Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ale neboj, cim bude vetsi a cim bude mit mene mista, tak se bude mene hybat. Ted ma prostor, tak se hybe ????
Mě taky kopalo opravdu hodně, u prvního jsem to nezažila. Cítila jsem kopance a pohyby skoro celé dny. Po cca 14 dnech se zklidnilo, jsem teď v 26. týdnu. Teď už cítím párkrát denně jen žďuchání. Ale to zklidnění pohybů mě taky znervóznilo
Na UTZ taky doktorka žbrblala, že se děsně mele.
Mám taky velmi akční mimčo. Je to už třetí dítko, takže mám srovnání s předchozíma dvěma a je z nich rozhodně nejaktivnější. Pohyby cítím od 17tt. a to tak, že pořád. Nebyly to ze začátku žádné nevýrazné pohyby jednou za pár dní, ale od začátku opravdu dost intenzivní a neustále. Od 21tt. se mi boulí břicho jak divé. Skákal tam jak na trampolíně na UTZ. už někdy v 9tt., to jsem ani u jednoho dítěte nezažila. Podle UTZ. je naprosto všechno v pořádku.
Mně malá kopala taky opravdu hodně, jestli nemáš rizikový ( což asi ne), trocha sportu vám neuškodí.
Jsem v 21tt, silne pohyby uz citim nekolik tydnu, ten posledni se mi viditelne vlni bricho. Pravidelne me budi ze spani, ale tesi me, jak je vitalni.
Kope mne neustále. od rána do večera. v noci nevím. ale šťudle furt. jsem ve 21tt.
Mně dělala holka v břichu šílený přemety, dr.na utz se tomu vždycky divila, jak je to akční dítě. Po narození dcera draždivá, nespavá, teď (8let) diagn.ADHD. Aktivní je pořád.
Asi náhoda.
Dvě další děti méně akční jak v břichu, tak i po narození (naštěstí
).
@zudina U nás ne. První dítě bylo v břichu lenoch, moc se nehýbalo. Po porodu jen řval, řval, řval a spal 20 minut denně. Druhé dítě bylo proti němu velmi akční, hýbalo se dost a po porodu se narodilo miminko, které první měsíc prospalo i šest hodin v kuse a řvalo, jen když mělo hlad. Takže doufám, že mě spavé miminečko čeká i potřetí. ![]()
Ano, dcerka byla takový blázen, že jsem ji cítila jemně už ve 13tt a ve dvacátém už jsem kolikrát nadskakovala. Pak se trochu zklidnila s úbytkem místa, ale i na utz a monitorech mi říkali, jakej je to rarášek. A zůstalo jí to i po porodu, je velmi aktivní ![]()
@zudina v prvním těhotenství jsem silné pohyby cítila od 18.tydne, ve 22 tt uz to byly fakt kopance. A ejhle, syn je od narozeni silák, okamžitě držel hlavičku, vydržel dlouho na brisku se zvednutou hlavou, az se i doktorka divila, a velice dobre ovládá hrubou motoriku. Takže ano, je to OK, silné deti proste koupou
ale čím byl větší, měl min místa a uz to nebylo tak zle, paradoxně čím,,vic" jsem byla tehotna, tim to bylo lepší ![]()
Ted druhe těhotenství je pravý opak, ve 22 tt pohyby prakticky necítím (ale to prý muze byt i placentou na přední stěně, což mam).
(Edit:preklep)
U druhého těhotenství jsem první pohyby cítila od 14tt a malý byl fakt hodně aktivní, hýbal se skoro furt, v noci to bylo nejhorší, když jsem si náhodou lehla na břicho, tak mi dával šílené kopance a kolikrát jsem uvažovala, jestli se nesnaží o únik skrz břicho
Když se narodil, tak první týden jen spal a pak nastalo peklo. Do roka jsem spala zhruba 4 hodiny denně ( usínal kolem půlnoci, v 5 ráno vstával a kolem 2 hodiny ranní se budil a klidně 2 hodiny mrčel) Naproti tomu první syn byl lenoch neskutečný už v břichu a po narození absolutní andílek a vlastně to tak je dodnes. Prvorozený je kliďas, dá se s ním celkem domluvit a je dost tvárný, druhorozený je malý satan, uječený, věčně vzteklý a mlátící sebou o zem ![]()
Nemusíš se bát
malej byl taky hodně akční, první tři týdny co jsem začala cítit pohyby (od 16. týdne) to bylo sem tam, ale pak to začalo
všichni tvrdili, že čím bude větší, bude mít méně místa a bude se méně hýbat, ale opak byl pravdou
sice měl méně místa, ale tím pádem si břicho urovnával podle sebe, takže jsem měla každou chvíli někde hrbolky
a čím byl větší tak měl samozřejmě větší sílu
ale bylo to krásné
nikdy nezapomenu na ty pocity, když jsem pozorovala tu mojí lochnesku
![]()
Čekám treti mimi, po dvou klukach to bude holčina a je aktivní az me to nekdy desi
moje bricho se hýbe a vypadá jako kdyz je v něm vetřelec, neustále kopance, vyboulene, kluci tak aktivní rozhodne nebyli ![]()