Dítě odmítá se napít čehokoliv v čemkoliv kromě mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
S malym jsem taky hodne bojovala s pitim - nakonec jsem zjistila, ze ho piti nebavi, nudi se u nej a je ochotny pit, jen pokud se mu nenaskytne zadna lepsi prilezitost zabavy. Zacal se mi treba nedavno dost nudit pri jizdach v kocarku, takze jak zacne poknouravat, hned taham lahev s cajem - z nudy je ochoten z ni zacit pit a u toho se me drzi jak kliste za kalhoty, abych mu nezdrhla. Po chvili pit prestane, ja lahev schovam a chci jit dal a maly se hned dozaduje dalsiho piti. Takhle mi ted da behem prochazky minimalne ctvrt litru. A jeste lepsi je jit s kocarem do obchodu s potravinama - desne se nudi a ochotne chlemsta. (A to mi jeste nedavno vypil tak 20 ml caje za den).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, tak u nás je to podobný. Malý (15 měsíců) měl období, že vypil 2 hrníčky (s takovým tím tvrdým pitkem co nevytece,kdyz se to prevrati) - ted ma ale zase dny, že vypije 100 ml za den a to je uspech! Caje mu uz i sladim, ale vetsinou nic moc…
Nevite, kolik by měly děti v tomto věku za den vypit? Aspon zhruba?
TAky mám strach, že pije málo, ale prostě někdy to do něj nedostanu,ani kdybych se na hlavu postavila.
Ale většinou zabíra dát napít z našeho hrníčku a nejlépe to, co pijeme my.
tak snad to bude s vekem lepsi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebude, resp. může, ale nemusí… Na druhou stranu mam pocit, ze se to zbytečně řeší, tělo si řekne, když potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k nešťastým matkám, co jim děti nechtějí pít…jsem opravdu už bez sil něco nového vymýšlet…zkouším už fakt kde co, dávám mu z různých hrnků, pítek, lahviček, flašek, dávám mu od čajů přes šťávy po vodu, nic, jak zjistí, že je to tekuté, tak se odvrací, řve, pak vydrží kvůli tomu řvát třeba hodinu, je protivnej, před chvílí mi hrnek vyrazil z ruky…nevím co s ním, teď jsou šílené horka, úplně se děsím, že bude dehydrovaný…dávám mu aspoň denně polívky. Jediné co vypije je mlíko, stejně jako zakladatelky syn. Já mám ještě problém, že má malý reflux a když mu teda dám něco stříkačkou, aby aspoň trochu tekutin měl, není problém, aby to vyhodil, když to prostě nechce
, tak co s tím?
Ke všemu mám dceru, která je zase naopak chlemta obecná…co ta toho dokáže vypít, to má asi po tatínkovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Petorko, u nás se to už zlomilo a ted ho začlo pití bavit, pomohlo to, že jsem mu to nenabízela, nechala ho „vyžíznit“ a pak jsem pořád pila před ním já i z jako z toho jeho pítka a on mi to začal závidět, ted už pije jen sám, ode mě to nechce, ale sám si vezmu flašku a chlemtá to a naučil se i z brčka, co ho baví asi nejvíc, sice to většinou prská i kolem sebe, je mokrý on i vše kolem, ale hlavně, že pije, poznám to i podle toho, že víc čůrá… držím palce, jsou to malý uličníci a umí dokonale brnkat na naše nervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MR
Tak to je fajn, že se to u vás zlomilo, já včera koupila takového toho sladkého jupíka v barevné flašce, co teče sama, tak, to teda jako něco vypije, je to pro něj nové, no sice bych mu to nikdy (ani dceři ve 4letech) předtím nedala, dávám jim jen ředěné šťávy, vodu nebo čaj, po těchle sladkých sr. á. gorách má dcera vždycky průjem, ale jsem ráda, že aspoň něco vypije.
Z brčka zatím neumí, tak budu zkoušet, třeba pochopí a bude ho to bavit. Kdy si ještě lokne, je u jídla, ale je to bída, navíc nechápu, co se stalo, protože už pil fakt hezky a najednou jako když utne, taky mám pocit, jesli jsem mu to tím vnucováním už nezprotivila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, přidávám se do klubu ![]()
Naše malá(20měsíců)taky vůůbec nechce pít, je to šíleně, musím jí do toho pořád nutit, jak už tady z vás některá psala, asi jsem jí to zprotivila a proto nechce pít, no my jsme exempláři, ani sama nechce jíst, furt u toho křičí, musím jí furt krmit lžičkou já…
No, jediný co mi je schopná vypít jsou ty jablečný Jupíky bez přidaného cukru nebo ty pitíčka od Tomy před přidaných sladidel a konzervantů, to jo, to pije, ale jak jí dám ředěný džus(čaje vůbec nechce)nebo granulovaný čaj, tak to je hrůza, pořád za ní běhám s flaškou a jsem už na nervy!
Za den vypijeme ten půllitr, ale to jen proto, že to do ní furt leju, sama by se napila možná tak 1-2× za den, nejlepší je, když jí pustím pohádky, ona si sedne na gauč, já jí dám flašku do ruky a to pije i několikrát si lokne, ale jinak děs běs a teď jak jsou ty horky, tak mám taky nervy, aby nebyla dehydrovaná, ovoce mi taky moc nechce jíst, dřív hezky baštila jablka či hrušky, teď do ní dostanu pouze banán, přesnídávku či max. okurku, ale té okurky sní jen trochu, ach jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak syn začal v neděli pít…začalo to papírovým kelímkem, který ho uchvátil, nakonec jsem mu tu pomerančovou šťávu přelila do jeho flašky, to nechtěl, ale druhý den si dal rád a vypil půlku, což za poslední pár dní fakt nedal, včera i dneska už pije normálně, dneska mu pomalu ani nemůžu flašku od pusy odebrat, tak nevím, co měl za problém..už mu nemusím nic nutit, jen mu postavím pití před sebe a pije sám. Uf, tak snad už se to nevrátí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
David pořád pije špatně.
Ale vám všem gratuluji i úspěchům a snad se dočkám. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cassi, to je mi líto, nevím, jak je Davídek starý, ale co zkusit mu dát pít z brčka, dneska mi malá pila z kelímku z brčka i obyčejnou vodu, včera i dneska jsme vypili skoro litr a ani jsem se tolik nemusela namáhat, když jí dám kelímek s brček, tak z toho brčka i pije, zkus to taky a uvidíš, držím palečky, neboj, u nás je to taky o nervy, někdy pije, ale většinou za ní běhám s flaškou nebo se koukáme na pohádky a u toho pije, je to těžký s těma dětičkama, viď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No,ale malá musí spíš pít sladký nápoje jako typu jablečný Jupík bez sladidel nebo ty pitíčka v krabičce,jinak mi toho moc nevypije,včera to bylo vyjímečný ten litr,spíš pijeme kolem půllitru,stejně pořád za ní musím běhat s flaškou nebo tím kelímkem s brčkem,kouká na pohádky a pije,ale venku je to bída,to nechce vůbec pít,musím jí dávat křupky nebo housku či rohlík,aby se napila,ale spíš furt usrkává,zkus malýmu dát trošku sladší nápoj,nevím,jestli dáváš jen vodu nebo ji ředíš,dětičky jsou vykutálené,jak jednou začneš dávat sladké nápoje,tak pak vodu nechtějí,teď si malá oblíbila dobrou vodu neperlivou třeba s příchutí jahody nebo jsem jí koupila s příchutí hrušky,vím,že to není zdravý,ale když bych jí měla dávat jen vodu,tak mi vypije možná 100ml za den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my ted taky zas bojujeme
, vcera nevypila ani kapku, jen mliko (slabych 300), ani nechce moc jist, jen mlsat, ale v normalnim jidle se jen povrta. A beda jak ji to byt jen nabidnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, u nás je to jak na houpačce, ted zase pije hůř, mam podezření, že to má spojitost se zoubky, když se mu nějaký klube nechce pít,,, ale když je nejhůř, vezmu stříkačku a dávám mu tak vodu, to mu nevadí a dokonce ho to i baví, takhle ráno vypije 100ml a večer taky, mezitím tak těch 300ml, ale je to prostě boj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit