Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
skoromamuška píše:terinka4444 píše:děkuju, dneska spíš řeším něco co by spadalo do diskuzí těhotenství, měla jsem v noci nepříjemnou křeč v břiše, když jsem šla na wc… pak to přešlo, bylo to v celém břiše nejen v podbřišku, poslední dny jsem hodně jedla jogurty prebiotické kvůli zácpě tak doufám že to bylo způsobené tím…celkem trnu co se mi v tom pupíčku děje…
taky na tebe myslím, koukám každý den, jestli napíšeš. Držím palce
V těhotenství se na zácpy trpí hodně. Kup si v lékárně projímadlo pro těhulky např. Duphalac (taky jsem musela párkrát použít) a snad ti to pomůže. Jinak ty jogurty sou výborná věc.
Pokud budeš mít ale křeče i nadále, tak zajdi raději k doktorovi.
Tak snad už to brzy vyřešíte a bude vše jak má být.
U mě na zácpu pomáhalo lněný semínko, caro a ke konci jsem si dávala ledový kafe, to zabralo vždycky ![]()
Skoromamusko,
myslim si, ze tvuj pritel nezareagoval primerene situaci… Pokud spolu stavite dum a planujete dite za rok, tak chapu, ze je pro nej sok, kdyz miminko prijde driv, ale pokud ho s tebou stejne planoval za rok, tak se jeho plany zmeni pouze casove a to mi nesedi na jeho reakci.
Podle jeho snah radit se s rodinou a s kamarady, bych opravdu usuzovala, ze je tam problem nekde v jeho spatnych zkusenostech z detstvi. On skutecne nevi, co je spravne a co ne a jeho nejsitota je velika. Ale on to nevi, ze to co ho tolik vydesilo, strasi hlavne v jeho hlave.
Podle toho co pises mam z Vas obou pocit, ze mate snahu to dat znovu dohromady. Doporucila bych Vam nejlepe zajit do poradny, pokud je to mozne, jsou na takove situace zavedeni a pomohou Vam to spolu vykomunikovat a obnovit v duveru v to, ze jste v tomto vztahu oba spolu na jedne lodi. Existuji i neziskovky, kde se poskytuje partnerske poradenstvi zadarmo, jsou vetsinou v ramci krestanskych aktivit - zkus pohledat na netu.
On je ted skutecne zmateny a potrebuje od Tebe ujisteni, ze ho chapes a ze kopes za Vas oba, ale to se obcas vysvetluje tezko temi spravnymi slovy cloveku, ktery ma v sobe hluboko spatnou zkusenost.
Moc se mi libi posledni prispevek od Kakabus, je treba spolu mluvit a vysvetlit si navzajem sve pocity.
Drzim palce, at se Vam komunikace podari ![]()
skoromamuška píše:
Zdravím Vás všechny
jsem tu nová a musím říct, že mám vážné potíže ve vztahu a chtěla bych slyšet názor zvenčí. S partnerem jsem více než 5 let,žijeme celou dobu společně krize i konflikty jsme vždy zdárně vyřešili, máme rozestavěný dům.Pracujeme společně v práci a potíže v tom zásadní nikdy nebyli.Je mi 25 on 28.
V prosinci jsem vysadila horm. antikoncepci. Partner o tom věděl, rozhodně jsem nic netajila a několikráte s ním řešila náhradní antikon.variantu. Reagoval vždy slovy „já nevím“ , „něco vymysli ty furt stejně dřepíš u počítače“, „mě je to jedno“.....Až nastal vánoční týden, a já věděla že mohu být v klidu bez protože jsem měla těsně po MS, že riziko je malé a na nový rok už budou lékárny otevřené tak prostě tedy opět já ( jako vždycky jsem řešila antik. jen já a partner na to dlabal)hupnu do lékárny pro čípky. Čípky jsem koupila a partnerovi to oznámila. Psk jsme se celé 3 týdny dohadovali, a mě nebylo dobře což jsem připisovala vysazení HA po 10 letech, tak jsme je ani nemuseli použít. Nevolnosti mě donutili zauvažovat a koupit těho. test. Vyšel pozitivní
neuvěřitelná náhoda,
souložili jsme totiž bez ochrany jen 1×.
Otěhoněla jsem spíš zázrakem. V ten moment mě partner nařknul, že jsem vše naplánovala, vysadila atikoncepci už dávno, a ušila na něj boudu, aby si ho udržela!!!!!byla jsem v šoku
chápete-nebyli jsme v krizi, rozestavěný dům, děti jsme do budoucna chtěli, a o antiko. jsem ho blbka ještě uháněla.
s takovým bviněním jsem s ním odmítla hovořit, nemohla jsem věřit tomu co mi říká
odešla jsem k rodičům, byla jsem tam 3 týdny-zpočátku jsme vůbec nekomunikovali…poté jsme se párkrát sešli ale partner názor nezměnil.nevěří mi a to ani nyní.
Nakonec jsme se dohodli , že vztah zkusíme obnovit i přes to.Že nás dítě a vše co jsme zažili snad opět spojí. Vrátila jsem se zpět domů, je to pár dní.Chováme se k sobě slušně ale bez lásky. O miminko se téměř nezajímá, víc ho zajímá co si pomyslí jeho kamarádi a rodina aby ho nepomluvili. Dokonce si naplánoval dovolenou s nej. kamarádem místo se mnou , tak byl čipernej když jsem tu nebyla
.Cítím , že to není vztah ve kterém bych chtěla být ale pravda , že je to jen pár dní, pár téměř doslova.Za tu nedůvěru jsem ho sice nepřestala zcela milovat, ale miluji ho jinak…méně…s mnoha ale…
jsem v 9 tt měla bych být šťastná, těšit se nad UTZ.....co mám dělat.????jak to řešit
Skoromamuška, trochu jsi mi nastavila svým příběhem zrcadlo, nepatrně, ale jistě. Takže já otěhotněla s člověkem, kterému bylo přes 50.let.Dítě nechtěl, kondom nechtěl, já antikoncepci už asi 10let neberu (jsem kuřák) a přesto to do mě 2× naservíroval. Pamatuji si to do dnes.
Pak když jsem mu oznámila, že jsem těhu, tak to chtěl řešit potratem. Nejsem idiot, a dala jsem mu volbu, že může zůstat nebo odejít. Zůstal. Ale po sléze a ze zkušeností jsem zjistila, že zůstal jen kvůli tomu, aby ho jeho okolí neodsoudilu kvůli tomu, že se vykašlal na matku s dítětem. Kdyby rovnou řekl, že nechce zůstat, tak bych si ho dnes vážila, hlavně za tu upřímnost. Já tedy měla podporu mé rodiny, co by mě nenechali ve štychu.
Mé těhu probíhalo ve stylu „já jsem dítě nechtěl“, ani se tím slovně netajil. Když se malej narodil, tak jsem poslouchala, jak nebudeme mít ani na noviny. Pak jsem poslouchala, jak si neužije penzi a to byla pro mne konečná.
Také sliboval, že se k nám nastěhuje, je fakt, že k nám dojížděl tak 4× týdně, ale mezi dveřma ho zajímalo, co je v emailu a ve zprávách TV NOVA a mimčo bylo na posledním místě.
Po roce narození syna jsem mu řekla, že končím. Přijel a ani si nestačil odložit a už pelášil na vlak směr Praha. Bylo to těžké období, já hypo na reko domu, ale jsem vděčná, že jsem pro syna udržela střechu nad hlavou, ale bez pomoci rodiny to nešlo.
A dnes? Tatínek mého syna se o něj začal zajímat, až když začal chodit a žvatlat, tatínka nemohu ani vystát, nejhorší je, že je to nadřízený v práci, ale tyto 2 světy odděluji. V práci ze mě udělal nebetyčnou blbku, která mu nechce půjčovat syna, no mrchu na entou. Po našem rozchodu jsem mu ho fakt nechtěla dávat a žádala ho o to, že prostě potřebuji čas na zotavenou.Pak mě dal k soudu, který hodnotím jako za směšný akt, ale bylo to pro mě spíše pozitivum (nestálo mě to vůbec nic a nabídnul mi alimenty slušné, za které jsem teď jako ta finanční vyděračka, ale já se o ně neprosila, nabídnul, já přijala a byla bych blbá aby ne).
Mimochodem u soudu třebas u mého ex vyšlo najevo kolik má opradovský příjem, přitom zde si hrál na strašnou chudinku, nemajíc ani na noviny. Soud to byl můj první v životě a i když jsem huba prořízlá a nenchám si nic líbit a vše řeknu narovinu, tam jsem byla naprosto klidná, pro mně samotnou zvláštní zjištění. Ale i tam mě něco „nademnou“ přesvědčilo, že se mu to jednou vrátí. A také vrací.
No, to jen přibližuji můj příběh, jelikož mi ten Tvůj dost připomíná mě. Takže, chlapa neřeš, jelikož je to nula, která toho jednou bude dost litovat. Máš děcko, tak to je Tvou prioritou. Tam se zaměřuj. Na chlapa se vykašli, ale i když se to říká lehce, prostě to dítě samo dá najevo, kde je jeho místo. Boží mlýny melou, věř mi a věř, že bez něj Ti bude lépe. Hlavně, že bude Tobě dobře a dítěti, na to totiž máš být právem hrdá. Stejně jako jsem já, jelikož můj ex by nám nezajistil kvalitní rodinu, ani zázemí ani fň.
Sice teď už chodím do práce, ale žijeme z výplaty k výplatě, ale umím malému podat i prosté věci, jako by byly úžasné. Sice žádné moře nebude dalších 5let, alei pod stanem v kempu je super odvaz.
Ale jsme já a syn v klidu. A je krásné když můj 3letý syn příjde ke mě a řekne „maminko, máš mě ráda?“, a chce se mazlinkovat. A vím na 100%, že s jeho tatínkem tohle nezažívá. Zažívá to se mnou, a s mou rodinou.
Omlouvám se za román, ale třebas si něco s mého příběhu převezmeš. Hodně štěstí Tobě a děťánkovi
![]()
Holky jste zlaté ale situace se mění každý den spíš k horšímu. Zdálo se že se vše uklidňuje a lepší. je to cca + měsíc co jsem se vrátila domů do bytu. Sice se nekonaly žádné výbuchy emocí, ani sex nebyl ale choval se ke mně slušně a někdy i mile.Cítila jsem se lépe.
Tento týden to začalo nanovo. Jeho sestra mu do hlavy nasadila další výmysl -že jsem se k němu doopravdy už nikdy vrátit nechtěla a že mám sehnaný byt už jinde. Místo aby mi tuto blbinu řekl a zeptal se jak to je (pochopitelně nesmysl nejvíc), tak to opět zavolal kamarádovi a pak se pár dní choval nepříjemně. No a dnes mě úplně uzemnil.Měla jsem mít ráno promoce, v 6 ráno mi oznámil, že teda se tam staví taky, i když jsem já nesplnila co jsem měla. Koukala jsem na něj jako puk a pak dalších deset minut z něj páčila na co jsem zapomněla, že teda vážně nevím…Noa že podržte se: Prý jsem mu zavčas neřekla jestli tedy CHCI ten úvěr na dům vyřídit a že teď už nám ho zatak výhodných podmínek nikdo nedá. No a že si to vyřeší po svém a že je to moje vina
. Holky přísahám že jsem čučela jak tele na nový vrata. Tak ten člověk mě ani jednou neobjal, co jsem těhotná, chodí domů v 11 večer , miminku říká „problém“…a že nebudeme mít dostavěno letos , to je prosím moje vina. Nemusím vám říkat že jsem o obrečela. A teď mi řekněte jestli je toto normální. ![]()
Skoromamusko, a nebolo by Ti nakoniec lepsie bez neho? Ja viem ze to boli a budes sa trapit rozchodom, ale netrapis sa teraz jeho odmietanim a trucovanim viac?
Skoromamuško, tak mě to mrzí
A co mimíšek, jak jsi měla ty křeče, to už je v pořádku, fyzicky se máš dobře? Když ti bude smutno nebo ouvej, tak nám napiš, můžeme tě alespoň virtuálně utěšit.
Skoromamusko,to je takový …, že prostě na to není už výraz. Mi příjde, že se tě snaží od sebe vystrnadit. Jako vážně, pokud máš kam jít, tak běž, bude tě takhle psychicky drásat a ubližuje tobě a tím i malému. Ty naše miminka vnímají jak se máme my. Jsi krásná holka, zasloužíš si svého prince.
cheekymonkey píše:
Skoromamusko,to je takový …, že prostě na to není už výraz. Mi příjde, že se tě snaží od sebe vystrnadit. Jako vážně, pokud máš kam jít, tak běž, bude tě takhle psychicky drásat a ubližuje tobě a tím i malému. Ty naše miminka vnímají jak se máme my. Jsi krásná holka, zasloužíš si svého prince.
Neumím si představit, co bude, až se narodí miminko. ale růžové to s tímto chlapem vážně nevidím, dle toho, co tady píšeš.
S tím pánem to bude dle mého horší a horší, a ten psychický teror bude zkoušet dál.
Máš kam jít teď? Já být Tebou, tak bych od něj šla pryč. Klid pro miminko je přednější. A chlapů okolo běhá
. A zvládnout se to sama s dítětem také dá (osobně vyzkoušeno)
Mamuško neboj,jsi silnější než myslíš. A princ příjde, jen musí být v tvém životě místo! ![]()
Mamusko, keby bol teraz princ pobliz, tak by si ho nechala prejst okolo a odist, lebo celu Tvoju mysel zabera to, ako Ta trapi otec Tvojho dietata. A chlapi chodia ako mimina - ked ich nikto necaka ![]()