Dítě nechce plavat - mám vyčkat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
26.8.13 17:48

Dítě nechce plavat

Dobrý den, chtěla bych se poradit co mám dělat, když mi nechce dítě (2roky3měsíce) plavat v bazénu? Nechodíme na žádné kurzy, jelikož mi dcera stávkuje. Odmítá být v bazénu a když jí dám rukávky, tak má hysterický záchvat. Když se doma koupe nebo sprchuje, tak nechce vyjít ani ven, ale jakmile se jedná o bazén nebo rybník, tak máme problém. Chtěla bych vědět jestli to mám řešit někde na kurzu nebo je to zbytečné a zkoušet to zatím sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
26.8.13 17:51

No, logicky mi z toho plyne, že tím nucením jí akorát způsobuješ trauma z dané věci (srovnala bych to k nucení na nočník), pak se šprajcne a nechce. Takže osobně bych to asi nehrotila a počkala, až bude chtít sama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 17:53

Dcera to má podobne, vody se asi boji…kazdy rok to musim trochu zlomit. Letos rvala v kuse asi dvacet minut, ale pak se to zlomilo a cachtala se rada a radila jak das, ale do more odmítla teda vlézt - pravda bylo studeny, tak jsem to nehrotila. Trochu me to mrzi. Nad kurzem uvazuju, ale taky nevim.

rukávky nechce vůbec, bud kruh, ale máme velkej, takze ji mám radsi na ruce. nebo takový ten pro mimina. Ted ma tri roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
26.8.13 17:54

Nechala bych ji byt, nevidim v tom u dvouleteho ditete zadny problem

• Citovat
  • Upravit
35438
26.8.13 17:54

Není v tom bazénu studená voda? Moje děti měly taky hysteráky, spokojení jsou jen s vodou s teplotou asi 32 stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.8.13 17:55

@Seizdra u nas prave pomohlo vydrzet, pak uz se nebala vubec…ale musi mit jistotu ze jsem u ni, ze ji drzim a ze je v bezpeci…prave to nez pochopila bylo s revem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
26.8.13 17:56

Nechala bych jí být. stejně teď už rybníků moc neužijete a bazén v zimě taky není žádná výhra. dej jí čas ona si na to přijde sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
26.8.13 17:58

U nejmladsiho se to taky zlomilo kolem 2. roku, Od narozeni pod vodou, pak od cca roku pauza a ve dvou letech mel hysterak, bal se i do melciny. To se teda spravilo, ale do hloubky nesel az do letosniho leta. Letos to konecne prekonal. Do niceho jsem ho nenutila, musel si na to prijit sam. Takze nabizej moznost, jednou za cas a uvidis. Tohle podobny s nocnikem je :D Na kurz bych se kazdopadne vykaslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.8.13 18:01

Já bych ji seřezala, jako koho zajímá že se bojí? nebo ji možná hodit do vody a ať se postará, ono ji to probere.

• Citovat
  • Upravit
29730
26.8.13 18:05
@K-Black píše:
Já bych ji seřezala, jako koho zajímá že se bojí? nebo ji možná hodit do vody a ať se postará, ono ji to probere.

Tvl tohle je novacek, jeste se tu zacne bat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
26.8.13 18:07
@K-Black píše:

8o 8o asi tě nahlásím, v podpisu nic nemáš :jazyk:

Syn to měl také, chodí od malička do kurzu, zničehonic začal fňukat, že do bazénu nejde, šel, nebude plavat, plaval, nebude skákat, skákal, prostě tam protestoval proti všemu, jako žádné scény, že bychom ho vlekli, ale dělal to. Pak se to zlomilo stejně jako to začalo, prý to děti dělají, je fakt, že jsme tam nebyli jediní :lol: říká se nepřestávat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.8.13 18:08
@K-Black píše:

:lol: saďoure :mrgreen:

můj kluk to měl taky tak. zlomilo se to někdy kolem osmého roku věku, čili letos bylo první léto, kdy mi dobrovolně vlezl do vody a i si sám zkoušel plavat. on i dřív rád chodil k vodě, ale vystačil si s tím, že si u břehu hrál s autíčkama a koukal na sourozence, jak plavou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
26.8.13 18:09

@nikka85 nechaj ju na pokoji ;)
dcéra nemala vodu rada ani ako mimino doma vo vani, potom ju začala mať rada doma. V školke majú bazén, tak tam prvý rok (mala 3,5) ani nevliezla. O rok neskor už tam teda vliezla, ale dávala pozor aby sa jej nenamočila tvár. Keď mala 5 myslela som, že bude dobrý nápad prihlásiť ju zo školky na plávanie, lebo aj sama chcela. No tak ani to nebol dobrý nápad, pretože tam bola raz a dosť. Bude mať šesť a je to myslím na dobrej ceste :lol: - chodíme spolu na plaváreň a s rukávmi už „plave“ so mnou v hlbokej vode - pomerne studenej. Ale myslím, že na plavecký zo školky ju ani tento rok nedostanem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.8.13 18:10

@asha jsem si nevšimla :oops:

@kozisek nemám, ale dám si jestli chceš ;)

No tak je snad logický, že děti se mění, něco dělají v pohodě, pak jim jebne a ne, i kdyby se rodiče stavěli na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
29730
26.8.13 18:12
@K-Black píše:
@asha jsem si nevšimla :oops:

@kozisek nemám, ale dám si jestli chceš ;)

No tak je snad logický, že děti se mění, něco dělají v pohodě, pak jim jebne a ne, i kdyby se rodiče stavěli na hlavu.

No ona ta otazka prave je, jestli se stavet, nebo ne :mrgreen: Ja se nestavim, ale asi hlavne proto, ze mam tech deti vic, takze mam na plavani partaka vzdycky. Kdo nechce plavat, at si trhne nohou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí