Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
Tohle? https://nedd.tiscali.cz/…olice-329928
Jo, to mám na mysli. Já neznám nikoho, kdo by to zkusil, ale právě mně to zaujalo. Kdybych měla takto postižené dítě, tak bych do toho za každu cenu šla. Našla jsem ještě jiný článek, ale moc toho k nalezení na téma není.
Já na to přišla náhodou, když jsem viděla někde dokument o holce, která se tímto zákrokem vyléčila z depresí, na které jí nezabírala léčba.
Prostě si myslím, že by to nebylo od věci, i když je výzkum teprve v plenkách.
@Clarri Nepleteš, ale já nevím, proč to u toho jejich 36 ti letého neprokázali. Možná se to tak dlouho netestuje. Nezajímala jsem se o to nikdy, protože mám mladší děti a ty testované jsou.
@Anonymní píše:
@blumen jako myslím že když chce tak je šikovnej třídí barvy tvary umi teda i pár her na telefonu dokonce si je v tom telefonu i sám najde ale nemá ho často jen občas má rád písničky dětský třeba když jsi šťastný a víš o tom zatleskej zamávej atd tak to umí předvede to ale když přijde ta návštěva jak sem říkala třeba když si zrovna hraje s autem nebo kostkama tak prostě nepřeruší činnost a nepodívá se kdo přišel babička na něj mluví a on prostě málokdy hodně málo kdy zareaguje
mne to teda prijde jako normalni chovani. Moje dcera byla taky takova, neregaovala na zadne zavolani, svou cinnost zasadne neprerusuje ani ted na skoro 5 letech. Nektere deti takove jsou.
@Tykaja píše:
Rikam tomu “selektivni hluchota” 🤣
Ne, tomu se říká jiný než neurotypický vývoj mozku.
Když o něčem nic nevíš, tak se k tomu nevyjadřuj.
@LaPaloma V ČR se testuje už několik desítek let, nevím jak v Americe. Ale děkuju za tu zmínku, díky tomu jsem narazila na českou firmu, která vyrábí po analýze mikrobiomu individuální kůru na jeho úpravu
Slibují si od toho časem alespoň efekt podobný té transplantaci - v zázraky nevěřím, ale sebemenší změna k lepšímu stojí za to
@Clarri píše:
@LaPaloma V ČR se testuje už několik desítek let, nevím jak v Americe. Ale děkuju za tu zmínku, díky tomu jsem narazila na českou firmu, která vyrábí po analýze mikrobiomu individuální kůru na jeho úpravuSlibují si od toho časem alespoň efekt podobný té transplantaci - v zázraky nevěřím, ale sebemenší změna k lepšímu stojí za to
Tak dej když tak vědět, jestli to zabralo. Mně by to zajímalo. Protože kdyby se vyskytl problém někdy v budoucnu, třeba i s něčím jiným, tak jestli má smysl do toho za každou cenu jít.
@Anonymní píše:
Mám syna 2roky 7měsícu chci se zeptat stalo se někomu že vaše dítě v tomhle věku nezvolí? Vlastně to není jediný problém nevnímá když na něho zavolám tak se kolikrát ani neotoci ale slyší dobře na ušním jsme byly a také když řeknu hele co mám nebo začnu zpívat jeho oblíbenou písničku tak okamžitě zareaguje celý den si vystačí idnes víčkem s tím si dokáže hrát celý den. Nejde ho vážně noc neučit a já mám hrozný strach čeká nás vyšetření u psychologa doktorka nás straší autismem ale to jsme zase už byly u neuroložky a ta nám řekla že spíše ADHD mám hrozný strach už z toho ani spát nemůžu jde mi o to jestli se to někomu už stalo a pak se to třeba změnilo hrozně mě mrzí že zamnou nejde třeba a neřekne mámy koukej nebo mamy ham nebo cokoli vůbec jako nejeví o nás zájem ale jak jak kdy když děláme kraviny to vnímáporadí někdo má zkušenost jestli bude jako ostatní děti aspoň trochu
Můžu se zeptat jak je na tom syn nyní? Je to lepší?
@Kikisa311 lepší jak se to vezme stále se bojím jaký bude do budoucna potvrdili nám dětský autismus ale musím říct že za poslední půlrok určitě udělal pokroky v pár věcech víc mě vnímá aspoň reaguje na zavolání už se ohlíží kde jsem má radost když mě vidí a spoustu maličkosti pokud by tě něco trápilo a měla si nějakou otázku klidně se mi ozvi do zprávy 😊 ❤️️