Dítě mi přerůstá přes hlavu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
485
22.9.15 09:42

@theu @AniNevim Holky, chápu vás. Já měla doma strašně pedantskou výchovu. K mojí mámě mám vztah spíš jako k vychovatelce než k mamince. Je to blbý, člověk se z toho snaží vymanit, ale to v čem vyrůstal ho fakt poznamená na celý život. A protože máma neustále pochybovala o mých schopnostech, tak já o sobě pochybuju pořád jako o mámě. A tím pádem si to mateřství fakt neužívám.
Takže mě nejvíc pomohlo vyprdnout se na výchovu. Ne nevychovávat, ale v prvé řadě si to užívat a až pak vychovávat. Spoustu věcí se dá převést do legrace. A nebrat si nic osobně. Před chvílí dcera povídá, že si se mnou nebude hrát (následek dlouhého uspávání mimi). Tak říkám, že nevadí, že si aspoň narovnám nádobí do myčky. Přišla s naprdnutým výrazem a bylo evidentní, že chce pokračovat ve vysírání. Tak sem jí pochválila jak chvíli houpala bráchu a zeptala sem se jí, jestli chce z mé kouzelné skříně kouzelné lipo nebo kouzelný piškot. A u toho čarovat. Prostě dělat kraviny. A nasranost byla pryč. Je to strašně únavný, ale vyplácí se to.
Jinak bych udělala to stejný co @Pipet s tím čtením. Dala vybrat a když tak bez pohádky. Mě se to taky pak líp snáší.
Takhle to vypadá jak to zvládám, ale nezvládám. Fakt ne. Občas tu brečím a přemýšlím, zda mít děti nebyla největší chyba v mém životě. Když se ale usmějou na mě, tak vím, že nebyla. Jen je to náročnější pro ty, které ukázkovou výchovu doma neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.9.15 09:45

@Pipet jo to máš pravdu, že s rostoucí komunikační schopností se to zlepšuje, nejvíc ho dováídělo k šílenství, že mi nedokáže sdělit, že potřebuje modrej kelímek a do něj džus a ne čaj :mrgreen: ale i tak už to trvá skoro dva roky a pořád čekám trochu marně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.9.15 11:26

@Krrysa Starší je 7 a je to už celkem dobré. Neříkám bez mráčku :mrgreen:, ale dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.9.15 11:31

@Pipet néééé :))) jemu budou tři v listopadu… no, lexaurin to jistí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.9.15 12:08

@Krrysa Mladšímu budou tři v dubnu… :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.9.15 12:14

@Pipet jenže já mám po něm ještě roční holku a 37 tt břicho :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.9.15 13:48

@Krrysa Proč myslíš, že jsou jen dva a s tak velkým věkovým rozdílem? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.9.15 13:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.9.15 17:48
@Krrysa píše:
@Pipet néééé :))) jemu budou tři v listopadu… no, lexaurin to jistí :mrgreen:

chtela jsem zarvat stejne… jenze nemam lexaurin a tak ani silu zarvat. Obzvlast dnes, kdyz neusnul po skolce. Takze neusnula ani mala. Tak jsem na pokraji silenstvi utekla s nima k mamince. Ta ted vzala malyho ven a ja uspala malou a tak jsem mela prvni jidlo dnes vsede: chleba s maslem a vypinam si tu mysl. Jenze mezitim musim stihnout 150 veci doma, hlavne uvarit. Vsak to znate. Jo, a mala se nesmi ani podivat na jeho hracku ci jakykoliv jiny predmet bezneho uzivani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
22.9.15 18:09

AHoj holky, s dovolením se přidám k vaší diskuzi. Po pravdě jsem se šíleně zalekla a mám teda velký téma k zamyšlení. Máme 25-ti měsíční dceru a začli jsme se snažit o druhé. Nejsem vůbec přesvědčená, že dělám dobře a bojím se, že to nedám s druhým dítětem. Malá je narozená ve znamení lva a dává to všemi prostředky najevo. Prostě malé princátko a král :-( Někdy toho mám za celý den plné zuby a občas mi ujedou nervy. Ale všichni mi říkají, jak to bude super s druhým. Že to zvládají všichni, tak to zvládnem taky, že jedno dítě žádné dítě, že se děti lépe zabaví a podobně. Ovšem tahle diskuze mi potvrzuje, že to není vůbec lehké a tak snadné :-( A bojím se toho, že budu jednou litovat, že jsem chtěla druhé. Sama mám 2 ségry a jsme super kamarádky a tak nechci malou ochudit o to stejné :-( Ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.9.15 19:04

@nico2 Tak nikdo ti tu nebude psát o těch krásných chvilkách, to nikdo nemá potřebu řešit.
Dneska odpoledne si pěkně spolu hráli pár hodin… ;) Až na malý incident, kdy se mladší snažil tu starší umlátit klackem :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.9.15 19:17

@nico2 nas maly je take lev znamenim i naturou. Podle me tohle nejde predvidat, nelad se nijak. Nejak bylo, nejak bude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.9.15 21:25

@AniNevim já mám lvici tu zatím nejmladší, třetirozenej je štír, taky paráda :mrgreen: první dva jsou ryby a jsou nudně hodní :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.9.15 09:20

@Krrysa aha, u nas je to naopak: ctyrlety Lev a skoro rocni Stirka. Je mi jasne uz od jeji 4 mesicu, ze o zabavu bude postarano :-)
P. S. jasne mi to bylo uz v den nalezeni pozitivniho testu, kdy jsem rychle spocetla Stira :roll:
Take vetsinu tech „problemu“ vidim ve vrozenem temperamentu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
23.9.15 09:21
@Krrysa píše:
@AniNevim já mám lvici tu zatím nejmladší, třetirozenej je štír, taky paráda :mrgreen: první dva jsou ryby a jsou nudně hodní :mrgreen: :mrgreen:

Sestra má prvorozenou pannu a děsná dřina s výchovou. Dnes už je to tedy velká slečna po pubertě a je celkem v pohodě, ale užila si s ní celá rodina :-( Druhorozený je ryba a opravdu od malinka nudně hodný :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí