Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neporadím, jen Tě chci pochválit, že jsi zřejmě moc fajn ohleduplná ženská. Takové matky už jsou dnes vzácné.
Snad to bude jen nějaké období a brzy to přejde. Mluví?
A křičí proč? Vzteká se, něco se mu nelíbí nebo naopak líbí? Moje dcera tak dost vykřikovala kolem toho roku, protože neuměla mluvit a tak se takhle vyjadřovala. Ale nebyl to vztek, prostě jen taková reakce. Přešlo to samo, když se naučila jinak vyjadřovat.
@ZuzaM píše:
A křičí proč? Vzteká se, něco se mu nelíbí nebo naopak líbí? Moje dcera tak dost vykřikovala kolem toho roku, protože neuměla mluvit a tak se takhle vyjadřovala. Ale nebyl to vztek, prostě jen taková reakce. Přešlo to samo, když se naučila jinak vyjadřovat.
Přesně, taky mě napadlo, jestli to není prostě způsob komunikace..?
@Lojzísek píše:
Neporadím, jen Tě chci pochválit, že jsi zřejmě moc fajn ohleduplná ženská. Takové matky už jsou dnes vzácné.
Snad to bude jen nějaké období a brzy to přejde. Mluví?
Děkuji, jen se chovám tak, jak bych chtěla aby se chovali ke mně.
A jelikož nás dneska nenávidí hodně lidí( neštěstí ne sousedi) jen proto že existujeme, nechci vytvářet další důvody k zbytečně nenávisti.
@ZuzaM píše:
No, mně přijde že právě křičí, že se mu vůbec nic nelíbí.
Nebo aspoň se tak tváří u toho.
U jídla, u hry, u koupání, na záchodě, v autě. Vyloženě minutu v klidu, a pak na cokoliv co říkám/dělám/ukazují/opakují prostě řve. Prostě řve ačkoliv se něco děje nebo ne.
Starší třeba chudák, si bere pouze hračky co odhodí mladší, aby nevyvolávat řvaní navíc. Snažím se mu vysvětlit že musíme chvylku vydržet, bráška to přestane dělat, a budeme si moct hrát normálně.( Doufám teda)
Ahojky, mám ročního chlapečka, co nonstop křičí 😅.
Doktorka říká že je všechno v pořádku, ale už je to k nesneseni. Máme taky sousedi, a ti sice nic neřeknou, ale chápu že to musí bejt pro ně stejně hrozně - jak pro mně.
Starší syn je nešťastny, proto že rád bych hrál se mnou a bráchou, ale pomalu se nesmí za náma přiblížit - malý začíná křičet, pištět. ( Když jsem s ním doma sama, tak taky křičí, ale jen o trošku min)
Je aktivní, směje se, leze, ji všechno co bych mělo jíst roční dítě, dodržujeme režim, spí celou noc bez problému, hrajeme si a td.
Ale nervuje furt a u všeho..nepláče ale vyloženě pokrikava dost nahlas.
Trvá to už měsíc a nebyl jeden jediný den, kdy byl vpohode.. před sousedy už jsem několik krát se omlouvala, a nechávala na nástěnkách maličké dárečky, ale oni nevykompenzuji klid co oni měli před měsícem.
Za hodinu vydrží být v klidu tak do 10 minut..
Já si myslím že to jsou zuby + etapa rozvíjení, kdy zjistíl že křikem získává největší pozorností. ( Zubů už má 8. A starší syn ani z daleka takhle nekřičel. Věnuji jim celý den, a vlastně mladšímu celé dopoledne do 15 :30 dokut starší ve školce, a pak zřejmě i taťka. Jedině že mu tohle nestačí.. i když ten čas trávíme kvalitně, stejně křičí)
Okolí říká, že něco není v pořádku, že je to nenormální, a že dítě je z prominutím - magor.. a já už jsem unavená dokazovat že je normální. Ale nejvíce na tom všem mne štve to, že se trápí starší dítě, a taky sousedi co určitě bych nechtěli to poslouchat denně.
Prosím pokud někdo má zkušenosti s takovým dítětem, napište kdy to prošlo, a nebo případně doktory co s tím pomohli. Děkuji mockrát ❤️