Dite najednou nespi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16.5.22 23:17

@Thomassss většinou přesně 2 hodiny
Zkoušela jsem zkracovat nebo klidně nechat jak dlouho chtěla ale žádný rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.22 23:21
@Veru1987 píše:
tak já neasistovala nikdy… od miminka jsem ji nechávala si hrát samotnou, měnila hračky na hrazdičce atd… ale samozřejmě jsem si s ní i hrála, ne že by si jen sama hrála… ale hodně i sama. Nebo nasměrovala k lince kde vytahovala misky atd… donesla hračky kde já zrovna byla.. měla jsem vždy vytáhnuté nějaké hračky na 14 dní, pak je schovala a vytáhla jiné… a tak jsem to měnila různě… pořád to bylo jakoby nové…zabavila se u hraček vždy na 15-30minut…a já něco udělala a pak vymyslela pro ni jinou zábavu… ve 18m ve dvou letech už dostala hadru a „utírala prach“ a byla mooc důležitá jak mi pomáha :D

Nezlobte se, ale přijdete mi ten typ, co jede „já to dělám takhle, moje dítě je takové…kdyz to budete dělat stejně, bude to fungovat i na vaše dítě“, jenže takhle to vůbec není. Pardon, jen můj názor… Dělala jsem to samé a stejně prostě vyžaduje kontakt, některé děti si hrají samy, některé ne, stejně jako některé mluví v roce a některé ve třech atd atd.

• Citovat
  • Upravit
14709
17.5.22 09:25
@Slečna Ferka píše:
Souhlas. Tělo se vyvíjí, mozek začíná fungovat jinak a prostě dítě udrží v běhu. Pokud jde o spánek, snaž se co nejvíc respektovat dceru, jak ona bude chtít odpadnout.

Obecně bych se večer snažila ne uspávat, ale prostě mít klidný režim: dát si jídlo, vykoupat, číst knížku, třeba stavět kostky nebo tak, ale v tlumeném světle, pomalu, v klidu, třeba v pyžamu, aby to dítě chápalo jako předstupeň před spaním. Základem je nedělat to proto, aby si TY odpočinula, ale proto, aby DCEŘI bylo příjemně; nebýt vnitřně podrážděná, že zase ještě pořád nespí a Ty už toho máš plné zuby… Samozřejmě se to lépe řekne, než udělá (já si ještě tu frustraci z nedostatku spánku taky pamatuju!), ale pomáhá to.

Moje dcera třeba od půl roka věku chodí spát v devět. Jak já záviděla maminkám, které v půl šesté koupaly, v šest dávaly poslední mlíko a v půl sedmé uspávaly… U nás to prostě nešlo. Čas pro sebe mi samozřejmě taky chyběl – hlavně proto, že přes den dcera spala max. třikrát hodinku, z toho jednou v kočárku za nepřerušované chůze, a tudíž já jsem v těch devět odpadala taky :mrgreen:. Ale myslím, že to prostě jinak nejde, než na sebe zapomenout. Není to napořád, ono se to zase srovná.

Btw. Během dne, když spí, si s ní nemůžeš lehnout? I hodinka odpoledne hodně pomůže…

Co ja bych dala za tak uzasne pohodove dite :mrgreen: Takova je az nase ctvrta a ja si tu pohodu neskutecne uzivam. Az na usinani po 22. a vstavani pred 7, nekolik nocni mych kojeni, uz je ji 15 mesicu. Ale to je fakt pohodicka oproti starsim. Navic s prvnimi tremi jsem nemela temer zadnou pomoc manzela, od babicek nulovou.

Takze zakladatelko, jak uz pisi holky vyse, smir se s tim. Pres den zkus spat s malou, pokud nespi jen v jedoucim kocarku. Manzel muze chvilku pomoct po prijezdu z prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
17.5.22 09:38

@MichaelaKr01 u nás se osvědčilo neposlouchat dobré rady, co jak kdo dělá, ale trochu experimentovat. Poslouchala bych potřeby dítěte, ale taky svoje - máma nemůže být otrokem nebo zombie. Takže si klidně představ, jak by měl vypadat váš ideální režim a pomalu zkus měnit čas usínání, délky bdělých oken. Ono, když to nepůjde, tak to budeš vidět už po pár dnech, tak pak můžeš změnit plán tak, aby byl vlk sytý i ovca celá. Plus teď bych večer zkusila zatemňovací žaluzie. Tak co sleduji, u spousty dětí to udělá veliký rozdíl. A večer bych dítko nemilosrdně dávala tatínkovi - taky potřebují strávit nějaký čas spolu. Hodně zdaru :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
11565
17.5.22 21:54
@Veru1987
@Veru1987 píše:
tak já neasistovala nikdy… od miminka jsem ji nechávala si hrát samotnou, měnila hračky na hrazdičce atd… ale samozřejmě jsem si s ní i hrála, ne že by si jen sama hrála… ale hodně i sama. Nebo nasměrovala k lince kde vytahovala misky atd… donesla hračky kde já zrovna byla.. měla jsem vždy vytáhnuté nějaké hračky na 14 dní, pak je schovala a vytáhla jiné… a tak jsem to měnila různě… pořád to bylo jakoby nové…zabavila se u hraček vždy na 15-30minut…a já něco udělala a pak vymyslela pro ni jinou zábavu… ve 18m ve dvou letech už dostala hadru a „utírala prach“ a byla mooc důležitá jak mi pomáha :D

Nelze než zopakovat. Měla jsi to fajn, že Ti to fungovalo, ale opravdu to tak nejde u všech dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí