Dítě a totální kolaps domácnosti

804
6.1.14 11:49

Dítě a totální kolaps domácnosti

Ahoj. Nemůžu jinak, nezvládám to, píšu o radu. Mám osmiměsíční dítě a vůbec nezvládám domácnost. Dnešní ráno - vstanu po sedmé, jdu vařit čaj, mezitím chystám věci na oblečení pro malého, vtom zazvoní pošťačka, vypnu konvici, třímám dopis, ale malý řve, odložím ho a jdu ho obléct. Do ohrádky mu naskládám hračky a jdu po svých. Začínám převlékat postele, vzpomenu si na čaj, jak jdu do kuchyně vidím vyschající květiny, jdu zalévat. V předsíni mi padnou oči na špinavé boty, jdu pro kbelík a vtom zvoní mobil - kamarádka. Po pěti minutách hovor ukončím, protože malý řve, jdu za ním. Výsledek za dvě hodiny „práce“: postele napůl vyslečené, neotevřený dopis, bez snidaně, polovina květináčů nezalitá, v předsíni kyblík a rozházené boty. Takže ještě vetší bordel a nic udělané :cert: Tak to pokračuje celý den. Jak to zvládáte vy? Budu už navždy chaotička nebo existuje recept?
P. S. Zatímco tady spisuju, jsem ve skluzu s přípravou příkrmů, protože kolem půl jedné malý usíná a jedeme ven na procházku. Už třetí den s neumytou hlavou, ale to už opravdu neřeším :roll:
 Bab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
6.1.14 11:51

Nezvladam, mam stejne stare dite, do toho pracuju (home office) - zehlim jen veci pro dite (a to kolikrat taky ani ne) a prestavam to resit, i kdyz je fakt, ze pred tejdnem sem se z toho hroutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
6.1.14 11:54

Nejlepší je udělat si v tom systém, když jsem měla mimi, tak ráno jsem se oblékla sebe i mimčo dala snídani. Doma jsem neudělala nic, šly jsme ven v kočáře usnul.Tak jsem ustlala, uvařila dala do pračky atd.Pak se vzbudil dala jsem mu nějakou kaši nebo tak a pohoda. Odpoledne zase ven a tak pořád dokola, byla to pohoda.Pak se narodilo další dítě když měl malý 2 roky a to teprve nastal hukot :mrgreen: ale zase to chtělo udělat nějaký systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.1.14 11:55

Neřešit! mám roční, ale není to o moc lepší..uvařit se s ní už dá, pomáhá :mrgreen: :mrgreen: ale uklízet ne, takže uklidím když spí a pokud potřebuju větší úklid, vyšlu je s mužem ven..jinak rozházené hračky po bytě, drobky na koberci apod. dělám, že nevidím, dokud na to nebude čas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
6.1.14 11:55
@ne-silenamatka píše:
zehlim jen veci pro dite (a to kolikrat taky ani ne)
:pankac: :pankac: já nežehlím ani mu…asi začnu v létě, kdy to bude více vidět ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
6.1.14 11:56

Hele mela jsem to podobne, ale pokud se z toho nechces zblaznit nebo rezignovat a doma nechat bordel tak to chce system.
Ja kazde rano prevlecu deti, uvarim caj a starsimu snidani, nanosim pradlo do pracky a nadobi do mycky. A kdyz delam tohle nedelam nic jineho. Pak se najim, nakojim, hodim malou na hraci deku a starsimu dam hracky. Mezitim posbiram kramy v obyvaku. Deti davam spat kolem 11 a varim kdyz spi. Pokud to nejde tak to dela s nimi. Malou mam v satku, starsiho se snazim zaukolovat.

S jednim ditetem to mas jeste v pohode. Kup si satek nebo nositko, hod dite na zada a muzes delat. Hlavne si v tom opravdu udelej system, protoze jestli plamujes deti vic tak by ti z toho hrablo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
6.1.14 11:56

:mrgreen: já to takhle měla po porodu taky.. ale pak už jsem z toho byla tak na šišku, že jsem si řekla, že si musim udělat systém a zajet se na něm. Takže jsem začala dělat věci postupně a vždycky se donutila dodělat to, co jsem jako první začala..a nezačínat dalších x věcí, když nemáš hotovou jednu.. :D neboj, to půjde.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
6.1.14 11:57

Takhle to mám taky a nijak mě to nestresuje. Ono se to zlepší. S prvním mimi mi to taky vadilo, ale zase kdo to řeší? Ty sama moc dobře víš, že celej den makáš i když to po tom dni není na první pohled vidět. Hele za pár měsíců už budeš machr přes domácnost, prostě se to musí zajet :palec: Hlavně se tím netrap, vsadím se, že tvůj muž si neumytý hlavy ani nevšiml :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.1.14 11:58
@kve-tinka píše: :pankac: :pankac: já nežehlím ani mu…asi začnu v létě, kdy to bude více vidět ;)
:mrgreen: taky nežehlím :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.01.14 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
6.1.14 11:58

Určitě najdeš časem způsob si to trochu zorganizovat, ale počítej s tím, že naklizeno a vše hotovo jako před tím, než si měla dítě, už mít nebudeš…mám skoro tříletou dceru, máme malý byt a nedokážu mít domácnost úplně pod kontrolou. Rozházené hračky nepočítám…ale dala jsem si kritéria od nejdůležitějšího po to méně důležité…tak např. pokud vím, že teď potřebuju uvařit, nevšímám si neutřeného prachu nebo nevytřené podlahy…prostě nemůžu dělat vše najednou, udělám to potom…naučila jsem se tím nestresovat, bylo to těžké, ale už to fakt tolik neřeším…jinak časem zjistíš, že i když starší dítě udělá víc nepořádku, zase už nemusíš pořád běhat kolem něj, takže budeš mít čas spoustu věcí dodělat…i když nikdy ne najednou, to se připrav…když byla malá taky kolem roku, skoro jsem se od ní nehnula a úklid doháněla po večerech…teď už je větší a nejenže mi pomůže, ale jak jsem psala, je už víc času…uvidíš, že sama najdeš jak ti to vyhovuje, jen musíš slevit z nároků… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
6.1.14 12:00

Hele, chceš přijít k nám? :mrgreen: Včera jsem uklízela a dneska bys to rozhodně neřekla.
Teď malý spí, já bych mohla uklízet, ale využívám chvíle volna a sedím tady. Možná bych ti poradila, abys na spánek nechodila ven, tak bys získala čas pro sebe a trošku se uklidnila. Chápu tě, taky mě ten bordel vytáčí. Ale až budeš víc v klidu, tak to nebudeš tolik řešit a holt se smíříš s tím, že nemáš tolik naklizeno.
Jo a počkej až začne chodit a krámovat, to teprve bude. Ještě budeš vzpomínat na tuhle dobu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
6.1.14 12:01

Najít si systém, co nejdříve hoří-hygiena, obléct, snídaně,… jídlo si chystat den předem večer, alespon co budu vařit, dopis si přečtu u kočárku venku, kytky zaleju večer až bude už spát atd. vždycky si řekni hlavně, že žijem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.1.14 12:05

Zvladam v klidu… A bordel me nemuze rozhodit :)

Periny jsem prevlikla vcera, na obed byly brokolicove karbenatky, vysala jsem rano, nadobi umyju ted, maly usnul, skocim do susarky pro pradlo, umyju sebe, vyzehlim zitra… :)
No stress :)

• Citovat
  • Upravit
2363
6.1.14 12:05

V klidu neboj, to bude zase dobrý. Tady to je taky jak po výbuchu. Malá vyndala všechny hračky a protože nám bouchnul bojler všechny věci z místnosti jsou dané, kde se dalo, takže vzala štos výstřižků s receptama a jsou tady snad úplně všude do toho ještě podrhaný. Ale klid. Já jsem na sebe pyšná za to, že to zvládám a sama, respektive s manželem. Jsou matky, které mají obchod, jejich maminka chodí do práce, pak běží prodávat do obchodu a příjde domů a dcera nebyla schopná udělat ani večeři. Doma nepohnou ani prstem, na domácnost nepřispívají. Takže já jsem ráda, že to zvládám v rámci možností. Jinak doporučuji koupit lehátko. Prcek je v lehátku na lince a ty můžeš aspoň uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4463
6.1.14 12:08

Někdo to dává líp, někdo hůř, ale každý si nakonec svůj systém najde. U nás to vypadalo hodně obdobně někdy. Já to zvládám s přehledem od doby, co malá chodí, hodně se zklidnila a když makám ťape za mnou a „pomáha“ Naučila jsem se využít opravdu každou minutku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí