Dítě nechce do školky k vůli jídlu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10425
23.9.22 12:10
@j.a.n.i1 píše:
Ale pak to neni nejedlik, ale dite, ktete ji uplne normálně.

Kdybychom netrvaly na tom, ze ten kousek ochutna, tak jist nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
23.9.22 12:19

Já myslím, že by to mělo být hlavně o tom, jak se s tou školkou domluví rodiče. Většina z nich nejspíš bude chtít, aby se dítě nechalo alespoň ochutnávat, že se třeba v jídle chytne, a jako učitelka bych s tím problém neměla a klidně na to dohlédla. V dobrém, bez násilí, bez zbytečného stresu. Posadila bych to dítě ke stolečku s ostatními, nabídla pokrm, pobídla bych ho jednou, dvakrát, chvíli počkala, a když ani tak nebude chtít a pusu neotevře, nechala bych to být a zkusila to zase příště.

Ale pokud si to rodič vůbec nepřeje, což podle mě ze zakladatelky vyplývá, že se jí to nelíbí, že to dítě stresuje, nemá školka, potažmo ty učitelky, co jít proti jeho vůli a to děcko pořád do ochutnávání nutit. Protože to neprospívá nikomu, atmosféře ve školce, vztahům mezi školkou a rodinou, a už vůbec ne tomu dítěti, které kvůli tomu pláče, až zvrací, a nechce tam pak chodit.

A pochybuju, že by MŠ měla právo vyloučit dítě z celodenní docházky jenom proto, že nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22685
23.9.22 13:05
@sakota píše:
U nas ve skolce mame dite, ktere presne takhle do puntiku funguje. Teda, nejdriv mu z chleba ukrojime kousicek na ochutnani a on pak sni cely. 8)

To vis, ze takove deti jsou. Ono ti, co ve skolkach nepracuji, tak nevedi, ale rozumy rozdavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22685
23.9.22 13:12
@Keyllah píše:
u nás naštěstí, taky již ok. Ve školce ochutnávala, nic moc nikdy nesnědla, ale pravidlo bylo alespoň ochutnat. Pár jídel jí zachutnalo a tak jsme pokračovali i na základce, kdy teď ve třetí třídě už konečně trochu líp jí ;) za mě systém ochutnávání funguje ;)

Ano, funguje to. Akorat tady si mnohe pletou ochutnavani a nutnost jidlo kompletne dojist. Kdyz to vezmes, tak mala miminka, co se jim zavadi prikrmy, tak taky porad ochutnavaji a ochutnavaji az zacnou jist. Nektere maminky diteti vylozene narvou prvni lzicku, protoze dite nechce, pak zjisti, ze je to dobry a zdlabnou celou sklenicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
23.9.22 13:17
@Oriseka píše:
Ano, funguje to. Akorat tady si mnohe pletou ochutnavani a nutnost jidlo kompletne dojist. Kdyz to vezmes, tak mala miminka, co se jim zavadi prikrmy, tak taky porad ochutnavaji a ochutnavaji az zacnou jist. Nektere maminky diteti vylozene narvou prvni lzicku, protoze dite nechce, pak zjisti, ze je to dobry a zdlabnou celou sklenicku.

Jistě, ale jeho maminka na to má plné právo mu tu lžičku narvat. Učitelka v MŠ ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
23.9.22 14:11
@lucad77 píše:
Jistě, ale jeho maminka na to má plné právo mu tu lžičku narvat. Učitelka v MŠ ne.

A to tu zas nejsou některé schopne pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3214
23.9.22 14:21

@pocker Je mi vás obou upřímně líto, ale poradit nedokážu. Pokud ve školce nerespektují tebe ani dítě a hold trvají na ochutnání, tak se z toho nevymotáte… Možná leda, když se jim opakovaně pozvrací, ale to už by byl level, kdy bych zvažovala jinou školku. Ono já bych o změně školky zvažovala i nyní.
U nás ve školce říkají, že nenutí k jídlu, jen vybídnou třeba k tomu ochutnání. U mého dítěte to neřeší vůbec, ono něco i sní a chodí po obědě, také já se ozvu… Ale ono je něco tvrdit a něco jiného být u toho svědkem, už jsem viděla, že dítě plakalo u stolečku skoro všichni už byli od stolů v umývárně a vedle dítěte pí. učitelka a velmi sugestivně jej vyzývala k jídlu, no jestli v tomto psychickém rozpoložení bylo dítě schopné něco sníst netuším a ani nevím jakou mají domluvu s rodiči dítěte. Ale mé dítě by v tomto stavu nebylo schopno pozřít cokoliv a do školky by s největší pravděpodobností příště nechtělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí