Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda jste někdo dával dítě do školky až teprve od 4 let. Dceři je teď v době zápisu necelých 2 a půl. Ale do školky se mi ji dávat ještě nechce. Ráda bych si ji ještě užila.. Je to ještě takový prťousek. Myslíte že ji něco uteče kdyby šla k zápisu až příští rok? Dekuji za názory ![]()
To je strasne individualni, nekdo je schopen nakracet od 2 let na celodenni dochazku s jiny ani ve 4+.
Ty ji znas nejlepe, anebo zkusit postupne.
Ne, taky záleží jak je vyspělá. U nás tak malé děti ani k zapisu nechodi, není šance ze by se dostaly, syn byl u zapisu když mu byly 3 roky a měl co dělat se dostat.
Záleží na dítěti, ale obecně jsou děti v pohodě s lecčíms, nejspíš to zvládne bez újmy ![]()
Nic jí neuteče. Pokud se neplánuješ vracet do práce letos nebo máš pořešené během práce hlídání jinak.
Tak ji dej za rok. Stejně je otázka, jak bude probíhat docházka příští školní rok. Jestli nebude opět horská dráha i ve školce.
Neuteče jí nic, neboj. Já budu dávat syna do školky az ten poslední povinný rok. Je to teda ze zdravotních důvodů, ale vlastně mi to nevadí, jsem ráda, ze si ho użiju ![]()
To je individuální. Starší syn sel v necelých 4 letech a adaptace katastrofa. Ale ve výsledku je tam moc rad, školku miluješ jen mu to trvalo. Kdyby sel později, vypadalo by to stejně, proste moc nemusi změny, ale jak si zvykne je to ok. Školka mu dává hodně. Prostředí sel v necelých 3 letech a dokonalost od začátku, ani jedna slza, nadsneej od první minuty. Prostě tam nakracel a školka je jeho, učitelky ho milujou. Straší je cita, všechno těžce nese a dlouho si zvyka.. nejmladší pudje v čerstvých 3, tak jsem zvědavá. Školku povazuju za velmi prospěšné zařízení, dětem dává hodně, ale lámat to přes koleno v čerstvých 3 letech, pokud člověk nemusí do práce, asi není potřeba.
Dcera skoro 4 do školky nechodí. Nemá zájem, a nic jí neuteklo.
Jestli to tak cítíš, a je možnost, nech si ji doma ![]()
@ADÉla567 můj kluk šel ve 4 a řekla bych, že to bylo akorát.. Nemusí své vrstevníky.. Takže školka byl boj.. Jde tedy o nejstaršího. Prostřední šel v čerstvých 2 letech a fakt paráda, ale on zase miluje společnost, děti atd.. Jinak školka není povinná
@ADÉla567 píše:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda jste někdo dával dítě do školky až teprve od 4 let. Dceři je teď v době zápisu necelých 2 a půl. Ale do školky se mi ji dávat ještě nechce. Ráda bych si ji ještě užila.. Je to ještě takový prťousek. Myslíte že ji něco uteče kdyby šla k zápisu až příští rok? Dekuji za názory
Neuteče vůbec nic. Mému je teď 2 a čtvrt a taky půjde až příští rok.
Ja davala v 2.5 letech, ale syn byl hodne komunikativni a deti ho opravdu hodne motivovali ve skolce a posouvali dopredu… ten kolektiv mu doma nenahradim ani kdybych se pretrhla:-D kazdopadne sve dite znas nejlepe ty, muzes zkusit zapis a kdyz se ti to v zari/rijnu nebude libit, tak ho stahnes:-)
Neboj nic jí neuteče!
Naše jde do školky letos v září a v říjnu jí bude 5..
@ADÉla567 Dceři bude za pár dní také 2,5 roku a nechám jí tenhle rok ještě doma. Půjde do školky až v necelých 4 letech. Jsem s ní ráda a ráda s ní trávím čas. Co jde tak jí naučím doma a už i něco umí (barvy a počítání do deseti),myslím že není kam spěchat a pokuď to tak cítíš tak si jí nech ještě doma ![]()
Záleží na dítěti. Jestli má rádo kolektiv nebo ne. Jinak si myslím, že nic neuteče. Kolektivních zařízení si do dospělosti užije dost.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.