Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, bratrancův syn dělal to samé, pak tam byl v pohodě. Sranda byla, že jsem byla první, kdo mu řekl, že nemá na výběr a vůbec nezáleží na tom, jestli tam chce nebo ne.
A byl klid.
@Sany80s píše: Více
Jenze tohle vůbec nezabira…S tátou tohle nedělají, jenze kvůli pracovní době se musíme stridat. ![]()
@Anonymní píše: Více
A proč jsi stála 25 minut u dveří, jasně, že to nezabírá, když ze sebe děláš onuci.
A co jsem mela dělat??? Já nemůžu prostě odejít. Tady to takhle nefunguje že hodíš dítě za dveře a jdeš.
Neslibovat, nepremlouvat, nestat půl. hodiny ve dveřích. Většina dětí dělá scénu mamince, ale jakmile se za ní zavřou dveře, celý den si v klidu hrají a jsou spokojeni. Samozřejmě napřed zjistit, jestli se v té školce něco neděje, ale pokud je vše ok a ona si tam v klidu a spokojeně hraje, tak bych se domluvila s učitelkou, že ji ve dveřích dite předám, rozloučim se s nim a mizím. Čím delší loučení a nervoznejsi matka, tím více vyvadejici dítě. Najdete si krátký ranní rituál, pusu a nazdar. Hlavně musí být klidná a rozhodná matka. Dělala jsem to tak se svými dětmi a také jsem to doporučovala všem maminkám ve školce, kde jsem pracovala. A doporučuji to i učitelky u mých dětí.
Tak když nemůžeš, tak to neřeš a dál se sebou nech orat. Třeba to časem přejde samo, ona si dovolí jen to, co může a v pěti letech to velmi dobře ví.
Ty ale nechápeš ze tohle není jen o mě.. ucitelka sedí na židli, díře nevnímá dokud za ní nepřijde. ![]()
@Velryba černá píše: Více
Ráno se seknou obě, leda že bych je táhla za ruce po zemi.
Jinak nevím jak by to bylo proveditelny..
Nemůžeš se domluvit s učitelkou, že si dítě převezme? Půlhodinové přemlouvání je skutečně kontraproduktivní pro všechny.
„Ano já vím Amálko, že se to do školky nechce, ale rodiče chodí do práce a děti do školky, tak pa, uvidíme se odpoledne“.
Odpoledne až je čas, se s ní o tom můžeš víc pobavit. Jestli tam třeba není konkrétní dítě se kterým se nemusí nebo jí nechutná jídlo, nebaví ležet…prostě co je za problém.
a čemu to pomohlo že jsi ji půlhodinu prosila, objímala a slibovala? Ničemu..jen protahuješ trápení… a jde o pětileté dítě, nee o tříleťáka.. ale ani tam není dobré prodlužovat loučení.. bude brečet pět minut, ale i hodinu jak tam budeš…
prostě už doma říct šatna, pusa a čau… a jak brečí tak brečí… však pak tam nebrečí celý den.. prostě má obdbí kdy je pro ní horší se s tebou rozloučít.. fakt zbytečně neprotahovat:
Děti by měly z tebe cítit jistotu. Prostě je vezmi za ruce a jdeme.
Příspěvek upraven 05.02.25 v 08:47
Ahoj. Mám dcery čerstvě 4 a 5 let. Obě chodi do skolky rády, hrají si.. Jsou v pohodě. Ale..Kdyz jdou do třídy, prvně podají ruku ucitelce, a následně si jdou hrát. Mladsi je v tomhle celkem v pohodě. Ale ta starší je katastrofa. Když musí jít ráno s tátou tak úplně v pohodě, bez scén. Když semnou, tak doma většinou v pohodě.. Ale už v šatně začne být nastvana. U dveří do třídy se zasekne. Dneska se těšila na jednu učitelku, bohužel tam byla druhá. Raznejsi. 25 minut jsem stala ve dveřích, přemlouvala, prosila, slibovala že půjdou zítra poobede..Nic nezabralo. Až mi pak už vyhrkly slzy když predd námi běžely dvouleté deti s nadšením. Ucitelka si pro ně nakonec přišla, a starší s řevem odvedla. Nevím co ma za problém. Jediny co mi starší řekne, že do skolky nechce. Pritom pak chodi nadšená.
Kolikrat jde i s dobrou naladou. Nic se jí tam nedeje. Mladsi se jí ale hned z rána chytne, a samozřejmě se sekne taky. Není to denne, ale je to prostě otravny přemlouvat je. Bohužel nemáme systém hod dítě za dveře a zdrhej…
Nějaké rady?