Dítě nechce chodit do školky 5 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.25 08:47
@Velryba černá píše: Více

Ale ony nepůjdou. :nevim: Stojí tam sochy, a nehnu snimi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.25 08:48
@Sany80s píše: Více

Mám dvě. A ne, pokud stojí jak primrzly, tak bez řevu a jekotu je neodtahnu. Což je stejně k ničemu když ucitelce ruku podat nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
5.2.25 08:48
@Anonymní píše: Více

Ale půjdou, pokud ty budeš vnitřně rozhodnutá. Případně jedno počká v šatně a předej je po jednom.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.25 08:49

Holky, kdybych je mohla strčit za dveře a odejít, tak to udělám. Jenze u nás trvají já tam aby dítě podalo ruku ucitelce, a až pak odejít. Proto tam stojím jak bl.bka pul hodiny. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
5.2.25 08:49

Učitelka je nemůže nepřevzít proto, že jí nepodají ruku.

• Citovat
  • Upravit
8742
5.2.25 08:50

A mluvila jsi s ní nebo jen stojíš ve dveřích a čekáš, až se něco samo stane? Kdybys ses s ní domluvila, aby dočasně chodila ke dveřím a dítě si odvedla, předpokládám, že by neodmitla. Komunikovat, komunikovat, komunikovat. Jak s učitelkou, aby si dítě ráno vzala, tak s dítětem, aby vědělo, že má smůlu, do školky musí a nemá smysl vyvádět. My jsme to pojali jako běžnou lidskou povinnost. Malý děti chodí do školky, velký do školy a dospělí do práce. Ve školce a škole se dětí učí, aby pak mohli dělat nějakou tu práci, protože z ní jsou všechny ty peníze, které potřebujeme. Hotovo, konec. Taky se mi nechce do práce, bráchovi do školy…ale musíme. Užijeme si to a odpoledne si pak užijeme společně. Pac a pusu, měj se, jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
5.2.25 08:50

Stejně bych zkusila zjistit příčinu. Můj syn taky v 5 letech měl blok. Nechtěl do školky, ale já věděla tedy důvod. Neměl tam kamarády, děti ho od sebe odstrkovaly a učitelky na něj byly takový chladný. A příliš náročný. Má dyspraxii a v té době jsme to ještě nevěděli. Takže měl problém dlouho, aby mu šlo oblékání, obouvání, jezení na čisto atd. A učitelky ho za to kritizovaly, říkaly mu, že i ti maloši jsou lepší než on. Dělo se tam spoustu hnusných věcí. Třeba ho nechali v politém tričku a jemu byla zima, jenže bylo uplé a nezvládl si ho sundat. Jenže on se mi se vším pořádně svěřil, až když byl v polovině první třídy.
Ono bohužel opravdu nevíme, co se tam děje, když tam nejsme a nemáme žádnou kontrolu.
A školkové dítě nám to obvykle ani neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.25 08:53
@Midaku píše: Více

Teď jsem s ní ráno mluvila co s nimi. Co v takové situaci. Jediny co mi rekla, tak neustoupit. Že se mi dívají do oci, dat najevo že prostě musí. Asi to teda dělám bl.be. Ale v těch dveřích si myslím že jsem jim prostě rázně řekla že musí, že ja taky musím pryč. Že já mám povinnosti. A nic. Pak už začalo takový ty sliby, výhrůžky…a stejne nic. Nakonec přišla ta učitelka, prohodily jsme pár vět, odešla jsem. A slysela jsem jak se starsi rozbrecela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.25 08:54

@Dollorres To ona řekne.. Těšila se právě dneska na druhou učitelku, a byla tam jiná. A už se sekla v těch dverich…Cokoliv se jí vždycky dělo, řekla. Ona prostě jen vymysli…Dělá to i doma. Postaví si hlavu a člověk s ní těžko hne. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2272
5.2.25 08:55

Ta moda s tim podavanim ruky me docela sejri. U nas si take chteji s deckem stale podavat ruku, me to spis vadi.

U nas to ale neni podminka pro predani ditete. Mozna by stalo za uvahu take ucitelce rict, ze ty bohuzel nemas cas cekat, nez se diteti uraci podat ruku, takze predavas dite bez podani a at si zbytek zaridi ucitelka sama. Tohle mi tptiz prijde jako terorizovani rodice zbycnym pravidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.25 08:56
@PinkiePieCutie píše: Více

To chápu.. jenze oni se nechtějí pozdravit ani slovne. Což si myslím že by měly..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.25 08:57

Naštěstí to není dennodenně. Je to třeba 1× za týden, ale ja uz mam pak nervy na pochodu…

• Citovat
  • Upravit
2272
5.2.25 08:58

Mely by, jasne. Tak hlasite zahlasis do prostoru ty: Dobry den! Pak vyzves holky, ze se slusi a patri take pozdravit. Pak je pohladis po hlavickach, reknes dostatecne hlasite, aby ucitelka taky slysela, ze uz musis bezet, pusa pusa a uvidime se odpoledne. Nasleduje odchod.

Příspěvek upraven 05.02.25 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381

Tak to je dobře, že to řekne. Jestli má oblíbenou učitelku, tak se na ní těšila. Tohle ji rozhodilo. To je pochopitelné. To se stává. Bohužel to nepblivníš. Podle mě si to neudělala špatně, že si tam s ní byla půl hodiny. Pro ni seš to brzpečný místp. A pokud ti to nezpůsobuje problémy třeba, že přijdeš pozdě do práce. Tak to podle mě fakt nevadí. Naopak ukazukeš, že jsi tam pro ni.
Třeba by ji pomohlo, kdybys chvilku byla ve třídě s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742

No tak to dělej každý ráno, ale bez toho následného přemlouvání. Ony vědí, že můžou, tak vyvádí. Proste jdeme, pusu a čau. Učitelka je nemůže neprevzit kvůli nepodani ruky. Takže je vystrc za dveře, na učitelku mrkni, rozdej jim pusy, objetí, obrázky…cokoliv, co si zvolíte jako ranní rituál, a odejdi. Dal je to na učitelce. Málokteré dítě brečí celý den v té školce. Drtivá většina jen ráno, na ukázku mamince…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí