Dítě mi přerůstá přes hlavu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6538
23.9.15 20:47

@AniNevim co tak sleduju, tak lev se musí vždycky prosadit, zkouší a bojuje za své místo. Mě to čeká ještě v podobě nejmladšího, zatím měsíčního 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.9.15 22:11

@mischelinka ja se uklidnuji tim, ze se brzo vsechny spory o moc presunou jen mezi ne (Lev a Stirka) a my utecem na baůlkon pit kafe :P Protoze jinak me povezou. Mala mi ale prijde jeste vic temperamentni, nez maly. Mozna je to vynucene tim, ze je druha a musi se prosazovat uz ted, nevim. Ale v jeji veku byl maly jeste slunicko. Ona sice ma lepsi probuzeni a je hodne vysmata, ale umi se ozvat dost nahlas, pokud se ji neco nelibi. I na nej „zapovykovat“. To ja u nej jako mimina neznam. Mozna na nikoho povykovat nemusel, proto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
24.9.15 03:50

http://slunecnyzivot.cz/…za-5-vterin/ holky to na mě dnes vykouklo…když jsem v emoční pohodě, tak to zvládám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
24.9.15 08:00
@AniNevim píše:
@mischelinka ja se uklidnuji tim, ze se brzo vsechny spory o moc presunou jen mezi ne (Lev a Stirka) a my utecem na baůlkon pit kafe :P Protoze jinak me povezou. Mala mi ale prijde jeste vic temperamentni, nez maly. Mozna je to vynucene tim, ze je druha a musi se prosazovat uz ted, nevim. Ale v jeji veku byl maly jeste slunicko. Ona sice ma lepsi probuzeni a je hodne vysmata, ale umi se ozvat dost nahlas, pokud se ji neco nelibi. I na nej „zapovykovat“. To ja u nej jako mimina neznam. Mozna na nikoho povykovat nemusel, proto :think:

jojo, u nás se to asi taky přesune mezi ty dvě lvíčata. Můj prvoroz. byl a vcelku i je zlaté dítě (panna), prostřední lvíče mi dává zabrat, ten má hlas, ža praskají okenní tabulky a věřím, že roli hraje i to, že je prostřední, čili má nejtěžší pozici a možná i to, že v čínském zn. je drak a jak umí být úžasný, tak umí být i šílený :mrgreen: oproti první panně je ale už ve třech samostatný, vše zvládá sám, pomáhat nechce, postaví se za 6ti letého bráchu na hřišti (klidně vystartuje i proti staršímu, to ten starší by asi nedokázal se za něj postavit), je tvrdohlavý a houževnatý a třeba naplácání na zadek mu vyloženě vadí, ale i tak jede dál to svoje. Učím se, jak na něho a nevím, jestli to do jeho dospělosti stihnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.9.15 08:14
@theu píše:
http://slunecnyzivot.cz/…za-5-vterin/ holky to na mě dnes vykouklo…když jsem v emoční pohodě, tak to zvládám :mrgreen:

nezkousela jsem jen vyhodit do vzduchu, po pokusu obejimat ani nevim, jak tragicky by dopadl pokus o vyhozeni :-)
Na naseho nezabira nic krom zrcadleni tatinkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.9.15 08:17

@mischelinka mam stejne pocity. Ze me moje dite uci. Obcas me napadne, ze uz po zbytek zivota budu potkavat jen hodne lidi, nebudu muset resit interpersonalni vztahy atp. Ze to budu mit za odmenu po tomhle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
24.9.15 08:21
@AniNevim píše:
@mischelinka mam stejne pocity. Ze me moje dite uci. Obcas me napadne, ze uz po zbytek zivota budu potkavat jen hodne lidi, nebudu muset resit interpersonalni vztahy atp. Ze to budu mit za odmenu po tomhle :roll:

to je přesné. Někde jsem četla, že lvi se nevychovávají, jen vedou, že nesmí vědět, že se je snažíš vychovávat, jsou velmi citliví na kritiku, že trest nesmí být větší než vina, potřebují často chválit (malí egoisti). Mě ten náš tříleťák fakt pořád překvapuje, je bystrý, rychlý a pohotovější než jeho 6ti letý bráška. A žádné výchovné metody na něj neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 09:24

@AniNevim este jednu velmi dolezitu vetu som sa naucila hovorit mojim slecnam - to si vyrieste vy dve medzi sebou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.9.15 09:28
@Bábi Zlopočasná píše:
@AniNevim este jednu velmi dolezitu vetu som sa naucila hovorit mojim slecnam - to si vyrieste vy dve medzi sebou :oops:

no vidis, a tady si nejsem jista, ze je to spravne. To neni kritika na TEBE, rozumej. Ale jak nad touto vetou casto premyslim do budoucna, tak nevim, jestli nebude spravne trochu ucit deti, jak resit konfliktni situace. Jak je resit asertivne, ve slusnosti, graciozne, ci nevim jak to rict. Aby pak v zivote kazdeho hned nevypic..pali, jestli mi rozumis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 09:32
@AniNevim píše:
no vidis, a tady si nejsem jista, ze je to spravne. To neni kritika na TEBE, rozumej. Ale jak nad touto vetou casto premyslim do budoucna, tak nevim, jestli nebude spravne trochu ucit deti, jak resit konfliktni situace. Jak je resit asertivne, ve slusnosti, graciozne, ci nevim jak to rict. Aby pak v zivote kazdeho hned nevypic..pali, jestli mi rozumis…

Ja im to hovorim ked sa pobiju, a ja nemam sancu zistit, ktora zacala. Ked viem, tak je to jednoduche - ona ta kusla, ja som jej dala na zadok, je to vybavene. Pripadne - ona ta kusla, ty si ju kopla, je to vyriesene, ste si kvit, mozem dat na zadok obom, ak na tom trvate.

No a pri hadkach o to, aka rozpravka sa pusti/precita - dohodnite sa, inak nebude nic.

Ale tak oni maju este len 5 a 3, mozno casom na nich zacne fungovat nieco ine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.9.15 17:40

@Bábi Zlopočasná jj, chapu… i mne to prijde prirozene. Mozna to nechce vse hrotit tak jako ja, deti budou stastnejsi. Ja se utapim a tim padem „bojim se zit“ s vlastnimi detmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 18:20
@AniNevim píše:
@Bábi Zlopočasná jj, chapu… i mne to prijde prirozene. Mozna to nechce vse hrotit tak jako ja, deti budou stastnejsi. Ja se utapim a tim padem „bojim se zit“ s vlastnimi detmi :think:

Tak si stale opakuj ze tie deti nie su blbe. Pretoze oni naozaj nie su :jazyk: Iba maju ‚prazdne‘ hlavicky… malo informacii. Nechavaj ich, nech sa ucia spolupracovat.

Ja som este starsej hovorila, ked sa mala narodila, ze ju musi naucit vsetko, co vie ona sama. Dnes jej uz hovorim, ze sa musi naucit od mensej to, co vie mensia lepsie. Pretoze kazdy vie nieco ine.

A este jednu vetu odo mna pocuju obe dost casto - pomoz sestre.

Jo, a tiez starsej ze sa mensia narodila, aby ona nebola sama. Lebo mama s tatom patria k sebe, a oni so sestrou patria k sebe. A ze sa musia starat jedna o druhu, ked mama s tatom nemozu… No, slusne im vymyvam mozgy :oops: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
24.9.15 18:22

@Bábi Zlopočasná ale to posledni se mi moc libi. Ty asi nejsi jedinacek, vid? U nas tohle umi muz, ja jsem takova… nevim jak to rict… neohebna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 18:24

@AniNevim ja som ta starsia sestra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
29.10.19 21:05

Ahoj holky, jsem na tom podobně. Dnes jsem řekla 5 létemu klukovi, že ho nenávidím. Já už nemůžu. On neposlouchá, odmlouvá, opakuje po mně. Dělá si co chce. 20× mu ráno řeknu, aby se oblékl, u všeho má prupovidky když mu vyhrotuju že na něj vztahu a zlomim Varech tak to zabere na 5 secund. Já už nevím co dál. Mám ještě dvouletého který přebírá manýry po něm. Nevím jak na ně. Buď skončím v léčebné, nebo ve vězení za vraždu, nebo se rozvedu. Ale nedávám to. Je to čím dál horší 😭 😭 😭 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí