Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ivana-domca píše:Aladina píše:presne, prodat zaplatit dluhy a mozna ze zbyde na nejaky maly bytecek
No jo, tak kdyby se partner nesrovnal, tak barák prodat.
Prý si uvědomuje , že to stavěl pro nás (myslí nás dva ne dítě), když jsem byla 3 týdny u rodičů pak prohlásil,a vypadalo to na rozchod, tak prohlásil ,že nemá (uvědomil si jak byl doma sám)žádnou motivaci dům dostavět, že by ho nejradši zapálil. A pak se v něm vyznejte ![]()
ivana-domca píše:Aladina píše:presne, prodat zaplatit dluhy a mozna ze zbyde na nejaky maly bytecek
Přesně tak, v 1. řadě umořit dluhy. Pokud bys zůstala sama, tak ti barák stejně bude k prdu. Ale každopádně bych přeci jen vyhledala odbornou pomoc.
skoromamuška píše:ivana-domca píše:Prý si uvědomuje , že to stavěl pro nás (myslí nás dva ne dítě), když jsem byla 3 týdny u rodičů pak prohlásil,a vypadalo to na rozchod, tak prohlásil ,že nemá (uvědomil si jak byl doma sám)žádnou motivaci dům dostavět, že by ho nejradši zapálil. A pak se v něm vyznejteAladina píše:presne, prodat zaplatit dluhy a mozna ze zbyde na nejaky maly bytecek
Typický příklad citového vydírání.
Chtěl Tě mít jen pro sebe a dítě mu to překazilo.
a ten jeho kamarad ma deti? a jestli jo, stara se jako tata ?
Kdyžtak mě opravte, jestli se pletu, ale mám za to, že většina párů, když si pořízuje domek, tak u toho myslí i na děti. A plánují, kde bude pojíček, nebo dva, nebo tři ![]()
Ahoj,
asi bych ho postavila před hotovou věc a moc si nebrala servítky. Jako dítě jste zplodili oba, on věděl, že nebereš antikoncepci, sám nic nepoužíval, takže se z odpovědnosti nevyvlíkne. Nejspíš bych na něj udeřila, že buď teda chce společnou budoucnost s tebou a vašim miminkem nebo ne. A podle toho se zařídila dál. Chtěj od něj narovinu hezky říct, jak si to představuje a nějaké obviňování ze lhaní apod. žvásty ihned utni. Naopak bys mohla i ty jeho obvinit, že ti udělal dítě a teď chce vycouvat, takže moc důvodů k důvěře v něj taky nemáš. Pokud s tebou nechce dál být, měla bys začít řešit prodej všeho na co máš dluhy a začít přemýšlet do budoucna.
Některým chlapům dýl trvá než se smíří s tím, že budou tátové a že jejich bezstarostný život zkončil.
Zdravím,
nezávidím v jakém jsi postavení..otěhotněla jsem taky dost nečekaně po půl roce vztahu…přítel byl zvyklí žít si na vysoké noze, hodně cestovat a peníze neřešit..2 dny po tom co jsem mu to oznámila jsem na něj raději nemluvila..to se s tím hodně srovnával..a pak další 2 měsíce trvalo, než se s tím srovnal uplně..i mluvil o potratu pokud nepůjdu na 2-letou mateřskou a pak zpět do práce…vážně jsem přemýšlela jestli si toho špunta mám nechat a co budu dělat..nakonec jsme to všechno ustáli, každým dnem budeme rodit, k porodu půjde, načteno o těhotenství má pomalu víc než já a moc se těší…každý na to reaguje jinak..asi bych chvilku ještě počkala…myslím, že mu to dojde..nezáviděla bych Ti být pak sama s dluhama, dítětem na krku a naší supr mateřskou..ale stejně je to nakonec na Tobě.
Držim palce ať najdeš to nejlepší řešení.
ivana-domca píše:
a ten jeho kamarad ma deti? a jestli jo, stara se jako tata ?
Má 4 dcery!
ale nedá se říct že kope proti mě, ale ani za mě ![]()
Ivana1000 píše:
Kdyžtak mě opravte, jestli se pletu, ale mám za to, že většina párů, když si pořízuje domek, tak u toho myslí i na děti. A plánují, kde bude pojíček, nebo dva, nebo tři
Ano , máme naplánované 2 úžasné velké pokojíčky, celý projekt na dům jsem zpracovala já…kdyby v něm měla žít jiná žena s jinými dětmi, zlomilo by mi to srdce ![]()
terinka4444 píše:
jak donutíš někoho prodat barák, když je to vlastně na jeho vůli? Ona si brala půjčky na sebe, dluh je na ní, i jeho maminky, když on nebude chtít, je víš kde, taková hesla, prostě prodat barák, jsou o nišem, když to není právně vymahatelné. To jsou rady k ničemu. Nevíme přesně situaci, ale podle těch útžků, to bude s penězi a majetkem dost v neprospěch zakladatelky.ivana-domca píše:Aladina píše:presne, prodat zaplatit dluhy a mozna ze zbyde na nejaky maly bytecek
Možná jsem se špatně koukala, ale nikde jsem nenašla, na koho je ten barák psanej… respektive pozemek, protože barák, jestli není dostavěnej, tak ještě nebude v katastru…
terinka4444 píše:
jak donutíš někoho prodat barák, když je to vlastně na jeho vůli?......No, asi tomu tak moc nerozumím, ale mám pocit, že je jedno, na koho je hypotéka napsaná, protože je hlavně na tu danou nemovitost. Takže pokud není celá splacená, tak barák defakto patří bance… Vůle jeho obyvatele je asi šumák
Ivana1000 píše:terinka4444 píše:Možná jsem se špatně koukala, ale nikde jsem nenašla, na koho je ten barák psanej… respektive pozemek, protože barák, jestli není dostavěnej, tak ještě nebude v katastru…
jak donutíš někoho prodat barák, když je to vlastně na jeho vůli? Ona si brala půjčky na sebe, dluh je na ní, i jeho maminky, když on nebude chtít, je víš kde, taková hesla, prostě prodat barák, jsou o nišem, když to není právně vymahatelné. To jsou rady k ničemu. Nevíme přesně situaci, ale podle těch útžků, to bude s penězi a majetkem dost v neprospěch zakladatelky.ivana-domca píše:Aladina píše:presne, prodat zaplatit dluhy a mozna ze zbyde na nejaky maly bytecek
na něj
jsem husa
skoromamuška píše:LUCIPERKA-ddub píše:No má se to tak , že na současnou domácnost přispívám já i on a já se o ni sama starám (má tedy doma full servisskoromamuška píše:A co tedy očekával?LUCIPERKA-ddub píše:NOOOO JAK ŘÍKÁŠ…přesně to z toho cítí i moje přítelkyně, tvrdí že byl vždycky ten co si dělá zadní vrátka a to v penězích, vztazích, v životě ve všem. Já jsem si toho ale za těch 5 let nevšimla, i když to nikdy nebyl žádný hysterický romantik nebo fatalistala (nemůžu bez tebe žít a podobné kecy…)prostě jsem u něj občas vyhmátla nějaký flirt ale vždy tak nějak čistě nezávazněskoromamuška píše:Aladina píše:Já se nedivím, že se ptáš, protože to jsem detailně nepopisovala. Moje kolegyně v potratila…snaží se o dítě více než rok (vše způsobil věk a HA a další faktory) a já se po zjištění pro a proti horm. antik. po 10 letech užívání rozhodla, že by možná bylo dobré to s něčím vyměnit abych do budoucna neměla takové zdravotní potíže, partner řekl , že pokud je to tak, tak souhlasí ať to vysadím.Kondomy nechtěl…dítě jsme chtěli zkoušet tak za 1 a půl roku (mezitím bys se mi srovnal cyklus atd..).Já jsem se netajila tím, že dítě by mi nevadilo ale cíleně jsem nic nepodnikala , ptz nemáme dostaveno.
Já se opatrně zeptám a snad mě hned neseřvete - ale proč jsi vlastně přestala brát antikoncepci? Trochu čekám odpověď, jako že to není zdravé a podobně.
Jak se partner chová teď, to naprosto souhlasím s holkama a protože jsem taky horká hlava, udělala bych pěkný čoromoro. Ale osobně bych věděla, jestli můj partner teď chce nebo nechce dítě a podle toho se zařídila. Prezervativy hodit do košíku v obchoďáku přece není problém.
Jasně. Že otěhotnět můžeš, věděl. Ale tys spíš asi miminko chtěla a budeš mít, cos chtěla. Ale on asi ne.
Nechci do tebe rýt, ale snažím se pochopit jeho - příběh slyšíme jen z jedný strany.Pokud o vysazení HA věděl a věděl, že to děláš i ze zdravotních důvodů, pak jeho výmluvy sou o ničem.
Jen zda v jeho postoji nebude něco jiného…
Dále je spousta jiných antikoncepcí a mimo jiné třeba obyčejný kondom. Ten nechtěl! Nechápu, že se teď rozčiluje. Je to jeho problém, že neumí couvat.
Prostě byl plně informován a doufám, že už je natolik velkej, aby věděl, že děti nenosí čáp. Na děti je třeba dvou. Ať se laskavě zklidní a chová se jako chlap a ne sketa. Vždyť o co de? Stavíte si dům, plánujete společnou budoucnout a děti, tak je snad jedno zda to přišlo o něco dřív, nebo ne? Dítě je zázrak a je mnoho párů, kteří by dali za mimčo cokoli a nemůžou ho mít.
Zeptám se ten dům, který stavíte je psaný na něj nebo na oba, peníze na stavbu přispíváte taky oba? Jak dalece už je dům vybudovaný a kolik už to stálo?
Je tady totiž mnoho otázek a na ně by mohlo navazovat i mnoho odpovědí.
Pokud mi odepíšeš, to co si myslím, pak sme doma a vše do sebe zapadá.)no a půjču na dům bychom beze mě nedostali ptz jemu nikdo nepůjčí nic
je to více než milion, náš byt je také na moji hypotéku, půjčka jeho matky taky…a tak bych mohla pokračovat
![]()
Obávám se, když to čtu, že tě chtěl využít jen ke svému dobru a do budoucna s tebou nepočítal. ![]()
Mám podobnou zkušenost, všechno bylo v pohodě a najednou zlom. To je tak něco hnusnýho. ![]()