Dítě nechce obědvat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
133
29.3.22 09:18

Dítě nechce obědvat

Zdravím všechny. Syn měl v prosinci 2 roky a od té doby je každý den peklo s obědem. Chce jíst dokola 5 jídel. Tchýně mne kritizuje, že nejí polévky a luštěniny a maso. Nebude mít prý živiny a bude nemocný. Přejde to období prosím? Vařím zdraveji takže nedávám knedlíky a nedělám těžké omáčky, zelí, uzeniny atd

Syn nikdy nebyl na polévky a třeba vepřové a hovězí maso. Cítím se jako špatná máma, když mi nechce jíst. Každý den chce špenát nebo tuňáka (má rád ryby).
Má to některá maminka doma stejně?
Omlouvám se za chyby, ale píšu z mobilu
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
29.3.22 09:20

Myslim, ze temer každé dítě si oblíbi par jídel, které se jedou pak pořád dokola. :-)
A pak zas nejaka nova, takhle je to i u nas. Tezko přijímají nejake nove recepty. 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.3.22 09:28

@GirlsNick
Ale vařit 5 jídel dokola a žádné polévky a kromě krůtího, kuřecího a ryb žádné maso.? Mám strach, ať opravdu nemá nějaké problémy z takové stravy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8615
29.3.22 09:29

Tak je rozdíl, jeslti nechce obedvat, nebo nechce konkrétní jídla. Pokud to první, tak fajn, ať si neobedva, ale mezi dopolední a odpolední svacinou nedostane nic, jen ten oběd, který bude mít možnost sníst. Brzy zjistí, že obed je potřeba, jinak bude mít hlad. Maminky mají často potřebu těm dětem dát apson něco, ať nejsou hlady (rohlík, jogurt, krupky…), jenže to je přesně to, na co ty deti čekají. Proč jist oběd, když dostanu rohlík.. No a pokud obědy ji, jen má oblíbená jídla, to v tom. nevidim problém. Je potřeba zajistit vyváženou a pestrou stravu a snažit se postupně a nenásilně zařazovat další a další potraviny. Ale že dítě nechce hovězí… No tak bude mít kureci, rybu, kachnu, krutu, vepřové… nebo mleté, v té formě deti s ní i to, co by jinak nejedly. Vepřový řízek je fuj, ale karbanátky z mletého vepřového chutnají všem. Stejně tak květák v polivce ne, ale kvetakove placky ano. Hledej, co bude jist, a uvidíš, že v různých formách bude jist různé věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.3.22 09:30

@saphir zkus se kouknout na web,, mamavkuchyni". Má spoustu receptů na chutná jídla, do kterých zamaskuje zdravé suroviny. Třeba palačinky z červené čočky, omáčku z cizrny a podobně. Nám se tím repertoár dost rozšířil. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
29.3.22 09:33
@saphir píše:
Zdravím všechny. Syn měl v prosinci 2 roky a od té doby je každý den peklo s obědem. Chce jíst dokola 5 jídel. Tchýně mne kritizuje, že nejí polévky a luštěniny a maso. Nebude mít prý živiny a bude nemocný. Přejde to období prosím? Vařím zdraveji takže nedávám knedlíky a nedělám těžké omáčky, zelí, uzeniny atdSyn nikdy nebyl na polévky a třeba vepřové a hovězí maso. Cítím se jako špatná máma, když mi nechce jíst. Každý den chce špenát nebo tuňáka (má rád ryby).
Děkuji za rady

Tunak je dost blba ryba na tezke kovy. To mu asi co druhy den nedavas. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.3.22 09:33

@Tarena
Jednou týdně tuňák a jednou losos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.3.22 09:36

A vadí ti to proto, že tě kritizuje tchýně (jak vůbec ví, co který den jí?), nebo proto, že máš obavy, aby měl všechny živiny? Oboje je kravina. Pokud jí takhle rád ryby, je to bezva. Moje děti v tomto věku maso nepozřely, maximálně tak namixované nenápadně do omáčky nebo polévky. Špenát, super. Lehké přílohy, bezva.
Prostě zkoušej nabízet, ale nenuť. Co si jako tchyně představuje? Že mu to budeš cpát násilím, dokud se z toho nepozvrací? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21109
29.3.22 09:40

A co tchyne radi udelat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9634
29.3.22 09:44
@saphir píše:
@GirlsNick
Ale vařit 5 jídel dokola a žádné polévky a kromě krůtího, kuřecího a ryb žádné maso.? Mám strach, ať opravdu nemá nějaké problémy z takové stravy

Vždyť maso jí. Luštěniny nejí spousta děti, polévky k životu nutné nejsou. Můj syn v tomhle věku nejedl žádné maso a byl živ z mléčných výrobků a zeleniny. Když nastoupil do školky, tak pro změnu přestal jist některé druhy zeleniny… děti mají různá období.
Pokud se neživí jen hranolky a sladkostmi, tak bych to moc neřešila. Nabízet, motivovat, nenutit. A tchyni odkázat do patřičných mezí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
29.3.22 09:45

Jeee klid. Normalka. Tchyne at si trhne, svoje uz si vychovala. Muze v dobrym radit ale ve finale je to Tvoje vec. Dite prospiva normalne? Asi jo, vid..
Nase populace je na tom vyzivove luxusne. Moje babicka mela 162 cm a zamlada patrila mezi vyssi zensky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37118
29.3.22 09:48

To máš ještě dobré, syn v tomhle věku nechtěl skoro nic, leda tak syrovou zeleninu, pizzu, dva druhy omáček s testovinama a jídla na sladko (ovocné knedlíky, krupicovou kaši apod). Že by snědl rybu, o tom sem si mohla nechat zdát :mrgreen: no postupně se to lepší, teď je mu 7 let a něco už do něj dostanu, ale vybíravý je pořád a porce ji jak mimino, maso, luštěniny, polévky atak nechce ale pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
29.3.22 09:56
@saphir píše:
Zdravím všechny. Syn měl v prosinci 2 roky a od té doby je každý den peklo s obědem. Chce jíst dokola 5 jídel. Tchýně mne kritizuje, že nejí polévky a luštěniny a maso. Nebude mít prý živiny a bude nemocný. Přejde to období prosím? Vařím zdraveji takže nedávám knedlíky a nedělám těžké omáčky, zelí, uzeniny atdSyn nikdy nebyl na polévky a třeba vepřové a hovězí maso. Cítím se jako špatná máma, když mi nechce jíst. Každý den chce špenát nebo tuňáka (má rád ryby).
Děkuji za rady

Mě syn nejí obědy normálně :oops: To je prostě období. Polivky nejí vůbec, jediné co tak hranolky nebo bramborovou kasi s masem a max nějakou omáčku. Moc tomu nedá :dance: Nic si z toho nedělám. Dcera měla to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
29.3.22 10:13

Myslim, ze to ma stejne vetsina rodin :D co by jine matky daly za to, aby jim deti jedly spenat a ryby! Polevky nepotrebuje, maso ji. Pracuju v domove pro seniory v kuchyni a tam jedou dokola tak 7-10 jidel, s malyma obmenana, takze pokud ti ji dite tak, aby se tech 5-7 jidel prostridalo, nevidim problem. Pokud v tom jsou ziviny a vitaminy, neni problem, ze ji totez, spis je to nuda pro vas dospele a cloveku se to preji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
29.3.22 10:15
@Kriss Tina píše:
To máš ještě dobré, syn v tomhle věku nechtěl skoro nic, leda tak syrovou zeleninu, pizzu, dva druhy omáček s testovinama a jídla na sladko (ovocné knedlíky, krupicovou kaši apod). Že by snědl rybu, o tom sem si mohla nechat zdát :mrgreen: no postupně se to lepší, teď je mu 7 let a něco už do něj dostanu, ale vybíravý je pořád a porce ji jak mimino, maso, luštěniny, polévky atak nechce ale pořád.

Nase dcera odmitala i pizzu do 7 let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko