Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řešil někdo? Jaké jsou možnosti, když rodič nesouhlasí s testováním? Může dítě bez problémů zůstat doma a posílají dál úkoly nebo se nedá nic dělat?
@la.or3 Dítě můžeš nechat doma, absenci normálně omluvíš. Je to stejné, jako když je nemocné.
@la.or3 nám přišla že školy info, že pokud rodič nesouhlasí s testováním, dítě bude nadále plnit výuku online, ale jen dostane zadané úkoly, výuka je na rodičích
@la.or3 píše: Řešil někdo? Jaké jsou možnosti, když rodič nesouhlasí s testováním? Může dítě bez problémů zůstat doma a posílají dál úkoly nebo se nedá nic dělat?
nikdo tě nebude nutit posílat dítko do školky. Prostě si ho necháš doma, omluvíš ho a domluvíš se na dalším postupu.
@la.or3 píše: Řešil někdo? Jaké jsou možnosti, když rodič nesouhlasí s testováním? Může dítě bez problémů zůstat doma a posílají dál úkoly nebo se nedá nic dělat?
ale ztrácíš nárok na OČR, počítáš s tím?
Sice nad tím testováním člověk
, ale doma děti zbytečně déle nenechám.
Ženský, přece to těm dětem neuděláte, že je necháte doma? Mám prvňáčka, taky se mi testování nelíbí, ale pořád menší zlo než aby byl zavřený doma bez socializace, kamarádů…
@Salorka píše: Ženský, přece to těm dětem neuděláte, že je necháte doma? Mám prvňáčka, taky se mi testování nelíbí, ale pořád menší zlo než aby byl zavřený doma bez socializace, kamarádů…
a to obzvlášť u předškoláků, kteří ten režim potřebují nejvíc. Vždyť to pro ně v září bude masakr, taková změna a bez přípravy
ale každý se může rozhodnout, jen by to mělo být v zájmu těch dětí…
@la.or3 píše:
@Keyllah Jsem na rodičovské
takže v poho
spíš se doptej konkrétně, jak bude dál probíhat výuka, když zůstane doma -) co jsem tak slyšela, tak rodiče akorát vyfasují pracovní listy a s dítkem je udělají doma a pak donesou zpět do školky…
@Salorka Dcera tam stejně nerada chodí a snad se budou lidi konečně moct navštěvovat. Potom bude mít i kontakt s dětmi
Budes si ucit dite sama, nevim proc se dela takove halo, kdyz se dite samo posmrdla tyčinkou v nose.
Kamosky deti chodi do skoly v Rakousku a funguje to tam bezproblémově uz jakou dobu…
@Keyllah Tak jsme to dělali i doteď. Jen jsem se radši chtěla zeptat, jestli je to vůbec možné než se domluvím s učitelkou ![]()