Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, kdykoli se dětem nechtělo, tak tohle zkoušely, ale u mě jim to neprošlo.
@Sany80s No ale u něho je to právě pořád víte jako kdyby měl svůj svět a mě v něm chce jen když chce něco podat tak mě veme za ruku dovede mě k tomu nebo když mu něco nejde tak přijde zamnou a chce pomoc ale nic neřekne a když na něj já zavolám můžu vát jak chci ale prostě nepřijde neotoči se nebo když přijde na návštěvu babočka nebo někdo vůbec na to nereaguje ![]()
Spis napis podrobneji, jak se chova, jak probiha vas den. Pises, co nedela spise. A co teda dela, kdyz prijde navsteva?
@blumen jako myslím že když chce tak je šikovnej třídí barvy tvary umi teda i pár her na telefonu dokonce si je v tom telefonu i sám najde ale nemá ho často jen občas má rád písničky dětský třeba když jsi šťastný a víš o tom zatleskej zamávej atd tak to umí předvede to ale když přijde ta návštěva jak sem říkala třeba když si zrovna hraje s autem nebo kostkama tak prostě nepřeruší činnost a nepodívá se kdo přišel babička na něj mluví a on prostě málokdy hodně málo kdy zareaguje
@Anonymní píše:
@blumen jako myslím že když chce tak je šikovnej třídí barvy tvary umi teda i pár her na telefonu dokonce si je v tom telefonu i sám najde ale nemá ho často jen občas má rád písničky dětský třeba když jsi šťastný a víš o tom zatleskej zamávej atd tak to umí předvede to ale když přijde ta návštěva jak sem říkala třeba když si zrovna hraje s autem nebo kostkama tak prostě nepřeruší činnost a nepodívá se kdo přišel babička na něj mluví a on prostě málokdy hodně málo kdy zareaguje
Jestli chceš, napiš mi SZ.
@Sany80s píše:
Jo, kdykoli se dětem nechtělo, tak tohle zkoušely, ale u mě jim to neprošlo.
![]()
Propásla jsi vzácnou příležitost mlčet.
U takhle malých dětí je to, jak se chovají, dost proměnlivé a nemusí to znamenat vůbec nic. Pokud jdete k více odborníkům pro názor, můžou se zatím rozcházet - zkušenost z okolí. Pokud máte opravdu pochyby hledejte někoho, kdo se specializuje na diagnostiku u malých dětí.
Mám doma jednoho čerstvě diagnostikovaného 3,5 letého autistického chlapečka, diagnózu jsem si byla vnitřně jistá od 2,5 roku, cítila jsem, že je něco hodně jinak oproti starší dceři a jeho vrstevníkům. Nám stačila tedy jedna návštěva dětského klinického psychologa k potvrzení. Do cca 18 měsíců byl ukázkové, společenské dítě a potom nastal regres. Z těch prvotních znaků u něj to bylo ignorování okolí, nezájem o interakci, ostatní děti, návštěvy. Pocit, že neslyší na jméno, přestože zvuk otvírání obalu od zmrzliny slyšel přes celý byt. Přestal mluvit, hrát si napodobováním a obecně působil jak ve svém svět. U dětí s PAS jsou asi projevy stále dost individuální, také miluje písně a tanec, se mnou je velmi kontaktní, ale jinak je dost ukázkový autista, co se týče projevu třeba radosti, sociální interakce, komunikace, hraní
Hraje si syn tak, že třeba dává pít miminku nebo napodobuje telefonování? Podívá se syn venku, když mu něco ukážete na to místo? Když něco chce koukne se na vás a naznačí nebo vás vezme za ruku a dotáhne vás k tomu? Atd atd.. Klidně napište.
Ty víčka má syn taky a autista je. Chce to fakt pořádné vyšeření at víš jak s ním pracovat. Pokud je to jen období a jen nechce je to výhra. Ale většinou pocit co člověk má tak se neplete ![]()
@Clarri Píšeš : Do cca 18 měsíců byl ukázkové, společenské dítě a potom nastal regres.
Tohle mně na tom zaujalo. Já autistické dítě nemám, ale včera jsem viděla v TV dokument o fenyketonurii a matka kluka říkala, že na diagnozu přišli až ve 2 letech. Do té doby mu dávali jíst vše a jemu to pokazilo mozek, takže nemluví a je takový zpomalený.
Podle té ženy se jí syn vyvíjel zpočátku normálně a pak se to seklo.
Ono to je neprobádaný, ale nějak si myslím, že i autismus může souviset s jídlem. Takový vnitřní pocit, protože je těch dětí tolik, že pro to nevidím jiné vysvětlení. Jenomže - JAK?
V USA zkoušeli dětem vyměnit mikrobiom ve střevech a prý to mělo úspěch. Je na to nějaká studie, asi by to šlo dohledat.
Neuvažovali jste o něčem takovém?
@LaPaloma V ČR se fenylkonutrie testuje v rámci novorozeneckého screeningu, pokud se nepletu?
Podle toho, co jsem četla a co mi bylo sděleno paní, která s autisty pracuje je regres v tomhle období docela běžný jev. Na vliv mikrobiomu na pochody v těle, imunitu a další - třeba tvorbu serotoninu u lidí s psychickými problémy věřím. Na tomhle principu zkouší někteří rodiče a nejen oni GAPS terapeutický protokol a podobně. On jedl myslím nutričně velmi bohatou stravu, obrat nastal paradoxně až potom. Snad někdo brzy přijde na příčinu nebo možný spouštěč.
@Clarri píše:
@LaPaloma V ČR se fenylkonutrie testuje v rámci novorozeneckého screeningu, pokud se nepletu?
Podle toho, co jsem četla a co mi bylo sděleno paní, která s autisty pracuje je regres v tomhle období docela běžný jev. Na vliv mikrobiomu na pochody v těle, imunitu a další - třeba tvorbu serotoninu u lidí s psychickými problémy věřím. Na tomhle principu zkouší někteří rodiče a nejen oni GAPS terapeutický protokol a podobně. On jedl myslím nutričně velmi bohatou stravu, obrat nastal paradoxně až potom. Snad někdo brzy přijde na příčinu nebo možný spouštěč.
@LaPaloma píše:
@Clarri Píšeš : Do cca 18 měsíců byl ukázkové, společenské dítě a potom nastal regres.
Tohle mně na tom zaujalo. Já autistické dítě nemám, ale včera jsem viděla v TV dokument o fenyketonurii a matka kluka říkala, že na diagnozu přišli až ve 2 letech. Do té doby mu dávali jíst vše a jemu to pokazilo mozek, takže nemluví a je takový zpomalený.
Podle té ženy se jí syn vyvíjel zpočátku normálně a pak se to seklo.Ono to je neprobádaný, ale nějak si myslím, že i autismus může souviset s jídlem. Takový vnitřní pocit, protože je těch dětí tolik, že pro to nevidím jiné vysvětlení. Jenomže - JAK?
V USA zkoušeli dětem vyměnit mikrobiom ve střevech a prý to mělo úspěch. Je na to nějaká studie, asi by to šlo dohledat.
Neuvažovali jste o něčem takovém?
ADHD bych neřekla, na to mi přijde moc klidný a ted nemyslím pohybově…Pokud vydrží dlouho u jedné činnosti u těchto dětí je problém že nevydrží dlouho u jedné věci
Mám syna 2roky 7měsícu chci se zeptat stalo se někomu že vaše dítě v tomhle věku nezvolí? Vlastně to není jediný problém nevnímá když na něho zavolám tak se kolikrát ani neotoci ale slyší dobře na ušním jsme byly a také když řeknu hele co mám nebo začnu zpívat jeho oblíbenou písničku tak okamžitě zareaguje celý den si vystačí idnes víčkem s tím si dokáže hrát celý den. Nejde ho vážně noc neučit a já mám hrozný strach čeká nás vyšetření u psychologa doktorka nás straší autismem ale to jsme zase už byly u neuroložky a ta nám řekla že spíše ADHD mám hrozný strach už z toho ani spát nemůžu jde mi o to jestli se to někomu už stalo a pak se to třeba změnilo hrozně mě mrzí že zamnou nejde třeba a neřekne mámy koukej nebo mamy ham nebo cokoli vůbec jako nejeví o nás zájem ale jak jak kdy když děláme kraviny to vnímá
poradí někdo má zkušenost jestli bude jako ostatní děti aspoň trochu