Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás všechny
jsem tu nová a musím říct, že mám vážné potíže ve vztahu a chtěla bych slyšet názor zvenčí. S partnerem jsem více než 5 let,žijeme celou dobu společně krize i konflikty jsme vždy zdárně vyřešili, máme rozestavěný dům.Pracujeme společně v práci a potíže v tom zásadní nikdy nebyli.Je mi 25 on 28.
V prosinci jsem vysadila horm. antikoncepci. Partner o tom věděl, rozhodně jsem nic netajila a několikráte s ním řešila náhradní antikon.variantu. Reagoval vždy slovy „já nevím“ , „něco vymysli ty furt stejně dřepíš u počítače“, „mě je to jedno“.....Až nastal vánoční týden, a já věděla že mohu být v klidu bez protože jsem měla těsně po MS, že riziko je malé a na nový rok už budou lékárny otevřené tak prostě tedy opět já ( jako vždycky jsem řešila antik. jen já a partner na to dlabal
)hupnu do lékárny pro čípky. Čípky jsem koupila a partnerovi to oznámila. Psk jsme se celé 3 týdny dohadovali, a mě nebylo dobře což jsem připisovala vysazení HA po 10 letech, tak jsme je ani nemuseli použít. Nevolnosti mě donutili zauvažovat a koupit těho. test. Vyšel pozitivní
neuvěřitelná náhoda,
souložili jsme totiž bez ochrany jen 1×.
Otěhoněla jsem spíš zázrakem. V ten moment mě partner nařknul, že jsem vše naplánovala, vysadila atikoncepci už dávno, a ušila na něj boudu, aby si ho udržela!!!!!
byla jsem v šoku
chápete-nebyli jsme v krizi, rozestavěný dům, děti jsme do budoucna chtěli, a o antiko. jsem ho blbka ještě uháněla.
s takovým bviněním jsem s ním odmítla hovořit, nemohla jsem věřit tomu co mi říká
odešla jsem k rodičům, byla jsem tam 3 týdny-zpočátku jsme vůbec nekomunikovali…poté jsme se párkrát sešli ale partner názor nezměnil.nevěří mi a to ani nyní.
Nakonec jsme se dohodli , že vztah zkusíme obnovit i přes to.Že nás dítě a vše co jsme zažili snad opět spojí. Vrátila jsem se zpět domů, je to pár dní.Chováme se k sobě slušně ale bez lásky. O miminko se téměř nezajímá, víc ho zajímá co si pomyslí jeho kamarádi a rodina aby ho nepomluvili. Dokonce si naplánoval dovolenou s nej. kamarádem místo se mnou , tak byl čipernej když jsem tu nebyla
.Cítím , že to není vztah ve kterém bych chtěla být ale pravda , že je to jen pár dní, pár téměř doslova.Za tu nedůvěru jsem ho sice nepřestala zcela milovat, ale miluji ho jinak…méně…s mnoha ale…
jsem v 9 tt měla bych být šťastná, těšit se nad UTZ.....co mám dělat.????jak to řešit ![]()
Myslím, že to řešit nemáš. Když to shrnu bez jakýchkoliv emoci: chlapu je na světě spousta, první dítě je jen jedno
soustřeď se na něj, prožívá stejné emoce. A asi se bojí. Já bych se vrhla tímto směrem ![]()
eLena F píše:
Myslím, že to řešit nemáš. Když to shrnu bez jakýchkoliv emoci: chlapu je na světě spousta, první dítě je jen jednosoustřeď se na něj, prožívá stejné emoce. A asi se bojí. Já bych se vrhla tímto směrem
take krasne prispevky dnes pises, ze by som Ta mohla citat cely den. asi si k Tebe budem chodit po rady cez smutne dni. ![]()
eLena F píše:
Myslím, že to řešit nemáš. Když to shrnu bez jakýchkoliv emoci: chlapu je na světě spousta, první dítě je jen jednosoustřeď se na něj, prožívá stejné emoce. A asi se bojí. Já bych se vrhla tímto směrem
Souhlasím - PRVNI DITE JE JEN JEDNO a už to nikdy nezažiješ. Bud se chlap vzpamatuje, nebo zůstan zatím u rodičů a užívej si jejich péči.Je pravda, že jste oba hodně mladí, ale vzhledem k otmu, že máte rozestavěný dům, plánovali jste určitě společnou budoucnost. Jak si může dovolit ti tohle říct, vždyt má v bříšku malou „fazolku“ ![]()
A pokud Tě ten pocit neopustí i za par dní, tak zpátky k rodičům a nebo do poradny ![]()
soldi píše:eLena F píše:take krasne prispevky dnes pises, ze by som Ta mohla citat cely den. asi si k Tebe budem chodit po rady cez smutne dni.
Budu ráda, a děkuji! ![]()
No já nemám slov, skoro mi to připadá, jako by tě jenom využíval a jak by jste dostavěli barák, tak by se s tebou rozešel, i když nevím jakým finančním dílem na něj přispíváš a na koho je napsaný, když nejste manželé. Doufám, že to je jen počáteční šok a vztek že to není úplně podle jeho představ, a že ho to co nejdříve přejde.
Nechala bych ho ještě vychladnout a přebrat si to. Držím pěsti. ![]()
přesto, že jsi mu to jistě tisíckrát vysvětlila, napsala bych mu to písemně, ideálně v bodech.
b) mnohokrát jsem se tě ptala na názor, jakou jinou zvolit - ty zcela bez zájmu
c) byla jsem to pouze já, kdo se o novou antikoncepci zajímal
d) nikdy bych si dítě " nenaplánovala" bez předchozí dohody s tebou- tvoje chování mne uráží
e) stalo se, jsem to já komu je špatně, jsem to já kdo dítě nosí a bude ho rodit a nevyčítám ti, že jsi ho zplodil
f) dítě, které čekáme a které nosím miluju a nebudu se tvářit že ne, abys měl lepší pocit
g) začni se chovat normálně - oba jsme nastávající rodiče a ty se jako nastávající otec nechováš
h) doufej, že tak jak se dnes ty chováš k dítěti (stydíš se za něj), se jednou nebude chovat ono k tobě
Kámoška byla před 3 lety ve stejné situaci - skoro celé těhu trávili odděleně, on se nezajímal, neustále vyčítal a navíc si našel milenku. Nakonec z porodnice jela do toho nově dostaveného domu s ním. V následujících 2 letech to bylo jak na houpačce, snažila se to nějak poslepovat, ale … Je s ním pořád, malému už budou tři roky, ale takový vztah bych já osobně nechtěla ani za všechny prachy světa. Sice spolu žijí, ale ona je nešťastná a bude celý život.
harpyje píše:
přesto, že jsi mu to jistě tisíckrát vysvětlila, napsala bych mu to písemně, ideálně v bodech.
- antikoncepci jsem vysadila po dohodě, termín jsi věděl, bavili jsme se o tom opakovaně
b) mnohokrát jsem se tě ptala na názor, jakou jinou zvolit - ty zcela bez zájmu
c) byla jsem to pouze já, kdo se o novou antikoncepci zajímal
d) nikdy bych si dítě " nenaplánovala" bez předchozí dohody s tebou- tvoje chování mne uráží
e) stalo se, jsem to já komu je špatně, jsem to já kdo dítě nosí a bude ho rodit a nevyčítám ti, že jsi ho zplodil
f) dítě, které čekáme a které nosím miluju a nebudu se tvářit že ne, abys měl lepší pocit
g) začni se chovat normálně - oba jsme nastávající rodiče a ty se jako nastávající otec nechováš
h) doufej, že tak jak se dnes ty chováš k dítěti (stydíš se za něj), se jednou nebude chovat ono k tobě
hezky napsany, to by mohlo zapusobit ![]()
Úplně s holkama souhlasím. Užívej si miminka v bříšku, ono tě teď potřebuje nejvíc a potřebuje abys byla v pohodě
![]()
Přítele teda absolutně nechápu, pokud jste plánovali společný život a stavěli baráček, neměl by asi takhle na mimčo reagovat. Ale tak nejsem chlap a asi ho nepochopím… No každopádně bych taky odešla k rodičům a radši byla sama, než vychovávat mimčo s chlapem, který ho nechce a vyčítá mi ho ![]()
Nejspíš si nedokáže představit,že bude tátou a nechce si to asi připoustit,že už nebude pro tebe jen on.Dej tomu čas,bud se umoudří,nebo ne.Skus mu někam podrstrčit fotku z ultrazvuku,třeba do peněženky a z druhé strany napsat těším se na tebe tatínku a třeba mu to dojde.Asi to chce čas,myslí si,že když to přišlo tak rychle,co jsi vysadila HA že jsi na něj ušila boudu.Neboj,všechno dobře dopadne
![]()
Příspěvek upraven 22.02.12 v 21:21
Tak vzhledem k tomu, že já jsem horká hlava, tak bych ho asi nakopala do mezinoží ![]()
Buď se vzpamatuje sám a uvědomí si, co udělal, nebo se nevzpamatuje a pak nemá cenu ho ani přemlouvat, ani mu vysvětlovat.
Jak psali holky. Teď je nejdůležitější miminko a potřebuje cítit, že ho máš ráda a že se na něj těšíš. Hlavně se pro blbečka netrap ![]()
Nyní už mi nic nevyčítá, ale stále vím že mi nevěří, protože mi řekl , že mi to neuvěří…
to napsané v bodech bylo krásné, ale jsem si jistá, že to na něj nezapůsobí, sebral by ten papír a jel se poradit za kamarádem co mi má na to říct.
navíc mě nesnáší jeho sestra,která tvrdí že se má na mě vykašlat
a já ani nevím proč…myslím, že mi miminko trošku závidí, jak se dozvěděla že jsem těhotná hned běžela na gyndu, jestli může taky otěhotnět.....
nje jí 21 let.
oba (partner i jeho sestra) měli dětství jako z hororu, jejich matka tahala domů chlapa , otec pil oni museli soustavně lhát…nevím, třeba je to tím ![]()