Dítě nechce do školky k vůli jídlu

1793
22.9.22 17:26

Dítě nechce do školky k vůli jídlu

Ahoj maminky, syn nechce chodit do školky, k vůli jídlu, protože ho tam nutí, on pak pláče až zvrací. Zatím ho vyzvedává babička po obědě, ale už má roky a chce mít klid. Já s manželem chodíme do práce a vyzvednu ho nejdříve ve tři odpoledne. Celý den je pak o hladu ve školce. Jak to řešit? Setkal se s tím někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
22.9.22 17:31

Kolik mu je? Začal chodit teď od září?
Můj taky skoro nejí. Jen oběd. Svačinky většinou vůbec. Učitelka nabídla, že nám svačinku zabalí domů, co půjde. Nikdy, nikdy není dobré dítě nutit. Pokud to v MŠ dělají, řešila bych s vedením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.22 17:35

Já nechtěla jíst. Do dneška nesnáším pomazánky a polívku s krupici. Bratranec zase nacpal celý oběd do pusy a nepolikal. Vyplivl tu až doma. Ucetelky si si stěžovaly, že nemluví. No, nemohl…
Prostě jsme chodili před jídlem domu. 8o

To vám asi nepomůže :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101710
22.9.22 17:41

@pocker No, předně se domluvit, ať ho nenutí… no a že bude mít hlad, jeho problém,, třeba alespoň něco ochutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10955
22.9.22 17:44

Když syn nastoupil, taky bylo zvykem, že učitelky nutily. Seděl za trest u stolečku, dokud neochutnal, ostatní děti si už mohly hrát. Učitelky mi říkaly, že to je neuvěřitelný, že bude radši sedět půlhodiny u stolečku a brečet, než aby si jednou kousnul :roll: I jsem jim říkala, že je prostě nejedlík, ať ho nechaj, daj mu suchý pečivo klidně, nešlo to prý. Na konci prvního pololetí jsme se stěhovali a v nové školce naopak. Žádné nucení, žádný nátlak a on začal sám ochutnavat a jíst jidla, která by ještě pár týdnů před tím nestrcil do pusy. Já si tohle pamatuji že školky taky a myslela jsem, že už se tohle nedělá. Mně tenkrát cpala učitelka do pusy násilím rybičkovou pomazanku, až jsem se pozvracela. No od ty doby už mi nikdy nic nenutily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22525
22.9.22 17:46

Nutit se nema. Zase kdyz je tam dite cely den a vubec neji, tak to taky neni dobre. Myslim, ze alespon zakladni veci by dite snist mohlo a melo by byt na to zvykle uz z domova. Normalni je alespon ochutnat a ne odevzdavat jidlo uplne netknute. Na to by melo byt taky zvykle. Zase ty deti nektere nejedi skoro nic a daj je rodice do skolky. Ty jidla tam museji splnovat ruzne normy. Nemuzou furt dokola delat rizek s bramborem atd. Nebyla by to pestra strava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
22.9.22 17:52

@pocker

nucení do jídla ve školce, znám na vlastní kůži, bylo to ponižující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3021
22.9.22 17:52

S učitelkami se domluvit, že ho nutit nebudou. Toť vše, co s tím jde udělat.
Dejte mu ráno pořádnou snídani.
Je zvyklý z domova na chleba, polévku, teplé obědy, prostě normální jídlo?
Plno dětí zná jen loupáky, křupky, Lipánky, špagety, hranolky a suché rohlíky a nic jiného neexistuje.
Nejzatvrzelejší školkoví nejedlíci v mojí kariéře, byli živí z donutů a loupáků, na které se jim prostě vyplatilo do toho odpoledne o hladu počkat, jelikož je od rodičů vyfasovali hned mezi dveřma.
Pokud doma jí normálně, mohl by pomoct prostě čas a citlivý přístup. Ale zažila jsem i dítě, které muselo chodit k psychologovi a řešila se u něho regulérní porucha přijmu potravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.9.22 17:53

Já myslela, že doby nucení jsou v propadlišti dějin. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
22.9.22 17:59

Nutit je mimo. Na druhou stranu, mít ve školce dítě, co za celý den nic nesní je tím pádem hladové, protivné, ukňourané, je taky výhra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.22 18:01

Pokud jsou zvyklé jíst jenom to co uvaří mama :nevim:. Taky by někdo bylo fajn jíst u babiček, tetiček a dalších aby se neučili, ze se všude vaří jinak.

• Citovat
  • Upravit
1793
22.9.22 18:01

Ředitelka ve školce je stará skupina, děti MUSÍ OCHUTNAT, jinak nejdou od stolu a syn nemá rád plno věcí od špenátu, přes ryby až po zelí. Špatně jí i doma a jídlo pořad dokola, nic jiného nezkusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.9.22 18:02

Opravdu nutí? Máš důkaz? Nezapomínej, že děti umí zkreslit různá vyjádření. Taky jsem byla u situace, kdy jeden rozmazlený obvinil kolegyni, že ho nutila jíst ve školní jídelně. Matka udělala zbytečně divadlo. Měla smůlu, že bylo plno svědků, že její dítě lže.
Moje dcera nejedla dlouho žádné maso. Chvilku jsem v té stejné školce dělala zástup. Takže jsem viděla, jak jí. Nikdo ji nenutil. I pak jsem jim řekla, že maso jíst nemusí, když ho nechce. Vím o tom a neřeším to. Už maso jí, které ji chutná. Které ji nechutná, tak ho pořád nejí. Včera nejedla hovězí ke svíčkové v jídelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.9.22 18:06

@pocker A doma ji dítě co?
Ve školce nechce ochutnat proč?

U dětí ve školce nenutily, ale byli pravidlo, že by měly ochutnat a tímto směrem učitelky děti motivovaly. Ne, že bez ochutnani řeknou ble to je hnus, to jist nebudu (pokud se nejednalo o něco, co měli dítě v papírech, že vyloženě neji/nabaluje se mu z toho.
Nebyl problém dát dítěti suché péčivo, suché cornflakes, suchou přílohu, pokud se jednalo o echt konzervativního jedince.
Několikrát za rok se děti podílely na vaření a pak to společně konzumovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22525
22.9.22 18:09
@lucad77 píše:
Já myslela, že doby nucení jsou v propadlišti dějin. :roll:

Alespon ochutnat by deti proste mely. Me neprijde v poradku, aby deti nesnidaly a pak ve skolce nic nesnedly a jedly az odpoledne. Jako chapu, ze jsou nejedlici, ze je to s nekterymi detmi tezsi. Ochutnavat zvladnou skoro vsechny deti a pak mnohe z nich prijdou na to, ze to neni spatne a snedi to. Zas mi neprijde v poradku uplne vse vyhazovat. Vzdyt je to skoda. Stalo to penize. Stalo to praci. Nejak proste s rozumem. Vetsinou jde ve skolce rict, co dite neji z ceho je mu soufl a to mu nikdo nebude nutit ani ochutnavat. Zase kdyz rodice napisi, ze dite neji vubec zeleninu ani ovoce, ryby, mlecne vyrobky, maso 8o a neni to alergie, tak uz je to moc a rodice by se meli zamyslet, jestli je to zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí