Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Může i nemusí. Spánek dětí je proměnlivý. Ale tiše ti závidím, naše malá je těžkej závislák stále (21 měsíců)
Dcera si dudel zrušila před asi q4 dny, kdy si vyrazila zuby. Ma 20 měsíců a byla silenej zavislak. Teď bez dudliku spatne a dlouho usina, neumí se uklidnit tak v postýlce blbne, dokud nepadne únavou. Pres den spi a usíná úplně stejne, jak s dudlikem. Čekala jsem, ze to bude mnohem horší, ale nakonec dobrý. Bylo par noci, kdy jsem mela sto chutí ji ho vrátit (a kdyby byla menší, tak to i udelam), ale ve skoro 2 letech už to dělat fakt nebudu. Doteď jsou chvíle, kdy bych ji ho ráda dala, ale zvykla si podle mě dobre, tak budeme ještě chvíli bojovat a pak už si snad nevzpomene.
Synovi se bez dudlíku taky zkrátil odpolední spánek
na noc ho pořád má ![]()
Kratší odpoledni spánek bude asi tím ze byla bez dudliku. Nebo ji ta hodina stačila, uvidíš další dny. Osobně mi na spaní dudlík u takhle malého dítěte nevadí… Nelibi se mi když vidím venku skoro tříletý dítě na hřišti s dudlikem v puse, ale protože to není moje dítě tak neřeším
Mladsi (20m) má na spaní dudlík pořad a zatím nemám v plánu mu ho brát. Ani jedno z děti nemělo dudlík přes den, vždy jen na spaní.
Nehrotila bych to, ale jestli vytrváš a dudlík nevratis, držím palce ![]()
@Any9 uvidíme, teď jsme uspávali od 20.00 a už spí, nechala jsem ji tam ustřihnutý. Furt se na něj dívala ale vzala ho na milost. Uvidíme. Když tak mám nachystaný dudlík kdyby v noci nějak moc plakala. Zas tohle nechci.
Ahoj holky, měla jsem v plánu, že dceru odnaučím dudlík přes léto, v těch 18 měsících, protože přes den ho chtěla furt a do toho ji teď rostly špičáky dole 🤦♀️. Ale dneska švihla s dudlíkem, tak jsem ho schovala, dopoledne ho chvíli hledala ale zahrála jsem to do outu. Tak jsem říkala, že ji zkusím nedat dudlík i na polední spánek, byla jsem v šoku a usnula bez něj, ale spala jen hodinu. Normálně spí 90-120 minut. Může to být tím, že spala bez dudliku? Uvidíme co večer, usíná sama u světelné projekce. Jen jestli to měl někdo podobně. 🙂 hezký den.