Dítě bez režimu

6831
29.5.18 22:17

Dítě bez režimu

Ahoj holky, jak u vás funguje režim na spaní? Máte rituály, spí děti sami, nebo musíte uspávat. Můj syn byl od narození zlaté dítě. Nepamatuji si, že by chodil spát někdy v 22.00. V osm ležel a usínal SÁM. Od dvou let, co nespí v postýlce je to katastrofa :( Jsou mu tři. Pravda, jak je léto, tak je déle venku na zahradě. Ale, třeba dneska nešel spát po obědě, vstával v 7.00. Po obědě neusnul a já mu dávám čas tak do 14.00 a pak ho nechám být. Pravda je, že nesmíme ten den nikam autem, jinak usne a zas jde spát pozdě, i když si zdrimne na půl hodky. Kolikrát se postesti, že usne už po 19.00 a spí do rána. Ale poslední dobou usne až kolem 22.00, teď třeba ještě vůbec nespí. :cert: Tatínek ho naučil tak, že si k němu lehne a uspává ho 45 minut. Problém je, že to pak vyžaduje po mě. Mě to prostě vadí, uspávat takovou dobu, vadí mi i, že chodí takhle pozdě. Ve školce u něj přeci učitelka ležet taky nebude. Přečtu mu třeba pohádku, ale za chvilku začne lítat po baráku, blbnout… Vůbec nevím, jak ho to naučit. Jak máte spaní vyřešené vy? Uspáváte takhle dlouho? Nějaké rady a tipy? :( :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2495
29.5.18 22:29

@vejilka mame ritualy, pohadka v tv, mazani, pyzamko, pak vola na tatu, ze chce zoubky vycistit a vycurat, pak si vybere sam knizku cjvili cteme a pak da pusu me jeste tatovi napit zapnout svetylko pokladam ptam se jestli ma vse kdyz ano prikreju a jdu a hotovo… malokdy to ma jinak. Ale co koukam po okoli, tak ty co uspavaji tak to je fakt na tecj 45 minut a docela mazec, ze vyleze z postele, malej pak uz nebeha az v noci k nam :lol: ale obcas oteviraˇ suplicky z komody, na kterou dosahne z postele v lehu, tak to vetsinou nabehnu a rikam, zavrit oci a spat… a pak se rozloucime ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
29.5.18 22:40

Nam taky triletak vecer pozde usina. Dneska az v deset. Ve skolce ho presvedci a usne nebo v aute, staci 30 minut a ma dobito :?
Delame to tak, ze mu precteme v osm pohadku a jdeme pryc. Uz nechodi z pokoje (i kdyz to zkousi). Chceme mit uz vecer klid a tak je u sebe. Kdyz nespi pres den, tak usina o moc lip. Nevim jak jinak to resit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
29.5.18 22:42

Já uspávám taky, syn 4,5 let to vyžaduje víc než dcera 2,5 letá. Je fakt že bylo super že jsem si s nima odpočinula když byli mimina ale teď už mi s toho kolikrát taky kape na maják. A ano sem tam s nima klidně i hodinu :?. Ale tak naučila jsem je o tak to tak musím brát a čekat až to přejde. Nevim jak bych je to bez trápení měla odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
29.5.18 22:48

@Ivčis to doufej, ze to prejde… dceri bude v pondeli 10 a musim k ni chodit porad :-) na popovidani, hlazeni, objimani… a je z toho hodina nez usne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
29.5.18 22:53

První 1r- Obléknu do pyžama, dám do postýlky, dám dudlík, flašku s mlékem přikryju, řeknu „NYNY“ a odejdu.. Spí ve vlastní pstýlce v pokojíčku s bráchou.

Druhý 3r- převléknu do pyžama, umyjeme zoubky, uložím ho do postele, dám do ruky dva dinosaury (jeho oblíbené) dám pusu, řeku mu co budeme dělat zítra a dobrou noc..

Zavírám k nim dveře a šmitec, chodí spát oba mezi 20-20:30

Během dne spí mladší ještě 2× a starší spí kolem 14-16hod. když po obědě nespí a jedeme někam autem, tak se vyspí v autě, i kdyby jen na 10minut a v pohodě jde spát večer v 20.. Ví, že když řeknu spát, tak nic jiného prostě nebude

Musíš nastavit hranice! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
29.5.18 22:54

@MadGirlNancy ??? taky se obávám že to nebude tak hned. Ale zas s jejich partnery se tam už nevejdeme???
Edit pardon maji tam být smajlíci., nevim proč nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.18 22:56

Dvouletaka uspavam a asi jeste dlouho budu. Ale spi max do pul hodky, pohoda… vecere, koupel a pak si spolu lehnem a usne. Jak v poledne (tam je to otazka 5 minut), tak večer.. nemam problem. Ale usina 19:30, max 20:00.
Jsou vyjimky kdy to treba trva dyl, tech 45 minut, ale to je fakt výjimečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
29.5.18 23:06

Mám doma zrovna chlapečka - 3,5 roku. Koupel, večeře, zuby a jdeme si oba lehnout. Má svou postýlku přisunutou k mojí posteli, ještě chvilku povídá než usne. Do postele jdeme kolem 20.hodiny, tak za půl hodiny usíná. V poledne chodí spát stejně - ležím vedle něj a usne. Spí tak 1,5-2 hodiny.

Jinak mám vysledováno, že pokud je unavený, přechází skoro do hyperaktivity, prostě čím unavenější, tím je aktivnější - běhá, smlouvá že nepůjde spát ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
29.5.18 23:07

@Ivčis jojo, taky se s manzelem tesime, az ji budeme jezdit uspavat na VS kolej :-) ale kdyz ja nemam to srdce ji odmitnout, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.5.18 23:47

Odhadovala jsem unavenost a podle toho dávala spát. Když jsem to nevychytala, tak strašili třeba těch 45 minut, když jsem se trefila dobře, spali do pěti minut. Když se jim nechce spát, tak nejde usnout dřív :nevim:.
Teď už usínají skoro sami (6 a 3,5 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.5.18 01:10

Dcera 3,5 roku. Od dvou let odpoledne nespí. Výjimečně se tedy stane, že odpoledne usne, ale to tak jednou týdně a někdy ani to ne. Večer chodí spát kolem 11. Někdy se stane, že ještě o půl 1 ráno jí naháním po bytě… Prostě dřív neusne ani za nic. Ale neuspávám, jakmile lehne chrní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.5.18 06:39

Nase deti ozivaly po zapadu slunce. A cim vic byly utahane, tim to bylo horsi. Nastavit ritualy v nasi rodine nikdy moc neslo, z odpoledni se vracim v pul 9 a jeden cas jsem koncila i pozdeji. Manzel driv jezdil z prace taky pozde a vetsinou prisel hned po te, co se mi povedlo je nahnat do postele. Starsi zacal usinat sam a bez problemu jako skolak, mladsi je zivel a vecerni pokec v posteli vyzaduje porad. Ale to jsou fajn chvile, dozvim se spoustu veci, co by mi normalne pres den nerekl.
Takze ano uspavala jsem, precetli jsme hodne knih, pravidelne ritualy jsme nemeli. Do dvou let spali skoro porad a pak to bylo narocnejsi. Ale zase kdyz je kamkoliv odvezeme i pres nekolik casovych pasem pres pul zemekoule, tak jim zmena rezimu nevadi, protoze zadny nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.5.18 07:08
@MadGirlNancy píše:
@Ivčis jojo, taky se s manzelem tesime, az ji budeme jezdit uspavat na VS kolej :-) ale kdyz ja nemam to srdce ji odmitnout, no…

Vždyť je to hezké - přitulit se večer a přečíst pohádku. Uspávám tak takhle už minimálně rok, pak si chvilku povídáme, co bylo dnes hezkého a usíná :nevim: Místo uspávání bych asi mezi 8. a 9. stejně koukala na televizi nebo žehlila nebo myla nádobí…To budu radši se svým synem. Ostatně - dřív nebo později mě z pokoje bude vyhánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.5.18 07:11
@Evka73 píše:
Mám doma zrovna chlapečka - 3,5 roku. Koupel, večeře, zuby a jdeme si oba lehnout. Má svou postýlku přisunutou k mojí posteli, ještě chvilku povídá než usne. Do postele jdeme kolem 20.hodiny, tak za půl hodiny usíná. V poledne chodí spát stejně - ležím vedle něj a usne. Spí tak 1,5-2 hodiny.Jinak mám vysledováno, že pokud je unavený, přechází skoro do hyperaktivity, prostě čím unavenější, tím je aktivnější - běhá, smlouvá že nepůjde spát ….

U nás to vypadá stejně. Když přejde tu hranici unavenosti, tak lítá po bytě a nechce ani do oblíbené vany. Přes den usne leda v autě nebo když ho dopoledne hodně na vzduchu utahám. Doufám, že ve školce odpočívat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí