Dítě odmítá se napít čehokoliv v čemkoliv kromě mléka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dítě nechce pít
ahoj holky, jsem už zoufalá, mam 14měsíčního syna a bojujeme s pitím, prostě odmítá se napít čehokoliv v čemkoliv kromě mléka, v jednu dobu už to bylo celkem ok, ale ted když nabídku lahvičku nebo hrneček tak cuká, vzteká se, nechce..... Možná jsem si to udělala sama, jak mu to pořád nabízím, lákám ho, jenže on si max cucne a to je vše, dostat do něho třeba dvě, tři deci je nadlidský úkon, mam strach, aby neměl málo tekutin, co mam dělat? jsem z toho dost na nervy…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás to bylo podobné, až někdy v tomhle věku byl ochoten se zkusit napít, ale 3 deci nevypije ani teď v 19 měsících…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu to trošku oslad . Účel světí prostředky. Nebo zkus ten čajík od Hippu obě děti ho zbožnovali ten pomerančovej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byli jsme na tom podobně, začala jsem mu dávat z našeho hrníčku, a když jsem měla vodu se šťávou a sápal se po tom, tak jsem mu nechala cucnout, a když jsem viděla kolik toho byl schopný vypít, tak pijeme takto
lepší než nic. A i minerálku, čaj, všechno co pijeme. A i neslazení takto začal pít, takže mu nabízím teď už všechno na střídačku. A buď z normálního našeho hrnečku nebo sklenky, a nebo z dětskýho, ale tekoucího, jinak z toho neumí pít
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych normální hrneček/skleničku.Popř.my koupili obyč.kelímek s nějakým dětským motivem, z toho pije kdovíjak…Sice je blbé, že mu to budeš muset furt přidržovat, ale lepší něco než nic.A jinak určitě si zkusila všechno? Mě kluk začal bezvadně pít až z netekoucího hrnečku Tommee tippee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mě právě malý od 7m pije ze skleničky. Už je v tom docela přeborník.
Taky jsem zavedla flašku na kolo a ještě jeden typ uzávěr, je třeba na vodě Lucka.
Těma drahýma picíma hrnečkama jsem se odmítla prokousávat a zkoušet, který mu jako bude vyhovovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel tě nepotěším
. Můj tříleťák nepije doteď
Vyzkoušela jsem snad všechno. Nejvíce se tedy osvědčila klasická sklenička nebo kelímek, ale i tak to není nic moc. Vy třech letech vypije kromě mlíka max. ty 3 deci. Víc ani ťuk. Furt ho musím nutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dcera taky moc nepije, hlavne to musi byt sladky a studeny. A pije kdyz si sama rekne, jakmile ji nabizim, nutim, efekt to nema.
vyzkousela bych na piti dat cokoliv, a zkusit ruzne hrnecky, lahvicky, sklenicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky díky za rady, ono zkoušet různé hrnečky a lahvičky atd… je dobrá rada, ale stojí to hodně peněz, hrneček nabízím, má svůj s oušky, ted nechce ani ten, lahvičky má různé, s měkkým pítkem, tvrdé jen kouše, nejlíp snad pije z lahvičky s dudlíkem na mlíko:-((, dávám mu pít různé čaje, vodu, ty dětské džusy s vodou, nejvíc pije ty a pak ještě ty granulované čaje, ředím je v menším poměru, měl období kdy pil více, ale ťed mu rostou stoličky a je neuvěřitelně protivný, může to být i tím??????? Přiznám se, že jsem někdy už hysterická, ikdyž bych neměla, dneska u nás byla kámoška s holčičkou o pár týdnů starší a ta krásně pila jak z hrnečku tak z lahvičky s brčkem, Kuba to jen hází na zem vztekle, jídlo plive......, joooooooo mateřství je fakt dovča
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, muj syn tez odmita pit, vyzkousela jsem i ruznedruhy flasek a hrnicku…libi se mu lahve od mineralek se sportovnim uzaverem, tak aspon tak…a nejlepe kdyz je to uvnitr sladke, ze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsi v tom sama. Dcera byla hrozná. Jako roční měla záněty ledvin a já byla zoufalá, hysterická. Bylo mi jedno, jestli to je slazené, ředěné nebo bubliny. Pila, co ji chutnalo. Jenže ji to jelo jen jeden den a další jsem zase hysterčila, protože nic nechtěla.
Ani nevím, kdy se to zlomilo. Teď to mám v bleděmodrém se synem. Ten vyplivuje jakoukoliv tekutinu a já mám hrůzu, že bude dehydratovaný. Snažím se ho přelstít a liji mu to do koutku pusy. Nabízím sladké víc, méně, vůbec, studené, teplé, vlažné,lžičku, stříkačku, hrnek, pítko, brčko, cumel a
.
Prospívá dobře, nestrádá, počůraný je a asi to moc řeším, protože se všude mluví o pitném režimu.
Možná nemají tu potřebu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MR u zubu to je docela normalni, ted jak byly ty vedra, tak mela dcera taky rymu a asi zuby, tak nechtela moc jist a hlavne skoro vubec nepila, jestli vypila pulku 150 ml lahve, tak to bylo dost. Mleka teda zpucla trochu vic.
ja vim, ze hrnecky lezou do penez, taky mi jich uz par proslo rukama, ale zahrnula bych i do toho takova ty pitka, co jsou u jupinku, nebo energy napoju, obyc brcko, obyc hrnek a tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky díky,
Cassi, tak to mi něco připomíná, stříkačkou mu to dávám občas taky, když už na to nemam nervy, natáhnu to do stříkačky a to nadšeně otevírá pusinku, ale to si zase říkám, že si na to zvykne a zlenivý…, asi je to těma zubama, ale je to dost o nervy, u rodičů mam koupené to pítko s brčkem, tak chci pak ještě zkusit to, dneska jsme koupila učící hrneček Avent od 6 měsíce, ale je trochu tvrdší, tak nevím, dneska to odmítal, jen to viděl...............
- načítám...
- Citovat
- Zmínit