsem jela na nákup sama a mám klid
každý kdo má děti to dokáže pochopit a já pro ně pochopení měla, protože to není dávno co jsem to měla stejně a na stejném místě. Jen mě se děti neválejí po zemi, ale to taky není o výchově ale spíš o tom jaké má dítě reakce na tyto situace. Někdo se válí, někdo brečí, někdo utíká tak to prostě je. Jsou to děti.
Ja byla uplne stejna, mamka rikala, ze to kolikrat obrecela. Z jesli jsem chtela jit k ucitelce domu, na kazde navsteve jsem chtela zustat, dost casto se mi to i povedlo. Mam proste rada zmenu a mamka byla jistota. Dodnes velice rada cestuji, poznavam nove mista, lidi, jidla a nemam rada stereotyp. Neber yi to osobne. Mamka mela stejny pocit, ze ji nemam dost rada. Tak to nebylo. Pak se narodil bracha a do dospelosti byl mamin mazanek a ja mela klid ![]()
@Martha03 ja tohle úplně chápu, také nám začíná období vzdoru. Naštěstí s tím si hlavu nelámu. Jsem naopak překvapena ze syna chování pravé ze chce být spis s někým jiným než semnou. Protože všechny moje kamarádky co mají děti tak jsou takový,,mamánci,, a proto mě to překvapilo, že syn je takový. Ze je společenský jsme věděli už od začátku ale tohle prislo až teď 😂 ja doufám ze je to jen,,období,,. Myslím, že by byl schopny odejít s i cizím člověkem.
@Knizka u nás nastalo tohle až teď. Syn je velice společenský (což jsem fakt rada a od malička ho k tomu vedeme, chodíme mezi děti a lidi). Ale tohle chování mě překvapilo. Myslím, že by byl schopny odejít i cizími. 😂 ono to člověka tak trocju i zamrzi 😂 ze maminku venku klidně nepotřebuje 😂
Najdi nějakou dětskou skupinku/dobré jesličky a dávaj tam dítě aspoň na pár dní v týdnu. Ne pro všechny děti je ok být jenom s mámou až do 3 let a šíleně se nudí. Ne kvůli tomu, že by se máma nevěnovala, ale prostě to tak mají, že potřebují lidí víc. Nebo objížděj známé, rodinu, kamarády, co se dá. Bude moct poznávat nový svět, nové věci a s tebou to pak sdílet - hned bude s mámou zase super
.
@Nonameeee1 píše:
@Martha03 ja tohle úplně chápu, také nám začíná období vzdoru. Naštěstí s tím si hlavu nelámu. Jsem naopak překvapena ze syna chování pravé ze chce být spis s někým jiným než semnou. Protože všechny moje kamarádky co mají děti tak jsou takový,,mamánci,, a proto mě to překvapilo, že syn je takový. Ze je společenský jsme věděli už od začátku ale tohle prislo až teď 😂 ja doufám ze je to jen,,období,,. Myslím, že by byl schopny odejít s i cizím člověkem.
No i tohle se da považovat za období vzdoru. Mám kamarádku, která má syna jenž je naprosto nezávislý na rodičích, začne se mi stýskat třeba až za týden když je u babičky. Odešel by s každým, každého má raději než mámu a tátu. Ale nemá rád kolektiv, který nezná, což je paradox. Takže jakmile dojde do skupiny hlavně dospělých čítající víc než 5 lidi tak vyvádí, že tam nechce být. Když potká dva lidi úplně cizí tak s nimi klidně odejde. Děti jsou „ujetý“ prostě se vyvíjí každý jinak a každý jiným směrem. ![]()
@Capelucia to pravé dělám, chodíme na plavání, cvičení, do herniček, ven s kamarády, za rodinou. Pravé proto si myslím, že je takto společenský a na lidi je zvyklý 😂 jediný co neděláme je hlídání protože babičky proste nefunguji no bohužel. Tak ja budu doufat, že je to jen období a zase semnou bude rád. Když je doma Tata tak je zase pořad jen u nej 😂 do jesliček bych ho nedala na to moc nejsem. 😊 😊
@Martha03 no u nás je to tak, že pokud odejdu z bytu ja nebo přítel tak malej breci ze jsme pryč. Když mě doma nevidi napr. V obýváku tak už mě hledá 😂 ale jak jsme venku tak nezájem to bych snad mohla odejít mi přijde 😂 a nebo v podvědomí ví, že tam někde jsem a je v klidu těžko rict co se mi honí v hlavě 😂
Asi jsem si jen potřebovala vypovídat holky 😂 moc vám děkuji za rady a vlastně ujištění, že je to normální tohle a nějaký děti to tak mají 😊