Dcera se přejídá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1142
9.4.21 17:28

Mám syna, necelých 5 let a jí stejné porce jako já, někdy i větší. Ale teda 2 rohlíky ke snídani by nesnědl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.4.21 17:35

@Terezzzka Jestli je tlustá, tak to začni řešit. Sníst na posezení půlkilový jogurt tedy moc běžné není. Znám takový případ. Maminka si pochvalovala, jak to dítě hezky papá. V těch 5 letech 2 rohlíky k snídani, svačina 2 banány a jogurt, oběd 2 talíře polévky a 6 knedlů s omáčkou atd. A co myslíš? V 10 letech 15 kilo tuku. A ne a ne se z toho vytáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.4.21 17:41

@divine woman Tak zas takový obědy nemá. To jí zase míň.. Když chodili do školky, tak si přidávala, ale učitelka mi říkala, že si přidává stejně jako ostatní a kolikrát to ani nesní oproti ostatním.. Jí hodně zeleniny, ovoce, neochuceny bílý jogurt, tohle všechno jí.. Ale i tak mě to děsí.. samozřejmě ty dva rohlíky ke snídani nesní každý den, ale jednou za čas si prostě dá 2 rohlíky v pohodě.. Tak uvidíme s čím uspěju v pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.4.21 17:45

Tak asi na ní vidíš jestli je normální, oplácaná, tlustá :nevim: doktorce bych zavolala, nechala zkontrolovat štítnou žlázu. Pak bych dle situace, přidala pohyb, ubrala na porcích a zamkla spíž, změnila jídelníček za zdravější. Z ovoce a zeleniny normální člověk nepřibere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
9.4.21 17:52

Já mám takhle tříletou. Jí zdravá jídla, ale hodně a vlastně pořád. Tak jsme ji začali omezovat. Jídlo na dávám do menších talířů a misek. A mezi jídli ji hlídáme pauzy. A stačí to. Momentálně i občas nedojí.

Ale když je u babičky, tak jí hodně. I je jí pak kolikrát zle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.4.21 17:53

Moje děti ji víc než já. 11 a 6letý. 6letý snad každou hodinu, je hubeňour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.4.21 18:04

Mam takovou mladsi.
Zmensila jsem porce a jde to.

500 jogurt proste nemuzes davat, vymen za mensi. Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.4.21 18:08

Jak se jim jednou vytáhne žaludek, tak mají problém na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3785
9.4.21 18:12

@divine woman LOL:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
9.4.21 18:15

@Sadman Nevím, co ti je k smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
9.4.21 18:24
@Sadman píše:
@divine woman LOL:-)

Taky nevím, co je na tom vtipnýho, zadělat si už v dětství na obezitu není žádná sranda a pak máš problém celý život. Přečti si něco o tukové paměti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
9.4.21 18:31

U nás to mají všechny děti.. Syn 8 i dcera 5, i nejmladší 2 roky :lol: ale není to na nich vidět, vůbec, hubený jak lunt a porce mají jak manžel, X krat za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
9.4.21 18:31

Dcera je taky od malá schopná se nacpat, ale prostě to reguluju. Neexistuje, aby snědla dva rohlíky. Dám jeden a pak jí řeknu, ať počká 10min, jestli bude mít hlad. Nikdy nepřišla, ptz hlad nemá. Kdyžtak dostane ovoce. Jogurty prostě velké nedávám. Stačí ten 150g. Jinak se jí vytáhne žaludek a trvá, než se to spraví. Kdyby měla problém s tím, tak jí vysvětlím, že to bříško potřebuje jídlo strávit a odpočinout si. Taky přidat pohyb, aby to vybehala. Dávám jí menší porce, abych jí mohla přidat a měla ve výsledku svoji porci. Ona to nepozná, dávám dětem dětské talíře, ne dospelacke.

Syn se teď rozjedl, ale má v 5letech 18kg, takže ho klidně nacpu.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
9.4.21 18:43

Domluv se s pediatrem a pokud tvoje dcera má nadváhu, tak budete muset změnit jídelníček celé rodiny (protože pokud začneš dělat dceři něco jiného, než máte vy, a ještě to zarámuješ tm, žemusí zhubnout, tak je to cesta do pekel) a výrazně víc se začít hýbat.

pokud je teď ten režim špaptně nastavený a ona tloustne, tak opravdu nečekej na to, že z toho vyroste - ne, tak to nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.4.21 18:59
@Terezzzka píše:
Dobrý den, prosím maminky,
Chci se zeptat, mam 5ti letou holku, která furt jí.. Jí jako dospělý člověk prostě.. Budu v pondělí volat doktorce, zda to je normální. Má to vaše dítě stejně nebo podobně? Děkuji ;)

Kolik měří a kolik váži? To je podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí