Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AniNevim ale uklidňující je, že já jsem taky štír, syn se mi narodil na na rozky a žiju, a le jednoduchý to se mnou není ![]()
@nico2 mě právě baví vždcyky místní diskuze, kdy někdo má vzteklý dítě a ostatní se do něj pustej, že nevychovávala dítě je rozmazlenej spratek… taky jsem byla tak chytrá, po těch prvních dvou ![]()
U nás jsme lvi já s chlapem, starší je štír a mladší beran.
Rodinka k pohledání ![]()
@Pipet píše:
Rodinka k pohledání
to musí bejt hukoooot
![]()
@Krrysa píše:
to musí bejt hukoooot![]()
Jo, tak to musí být fakt divoké
Ale zase je větší sranda
Švagrová má rodinku, to je nuda od rána do večera. Děti klidné, že o nich neví, manžel podpantoflák a ona taková knihovnice. Sice bych někdy měnila, ale zase ten blázinec by mi chyběl…
@Krrysa píše:
@AniNevim ale uklidňující je, že já jsem taky štír, syn se mi narodil na na rozky a žiju, a le jednoduchý to se mnou není
@nico2 mě právě baví vždcyky místní diskuze, kdy někdo má vzteklý dítě a ostatní se do něj pustej, že nevychovávala dítě je rozmazlenej spratek… taky jsem byla tak chytrá, po těch prvních dvou
Jo, to je pravda, že ségra taky říká, že je radši, když si to horší odbyla jako první. Že kdyby to první měla tak hodné, tak to druhé pak zaškrtí
Takhle si u prvního myslela, že to je normální a druhé si užívá klidu. Kamarádka u prvního dítěte říkala, že nechápe jak někdo nedokáže vychovat dítě, že je to pohodička. Prostě řeknu a détě poslechne. Teď u druhého je na cvokhaus a lituje všech svých komentářů na hřištích a podobně, kde byly,,nevychované,, děti. Protože její chlapeček se válí na zemi a nehne s ním nic ![]()
@Pipet píše:
Rodinka k pohledání
to musi byt hodne zhave ![]()
My jsme dva Kozorozi.
Je to… intenzivní.
Jako velkou výhodu vidím, že všechny konflikty jsou řešeny sice ve velkém stylu
, ale hned. Nemá čas to vyhnívat.
Jsem moc šťastná ![]()
@Pipet jj, takova boure, co vsechno smete, vid? I to spatne jednim vrzem. U nas je to tak s malym, ale s velkym slozitejsi. Ja jsem ta slozita
, ale take jsem vetsi spoust ![]()
@nico2 @Krrysa ty pohledy od maminek „hodnych deti“ me take vzdy bavily. Vetsinou maji i druhe deti, kteri uz jsou podarenejsi darecky. Tak ted si smeju pod vousy ja. Vubec nejsem skodoliba, ale znate to, ne ![]()
@theu píše:
A jinak to její vzdorování není o tom, že mi řekne pětkrát ne a pak to udělá, ona to prostě neudělá a řve a řve tím nejsilnějším ječákem, až zfialový a začne se dusit…včera např, že jí budu číst večer já místo táty, ona že ne, že chce tatínka, za hodinu a půl musel přijít táta, protože já za tu dobu ji nebyla schopna dostat ani do pyžama, řev, utíkání, mlácení, kopání, řev a řev,…nakonec jsem ji vyhověla, protože u jsem za celý den prostě neměla sílu, na otázku proč ji nemohu číst, já tě nemám ráda, já chci tatínka, když tu přes den není…
Nechat vyrevat. My sme este ani druhu nemali, a starsia ked videla v autobuse chlapa s deckom, tak revala na cele Brno, ze ‚nemam tatinka‘. Rano sa zobudila a este neotvorila oci a revala ‚tatinku‘… ked som k nej prisla, prastila ma. Naozaj nie je cesta ako ju utisit, len nechat vyrevat. Neboj, neublizi jej to, a casom pride k rozumu.
@AniNevim píše:
@theu a proc tatinek prisel az za hodinu a pul? Nic za moji otazkou nehledej, chci vedet jen pouhapouhou pricinu. Sbiram zkusenosti.
U nas starsimu byly 3 roky a 3 mesice, kdyz se narodila malicka. Uz 2,5 mesice chodil do skolky. Nastal totalni masakr. Ale on uz nekdy pred mym tehotenstvim zacal byt absolutni „tatanek“. Ovsem pak to jen sililo. Az ted, kdy jsou male 10 mesicu, mu smim obcas udelat piti, vysmrkat nos, nakrmit a utrit zadek. Jo, krmime jako @meltarto
Ted se budu utesovat tim, ze ji stale pusinkuje, hladi a macka pri obejmuti a nebere na ni noze
Je mi to vse tak strasne lito. Nejvetsi vycitky mam z toho, ze jsem nezustala u jedinacka. Ze jsem mu zkazila detstvi. Ze to s vice detmi neumim, protoze sama jsem jedinacek a tak jsem mela mit rozum… No masakr
Ovsem maly od unora byl ve skolce snad jen tyden (nemoci jeho i male) a tak mozna mu doslo, ze neni vystrcen a ted to zacina byt lepsi. Lepsi v tom, ze tech svetlejsich okamziku je cim dal vic a jsou delsi. Ale nevim, jestli budu mit radostne vzpominky na jeho detstvi
@tiffany diky za vecny navod!
@loja zvladas to uzasne, jsem orpti tobe strasne zatvrzela ci co. Utapim se ve svych pocitech a zasekavam se na nich, nez abych se prepla.
Keby si ostala u jedinacka, neulahcila by si mu zivot.
Inak, ja ked sa na deti nahnevam, alebo teda na jednu, poslem tu druhu za nou. Nieco na sposob - chod za sestrou, mama sa na nu hneva. Niekedy sa vrati, ze ta, co je v nemilosti ju nechce, ale zvykaju si, ze maju jedna druhu, a uz sa chodia navzajom utesovat aj bez toho, aby som ich k tomu popohnala.
Ale teda ja mam to ‚stastie‘, ze mam strasne tvrdohlave decka a tak je boj o hranice na dennom poriadku ![]()
@Krrysa píše:
@Pipet jenže třeba u nás, když se pokaždé zeptám apak se stane, že to bude muset být z nějakého důvodu po mém, bud enásledovat ta hodinu a půl trvající histerie… takže třeba já bych neustoupila šlo by se spát bez poháídky..
Ja v takych situaciach odpovedam ‚chciet je dovolene‘ ![]()
@Pipet píše:
Rodinka k pohledání
to jste se sešli krásně ![]()
já mám lva prostředního tříleťáka a jsou to teda boje (já jsem štír). Na veřejnosti okouzlující dítě, které se usmívá, tulí, skoro šeptá, ale když pak chce něco, co já nedovolím, tak řve fakt jak lev a tak dlouho, že mám chuť utéct. On vyloženě bojuje o to, kdo z koho a je fest těžké mu neustoupit.
@Bábi Zlopočasná diky za uklidneni a vecnou radu do budoucna ![]()
@mischelinka u nas to trva uz dva roky (ted mu jsou cerstve ctyri). Proste uz od doby, co delal jen „huuu“.