Dítě do školky od 4 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2330
4.5.21 21:20

Ano. Nepřijde mi na tom nic divného. Malé dítě patří do rodiny, ne do velkého kolektivu, toho si užije celý život dost. Proč by ses jí nemohla věnovat ty, místo vynervené učitelky na 20 dětí. :nevim: Na socializování takovým dětem stačí jednou za čas nějací známí s dětmi, fakt nepotřebuje každý den 8 hodin s vrstevníky. Ale to je teď nepopulární názor. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
4.5.21 21:45

Nepřijde mi na tom nic divného. Hodně záleží na dítěti, moje starší šlo ve 3 letech, užívalo si to a myslím, že by to dalo i dříve. Mladšímu je 2 1/4 a teda… přihlášky jsem teď podala, ale prakticky nepředpokládám, že by ho v tomhle věku vzali. A pokud ano, nastoupilo by až v příštím roce v těch 3, to je skoro za rok… Prakticky jedinou motivací je to, že se budu vracet do práce a můj zaměstnavatel teda vstřícný k dohodám nechat ženskou doma až do 4 let není, už s těma nahlášenýma třema jsem u nás byla za exota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.5.21 21:46

@ADÉla567 To ti tady nikdo neporadí. Musíš se rozhodnout na základě povahy a potřeb své dcery.
Moje děti se hrnuly do kolektivu už od velmi útlého věku. I když se jim věnuju a věnuju se jim ráda a oni jsou rády, když se mnou můžou být, potřebují kolem sebe děti.
Moje sestra byla naopak typ dítěte, které žádné děti kolem sebe nepotřebovalo, je hodně introvertní a kdyby to šlo, bylo by nejlepší, aby do školky nechodila vůbec.
Pokud nepotřebuješ jít do práce, je tady i varianta užít si dcery a zároveň ji dát do školky. Můžeš ji brát domů po obědě a navíc ani ve státní školce nemusí chodit každý den.
Možností je hodně, řiď se podle toho, co si myslíš, že bude dceři vyhovovat nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.5.21 21:50
@prejeta_zaba píše: Ale to je teď nepopulární názor. :P

Možná proto, že vychází z naprosto zcestného předpokladu, že jiná varianta školky, než ta, kde je dítě zavřené denně 8 hodin a kde jsou pouze nervózní učitelky a přeplněné třídy, neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2706
4.5.21 22:07

První dítě jsem dávala ve čtyřech letech a super. Ve třech nebyla zralá… Syn šel v čerstvých třech letech- ten ten kolektiv prostě potřeboval… Takže: záleží na dítěti a na tobě, neexistuje univerzální správné řešení, každé dítě je jiné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
4.5.21 22:08

Pockala bych, az ji budou 3. Nebo lehce pred a do skolky treba zavolala v rijnu/listopadu, zda maji misto. U nas takhle bylo volno ve 3 skolkach. Takze jsem si mohla vybrat a sla v listopadu. 10dni chodila na zkrácenou výuku, pak uz po obede. A super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.5.21 01:37

Dávala jsem do školky skoro ve 4 letech. Kdybych nemusela do práce, tak bych ho tam nedávala vůbec. Kolektiv se dá zařídit jinak a od těch cca 3 let to byl skvělý parťák na spoustu věcí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.21 08:02
@ADÉla567 píše:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat zda jste někdo dával dítě do školky až teprve od 4 let. Dceři je teď v době zápisu necelých 2 a půl. Ale do školky se mi ji dávat ještě nechce. Ráda bych si ji ještě užila.. Je to ještě takový prťousek. Myslíte že ji něco uteče kdyby šla k zápisu až příští rok? Dekuji za názory :)

Mé děti jsou také takoví malí Budulínci. Dát je do školky ve dvou a půl by nedali. Šli také až ve čtyřech. Nic nezmeškali.

• Citovat
  • Upravit
12978
5.5.21 08:32

Starsi sla ve trech letech, kvuli detem. Jsme skoro na samote, na hrani siroko daleko nikdo. Doted chodi jen na pul dne, pak je s nami doma. Mladsi pujde ve 2,5 letech, taky na pul dne, mozna jen na par dnu v tydnu, podle toho, jak to bude zvladat. Bude mit delsi dobu na zvykani, az se vratim do prace, bude ve skolce devet hodin v kuse, to by bez pripravy asi nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
5.5.21 10:46

Dcera je prosincová, do skolky šla ve 3a třičtvrtě. Rok před tím jsme to ani nezkouseli, protože jsem stejně byla doma na mateřské s mladším. První týden brecela když jsem ráno odchazela, ale jakmile za mnou zaklaply dveře tak byla v pohodě a hrozně spokojena mezi dětmi ;) Je to strašně individuální, mladší bude muset jit ve třech letech, ale u nej se vůbec nebojím ze by měl problém s odloučením :D Svoje dítě znáš sama nejlíp, jestli mas možnost zůstat ještě rok doma a citis ze je to tak nejlepší, udělej to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
5.5.21 16:58

@ADÉla567 Záleží na dítěti, moje mladší dcera je extrémně společenská a tu školku ve třech letech přímo potřebovala. Přitom byla takový drobeček, mě bylo úplně smutno když jsme ji vedli do skolky, ale ona šťastná od první minuty. Jinak obecně si myslím, že dítěti nic neuteče a že ve školním systému stráví i tak dost let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin