Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nebrat si to. Jak jednoduché - otoč ji s pytlema ve dveřích a ono jí to časem přejde.
To by mi hodně vadilo.. Řekni jí na rovinu, že to tvoje dítě nosit nebude, že ti akorat pridelava práci s vyhozením těch hadru.
Já bych to prostě nechala ležet někde ve sklepě. A když se babička zeptá, proč to malá nenosí, můžeš klidně říct (zase), že se ti to nelíbí. Nebo, poněkud drsnější forma, jestli je něco z jakš takš materiálu, udělej si z toho hadr na nádobí. Třeba PAK pochopí.
Ja bych ji proste rekla, ze takove obleceni tve dite nosit nebudes, ze se ti lini jiny styl obleceni..
Já bych ji normálně řekla, že to nechceš a dala ji to z5 třeba ji to takto dojde, že o takové oblečení nemáš zájem. A pokud to nepochopí tak jedine vždy ten pytel vzít a zanést třeba do adry nebo tak.
Pokud selhaly všechny předchozí ohleduplné naznačovací a vysvětlovací metody, bez výčitek svědomí bych přistoupila k tomu, že bych ji s tím nepustila domů, popř. vracela, pokud by to zákeřně po někom poslala nebo vytáhla během návštěvy.
Nebrat si to, dát ji ty tašky zpátky do rukou a poslat ji s tím domů. Že nic nechceš, nic si brát nebudeš a tím to končí. Nejlépe ji to říct zároveň s manželem, aby to nezkoušela na střídačku.
Kdyby všechny metody selhaly, přestala bych to řešit a nosila to na charitu. Předtím bych to zkoukla a přebrala, kdyby tam nahodou bylo něco použitelného. Někdy nemá cenu se hádat kvůli blbostem.
A z těcho 4 tašek fakt ani jeden kousek nestojí za schování? Že bys jí příště řekla, že sis to přebrala nechala sis 4ks a zbytek šel na charitu. A doufáš, že ty 4 ks vydrží těch 5 let než dcera doroste. Třeba jí to cvakne, že je lepší za tu cenu koupit 2 ks hezkého aktuálního oblečení.
@Semtex píše:
Kdyby všechny metody selhaly, přestala bych to řešit a nosila to na charitu. Předtím bych to zkoukla a přebrala, kdyby tam nahodou bylo něco použitelného. Někdy nemá cenu se hádat kvůli blbostem.
Ono zase odnášet pravidelně věci na charitu chce taky nějakou energii. Dá se to tak udělat jednou, dvakrát, nepravidelně, když se někdo náhodou fakt netrefí… ale pravidelně muset přechodně skladovat a pak likvidovat tašky s oblečením, to by se mi taky moc nechtělo.
@SlečnaDahlia no to mně taky ne, ale určitě by to bylo jednodušší, než se dohadovat s tchyní
navíc ty kontejnery už mají celkem dobrou síť, já jsem nikdy nemusela chodit moc daleko.
@Semtex píše:
@SlečnaDahlia no to mně taky ne, ale určitě by to bylo jednodušší, než se dohadovat s tchynínavíc ty kontejnery už mají celkem dobrou síť, já jsem nikdy nemusela chodit moc daleko.
Bych se nehádala. Ty máš zase tašky a hadry? Aha, tak si je odnes domů a pak přijď na kafe, těšíme se. Zavřít dveře a čau ![]()
@Anonymní píše:
Ach jo, taky to takhle někdo mate? Tchyně neustále kupuje naši dceři (rok a půl) oblečení. Kdyby to bylo něco hezkého, neřeknu ani slovo. Jde ale o to, ze kupuje na FB x pytlů blíže neidentifikovatelneho oblečení za bůhví kolik peněz. Včera tu byla a přinesla čtyři narvane tašky. Ja nemam nic proti nosenemu oblečení, sama kupuji často na bazarech, ale tohle oblečení je zmolkate, vytahané, derave, flekate… nechtěla bych to ani zadarmo, natož když ona za to ještě nekomu platí. Jako bonus bylo vše ve velikosti na cca 6 let. Prý ze do toho za chvíli doroste. Nevím už, co mám dělat, říkala jsem ji to už xkrat, rikal ji to už manžel xkrat, ze nemá nic kupovat, ale pořad nosí další. Navíc oni sami moc peněz nemají a o to víc mě to štve, ze utrácí za nenositelné hadry, které ja pak vyhazuji. Proste kvantita vysoko nad kvalitou. Nabízela jsem, ze spolu půjdeme do tesca, ukazu ji, co malá nosí, jakou velikost a muže jí něco vybrat. Ale nic nepomáhá. Co s tím, když říct ji to nepomáhá?Prosím o anonym, dekuji
Tchýně je asi natvrdla ať si kupuje sama hadry…Já bych to vůbec od ní nebrala
Ach jo, taky to takhle někdo mate? Tchyně neustále kupuje naši dceři (rok a půl) oblečení. Kdyby to bylo něco hezkého, neřeknu ani slovo. Jde ale o to, ze kupuje na FB x pytlů blíže neidentifikovatelneho oblečení za bůhví kolik peněz. Včera tu byla a přinesla čtyři narvane tašky. Ja nemam nic proti nosenemu oblečení, sama kupuji často na bazarech, ale tohle oblečení je zmolkate, vytahané, derave, flekate… nechtěla bych to ani zadarmo, natož když ona za to ještě nekomu platí. Jako bonus bylo vše ve velikosti na cca 6 let. Prý ze do toho za chvíli doroste. Nevím už, co mám dělat, říkala jsem ji to už xkrat, rikal ji to už manžel xkrat, ze nemá nic kupovat, ale pořad nosí další. Navíc oni sami moc peněz nemají a o to víc mě to štve, ze utrácí za nenositelné hadry, které ja pak vyhazuji. Proste kvantita vysoko nad kvalitou. Nabízela jsem, ze spolu půjdeme do tesca, ukazu ji, co malá nosí, jakou velikost a muže jí něco vybrat. Ale nic nepomáhá. Co s tím, když říct ji to nepomáhá?
Prosím o anonym, dekuji