Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj anonymní. Zrovna dnes mám depku jako prase.. nás nejstarší 5 let je často nemocný
spustilo se to ve 2,5 letech po očkováni mmr. Od te doby se veze. Nemá už nosní a teď byl na zmenšení krční mandl, což prý mělo výrazně pomoct. No a 2 týdny po operaci opět to samé, zelena rýma, kašel.. konci vždy na atb s diagnozou záněty dutin. Do školky skoro nechodi, mám ho pořad doma. A to je tam letos už 3.rok. Vydrzi vždy max tak 2-3 týdny, pak má atb na 10dni a nechavam ho i dva týdny doma na doleceni. A to už občas během te doby onemocní znovu. I když jsme doma a nikam nechodime!! A to podotýkám ze jsme zkusili vše. Homeo, bylinky alternativni medicínu. Všechno vydrželo chvíli a jen prodloužilo dobu mezi atb. On nám onemocněl i na dovolene v Chorvatsku, to bylo fakt hrozne. Máme za sebou alergo a v pohodě. Imunologie loni nezvládl dat krev, takže to budu chtit letos znovu. Teď jsem rozhodnuta mu ty atb nedat.. ale desne se to ve mne pere. Má zase trochu zelenou rymu, ale snažím se proplachovat nos. A dokud se mu to nějak brutálně nezhorsi ale bude to aspoň v tomto stavu, ze 2-3 x vysmrka zelený chrchel nechám ho doma a holt nebude ve školce
letos tam byl naposled asi dva týdny v září.
Mám ještě dvouletou dceru, ta byl pořad nemocna loni od ledna do dubna měla x zánětu usi a atb. Ale v květnu dostala trubičky do usi a od te doby je zdravá! I když má malej ty zelene rýmy tak ona už nechyta nic, nebo má rymu max na 2-3 dny.
Vám trubičky na ty usi nenabidli? Já jsem s nima max spokojena!!
@Emisis máme to stejně. Včetně těch alternativ a i s tou školkou.
Trubičky má za sebou. Už mu vypadly a jsme tam, kde jsme byli. Má venku mandli.
Taky bych chtěla někdy ATB nedat, ale on má horečky pres 40 a naposled crp skoro 200.
@Emisis on když ho nechytaji uši, tak má kašle. Takže letos měl už zápal plic.
Anonymní, je to hrozny
vím jak se citis. Já to znám. Ty atb hrozne oslabuji imunitu a pak se to veze. Mala jak měla loni problémy s ušima tak je měla skoro nonstop, nemohli jsme se z toho vyhrabat. Až léto a trubičky zabraly.
A proplachy dutin nezkoušite? To je jedine co nám fakt zabírá, dnes sel poprvé dobrovolne sám a to už to zkousime rok. Asi tím jak tu byli čerti
ale krasne mu všechno svinstvo vyteklo.
Jako pokud není jiná možnost tak proste ty atb být musí, ve vašem případě. Co lazne? Mate zazadano? Já mám jet s oběma detma v lednu.
@Emisis on měl asi 14× pichle uši. Jeden rok vlastně od září do června měl non-stop problém, bylo to chronické, co 2 týdny jsme byli na ORL, vždycky rozháněli a rozháněli a nakonec pichali a někdy prasklo. Pak mu vzali mandle a nakonec trubičky. Měl doporučení na oboje, ale doktor se rozhodl, že uši vypadají dobře. 2 týdny předtím měl obě uši to nejhorší tympano, tak nevím…
Lázně nechci. On nesnese cizí prostředí.
Na rýmy netrpí. Nemá rýmu, horečku, ale chytnou ho uši.
Jak už tu někdo psal, to vypadá na komplexní problém, který klasická medicína řešit neumí. Asi bych úplně nezavrhla toho homeopata, hrozně záleží u koho jste byli. Chce to někoho opravdu zkušeného, ne klasického lékaře, který dělá i tohle, ale čistě homeopata.
Možná by stála za zkoušku i čínská medicína, dcera měla období hrozných kašlů a tohle nás zachránilo.
Taky bych zkusila nesrážet horečku léky, ale pouze zábalem, mám pocit, že to hodně přispěje ke zlepšení imunity. Tělu se nesebere možnost bojovat.
K uším jen to, že bych při první bolesti zkusila kapat do ucha teplý parafín (nebo oliváč). Nám to rozehnalo zatím všechny bolesti ucha tak do dvou hodin, a to i takové, kdy dítě brečelo bolestí.
To je fakt hrozny
ty usi jsme zažili minuly rok s dcerou, to měla rok a par měsíců. Bylo to sileny, ona viděla orl ambulanci a byla úplně vyrizena. V ordinace hrozne scény. Je mi lito ze vám nezabraly ty trubičky
já do nich nechtěla jít, všichni nás zrazovali ale ji to moc pomohlo.
A jsi s malym doma? Asi bych ho vůbec nedavala do kolektivu.. jinak do lazni jedem do zlatých hor, je to sanatorium, prý je to tam moc hezke. Nejsou tam žádné procedury, jen si děti jezdi hrát do jeskyně. Su zvědavá jak to děti zvládnou..
A co se tyče homeopatie tak k tomu už jsem taky skeptická. Proto by to u nás ani nezabralo, když podstata myšlenky je tomu věřit ![]()
@Lucie_Sx zkoušela jsem nesrazet léky, ale u něj to nejde. Má ledové ruce i nohy, horečku přes 40,5 a stoupá. A u věci jako je zápal plic a zánět ledvin jsme stejně v nemocnici a je to jedno.
On vůbec nehlásí, že má něco s uchem, to poznám podle toho, že má horečku a teče mu z ucha hnis. Je ve fázi, že si nechá ucho prasknout.
Teplý olej jsme zkoušeli a efekt to nemělo.
Homeopatka byla jen homeopatka, která si dělala svoje preparáty. Vysolili jsme těžké peníze a nic. Opravdu jsem věřila, že to pomůže, stejně jako poradce od Joalis. Taky nic.
@Emisis jemu by asi ani procedury nevadilo, ale celkově by mu vadilo, že není doma. Hlavně tam bude spousta dětí a on pobyt v kolektivu vždy okamžitě odstona. Takže se toho bojím.
Já s ním nejsem, ale mám pro něj hlídání.
@Lucie_Sx jinak jsem typ, co rozhodně při 37,2° necpe léky. U staršího mám vyzkoušené, že léky nedávám vlastně vůbec. Jen ho hlídám. On 2 dny spí a je zdravý. Když dám léky, tak se v tom plácá týden.
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx jinak jsem typ, co rozhodně při 37,2° necpe léky. U staršího mám vyzkoušené, že léky nedávám vlastně vůbec. Jen ho hlídám. On 2 dny spí a je zdravý. Když dám léky, tak se v tom plácá týden.
Tak bych zkusila ještě toho číňana a upravit stravu směrem k zeleným a protizánětlivým potravinám…
@BaMaK nemá a zkoušeli. Teď mi jde vyloženě o zkušenosti s častým užíváním ATB, kde jsme už těžce nad číslem 20.