Dítě nepijan (10m)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@veronika6913 To je dobrý nápad s tou stříkačkou, zkusím to, třeba ho to bude bavit. Jinak on to UM taky nepije, ani kapku. Přidávám mu to do jídla, aby měl nějaké mléko, protože MM pije jen ráno a to si spíš jen tak pocucá. Když jsem se to tak snažila odhadnout, došla jsem k tomu, že za den do sebe dostane tak 300-400ml VČETNĚ jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě nepilo až od 18 měsíců. Když jsem do něj denně narvala 50ml čaje, tak to bylo moc. Prostě to nechtěl a jen UM. Tak pil UM. Pak se to zlomilo a teď mi pije Caro, bylinkové čaje, vodu… ne moc, ale vypije mnohem víc jak předtím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mejdylko A kolik vypil toho UM? Mě jde totiž o to, že náš syn nepije nic. Ani MM, ani UM, ani nic jiného. UM nebo MM je taky tekutina. Kdyby mi vychlemtal flašku UM denně nebo se třeba 4× za den pořádně nakojil, tak to vůbec neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
@mejdylko A kolik vypil toho UM? Mě jde totiž o to, že náš syn nepije nic. Ani MM, ani UM, ani nic jiného. UM nebo MM je taky tekutina. Kdyby mi vychlemtal flašku UM denně nebo se třeba 4× za den pořádně nakojil, tak to vůbec neřeším.
A třeba řidčí kaši z lahve by vypil? Že bys postupně ubírala kaše až by z toho bylo mléko a pak ubírala mléko, až by z toho byla voda. Jestli nepije mm, asi bych mu fakt hodně ředila veškeré jídlo, doktor pro jistotu taky může udělat testy, ale jestli moč nesmrdí abje světlá, určitě to bude dobrý. Já znám řříletou holčičku, která vypije sotva dvě deci a krev i moč má naprosto v pořádku, nikdo netuší, kde ty tekutiny bere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
jedině ochucené UM a to pil dost - asi 600ml denně od 9 měsíců až do těch 18m… ale obyč mi taky nechtěl. Pil jen s příchutí banánu nebo vanilky, jahoda mu smrděla. Od roka zas jel na kakau. Pak se to nějak zlomilo a začal chtít i jiný tekutiny. On i málo jí. Kdyby mohl, tak je jen na jogurtech a kakau.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo No můžu to zkusit s tou kaší, ale on si většinou nenechá dát ten hrnek ani k puse, takže nemůže vědět, co v tom je. Zkoušel se ode mě z hrnku napít Cara a to ho taky nijak nezaujalo, když má v hrnku něco já, tak to sice chce, ale místo toho, aby pil, tak do toho bublá
, no kolikrát nevím, jestli se mám smát nebo se zlobit.
Syn čurá částečně do nočníku, takže tu moč vidím, nesmrdí a kromě rána je světle žlutá až průhledná, takže to by mělo být v pořádku, ale kolik toho vyčurá nejsem bohužel schopná změřit, když jde část do nočníku a část do plíny.
K doktorce jdeme až v roce, tak jí to pak řeknu, uvidíme, co doporučí, ale zatím nechci vytvářet pseudoproblém. Jestli je teda vaše dcera v pořádku i s tím, že nic moc nevypije, tak na to asi prdím a přinejhorším mu v tom roce nechám nabrat krev.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai Náš doktor to neřeší, ani doktorka před ním. Taky z toho mám strach, ale nucením ničeho nedosáhnu a bojím se, abych jí pití ještě víc nezprotivila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yse No právě, to ani nutit nejde, to bych musela zavést nějaké drastické metody a to nechci. Na druhou stranu mi celkem leze na nervy, že už mu posté nabízím hrníček a on mě jen odežene rukou, že nechce. Já bych asi nestresovala, nebýt té mojí babičky, co kvůli nepití přišla o ledvinu.
Jinak jsem dneska zkoušela celý den čaj a výsledek - BÍDA! Vypil asi 5ml!!! (Ráno bylo těsně nad ryskou, teď je těsně pod). K večeru jsem zkusila nabídnout ovocnou šťávu - no to ani zkusit nechtěl. Před spaním se trošku dopil čistou vodou. Zítra zkusím dát řídkou kaši a jiný čaj, ale budu zároveň nabízet i vodu, protože té zatím vypije nejvíc, i když i tak je to množství mizivé. Jinak mu dávám taky vodnatější jídlo, co je hustší, tak trochu ředím, asi mi nic jiného nezbyde. Ale kdyby někdo znal nějaký geniální fígl, tak sem s ním
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai píše:
@veronika6913 To je dobrý nápad s tou stříkačkou, zkusím to, třeba ho to bude bavit. Jinak on to UM taky nepije, ani kapku. Přidávám mu to do jídla, aby měl nějaké mléko, protože MM pije jen ráno a to si spíš jen tak pocucá. Když jsem se to tak snažila odhadnout, došla jsem k tomu, že za den do sebe dostane tak 300-400ml VČETNĚ jídla.
Tak to jsme na tom byli asi stejne
ta strikacka je dobra ted ma velkej kasel a pije desne malo tak mu i ted davam po jidle a sem tam napit strikackou. Ta strikacka nas fakt zachranila jinak bych do nej nedostala nic. Mela jsem pak blbej pocit ze uz je velkej a mel by pit normalne ale detska doktorka me uklidnila ze nektery deti nechtel a kdyz si tou strikackou da tak at mu to tak davam..ze se to jednou zlomi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika6913 Zkusila jsem stříkačku, resp. takový ten dávkovač na panadol sirup a líbilo se mu to, měl z toho srandu a celkem se i napil. Možná ho to po čase bavit přestane, ale zatím to zkusím používat na „dopití“. Nejdřív hrnek a párkrát za den stříkačku. Ten náš je ještě škvrně, s ním se ještě nedomluvím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai jj to znam ja se snasim taky jeste nedomluvim
ale delala jsem to stejne jak pises a obcas to tak jeste delam, hlavne ted jak ma ten kasel ale uz jsem se snazila ho od te strikacky odnaucit.. no kazdopadne si rikam, ze nez pujde do skolky tak urcite bude umet pit sam
u nas se to trosku zlomilo a uacal malicko sam pit kdyz se zacal vic opicit. Videl ze pritel pije vodu rajec a zacal to chtit taky a tak vlastne zacal sam TROSKU pit..ted to strida s hrnickama a tak ale stejne skoro nic nevypije..i kdyz ma dny kdy furt chodi a cuca…proste ho to asi musi bavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit