Dítě nepijan (10m)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Maly byl od 3 mesicu na UM, po zavedeni prikrmu uz ho moc nechtel, takze od 8 mesicu mliko nepije a tekutiny byly velky problem. Kdyz za den vypil 20 az 30 ml vody, tak to byl uspech. Dokud dostatecne cural a byl v pohode, tak jsem nic neresila. Nabizela piti, menila lahvicky, aby ho. Zaujalo. Kolem roku, mozna trosku pozdeji se to zlomilo a maly zacal pit. Pres leto se pochlapil a vypil i pul litru. Ted uz je to zase mene, ale porad je to dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
M.
Dcera 2r toho nikdy moc nevypila. Párkrát za den si cucla a konec. Dávám jí jogurty, ovoce, šťávu z ovoce, různé nápoje, polévky..
Prostě razím heslo, že každá kapka je dobrá.
- Citovat
- Upravit
My máme sice UM, takže tekutiny má, ale jiné pití mi taky dlouho nechtěl - vyzkoušela jsem všechno, až jsem ho konečně nachytala na čaji Citronek od Lerosu. Nic jiného nechce. Zkoušela jsi hodně různých druhů čajů? Já jsem jich nakoupila snad 20, než jsem na to přišla. Nebo dávat hodně vody do přesnídávek a příkrmů obecně. Někdy ho taky obelstím, když mu dávám jídlo na lžičce, po pár soustech lžičku vody a tak střídám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší syn dodneška moc nepije. Kolem toho roka vypil max 50 ml. Řešila jsem to polívkama, ovocem. Když má žízeň, samo si řekne. Určitě se nedokáže samo dehydratovat. Starší syn má prostě menší potřebu pití… Řešila jsem to i s dr. řekl mi nabízet, nabízet, víc pro to udělat nelze…
Být tebou, snažím se dostat do něj co nejvíc tekutin, ale pokud nechce, nijak bych se tím nezabývala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme s tím bojovali, až někdy kolem roku měla kamarádky malá pití s brčkem, a od té doby začala docela pít. Koupili jsme hrnek od aventu s brčkem. Teď je jí už jedno z čeho pije. Taky to není žádná sláva, ale pul litru za den určitě dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V deseti měsících si poprvé cucla jablené šťávy s vodou.. Pak nic, pak trošku zabrala láhvička s brčkem, pak hrníček, víc začala pít po roce věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni - dcera byla a je to same, odstavila se v 9m a pak 14 dni dokonce nepila nic, ani UM. Musela jsem redit jidlo vodou, aby vubec curala. Ted jsou ji dva, ma rano vecer 150 mleka a k tomu tak 150 ml tekutin + z jidla. Mam pocit, ze cim vic jsem nabizela, tim mene pila. Ze zna pocit zizne jsme zjistili az v 18 mesicich, kdy po strevni chripce vyexovala 250 ml hrnicek vody. Takze od te doby to nechavam na ni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste do tech cca 18 mesicu pila hlavne horky cerny caj, nic jineho ji nejelo… Dalo fusku to vykoumat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to samý, postupně se to láme, bude mu rok a teprve se dostal na 150-200ml za den, v deseti měsících skoro nic. Dřív jsem mu alespoň hodně ředila všechny příkrmy, dělala jsem husté polévky, vodu propašovala i do jogurtu. U jídla měl třeba tři různé druhy nádob, z každé si dal pár kapek, pomáhalo pít taky a ťukat si s ním, naučil se, že když to ani nedá do pusy, další ťukanec nebude
Víc pít ale začal až se zavedením pečiva, když dostával kousky rohlíku, už měl potřebu to zapít, raději má teplý čaj než cokoliv studeného, džusy a šťávy nechce vůbec. Taky pomáhá dát mu napít v dobrém rozmaru, když se třeba usmívá a čteme si nebo hned po probuzení, když je rád, že mě vidí, jen tak mimoděk se napije, většinou opakuju alespoň třikrát, protože poprvé to jen olízne, podruhý hned pustí a až když potřetí řeknu pořádně, tak si teda lokne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás dva roky pryč a s pitím je to taky neslavné. Lahviček, hrníčků máme a stejně je to všechno k ničemu. Maximálně si cucne a někdy ani to ne. Doktor mi řekl, že prostě nemá žízeň. Tak taky dáváme vodnaté ovoce, polévky apod. Největší strach jsem měla v létě. Nejhorší je, že můžu sladit, nemusím a je to stejně všechno jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera nepila nic. Mam doma sbirku ruznych lahvicek, hrnicku…nechtela. Zkousela jsem caje, vodu, stavy…vsechno k nicemu. Az jsem podala jablecny dzus naredeny vodou a hle, vypila celou flasku a od te doby pije jako duha. Ale pouze tuto jedinou kombinaci, dve ku jedne (dve vody ku jedne dzusu) a pouze jablecny. Takze rada za me, zkouset co zachutna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc anonym?? ![]()
Mam taky 10M kluka a taky moc nepije takze porad kojim. Hodne pije behem jidla, takze kazde druhe sousto zapije vodou. Mimo jidlo uz moc nechce takze nabizim kazdych par minut. Vyzkousela jsem vselijaky caje a stavy a cistou vodu ma nejradsi. Taky rad pije z obycejnyho plastovyho kelimku, zadna savicka.. proste nabizet, nabizet a nabizet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni: tak to jste na tom jeste dobre, kdyz jste do ted kojili a pij
l aspon UM. Nas malej byl kojenej jen 3m, UM mi prestal uplne pit pres den nejak kolem pul roka proste nechtel a pil jen kolem 1-2hod rano a pak kolem 5 rano. Tot vse a vodu? Za den max 20ml a nevhtel nic a z niceho vyzkpuseli jsme fakt vse. Max ho trrba na jeden den neco chytlo ale druhy den uz to zas nechtel. V 8m prestal pit UM v noci a mel jen rano cca 180ml a to je na den sakra malo tekutin. Takze jsem mu redila prikrmy a davala vzdy po jidle napit strikackou. To ho bavilo a pri pohadkach otviral pusu a strikackou byl schopen najednou vypit i 100ml.
byla jsem z nej na mrtvici ted je nam 16m a porad za den skoro nic nevypije ale uz je to lepsi a sem tam si cuca z flasky od rajce apod nebo z hrnicku..ale furt zadna hitparada, sam vypil za den max asi 150ml ale to bylo jen parkrat. A takhle trosku se to zlomilo az asi pred mesicem a pul jo takze to chce vazne velkou trpelivost, ja cekala az aspon ttosku zacne pit vlastne cca 10 mesicu!! Takze preju pevny nervy a hlavme se nestresovat, dejydrataci snad poznas a hlavne se neridit tabulkama. Nekterymu diteti proste staci malo nektery vypije nekolik flasek za den.je to individualni. Kdyby mel zizen a potreboval by, napil by se. Na to uz je velkej dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pardon, já to vložila anonymně omylem, píšu z tabletu, na který nejsem zvyklá a často kliknu někam mimo, tak se omlouvám.
@Sibyla0 Ty jsi ale dost kojila, ne? Kdyby mi pil mlíko, tak na to taky dlabu, ale on už ani to mlíko nechce…:-(
@zrcadlo Já jsem taky myslela, že když bude jíst chleba, tak to bude potřebovat zapít, ale houbeles. Ťukat jsme zkoušeli, pijeme vždycky společně, děláme, jak je to dobré, děláme, že dáváme napít psovi a jak mu to chutná, nechytl se vůbec na nic
. V dobrém rozmaru on je skoro pořád, je pohodář, dobře jí, dobře spí, vypadá, že mu nic nechybí, ale přijde mi, že s takovým málem tekutin musí umírat žízní, aspoň já bych umírala.
@yse A jinak vám doktor na to nic neřekl? myslím, jestli by z toho nemohla mít zdravotní problémy? Mě by to bylo jedno, ať si nepije, když nechce, ale bojím se právě těch zdravotních problémů. Třeba moje babička měla v dospělosti vážné zdravotní problémy kvůli malé potřebě pít, odešla jí ledvina, takže si pak musela na pití nastavovat budíček a kontrolovat spotřebu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o radu nebo zkušenosti maminek, jejichž děti také málo nebo téměř vůbec nepijí.
Náš 10m syn toho kromě MM nikdy moc nevypil. Po zavedení příkrmů jsem ho ale ještě pár měsíců několikrát denně kojila a jinak nabízela různá pítka a hrníčky a různé tekutiny od vody přes čaj až po šťávu - vypil max. pár kapek. Na kontrole v 8m podle dr. v pořádku, dehydrovaný prý není.
Poslední dobou se mi syn ale asi pomalu odstavuje, MM chce pouze ráno po probuzení, přes den si dá jen výjimečně. UM absolutně odmítá, sní ho jen v rámci jídla (třeba v kaši). Jiných tekutin vypije přes den max. 30ml, víc do něj nejsem schopná dostat a je jedno, jestli je to čaj, voda, šťáva, z jakého je to hrníčku, máme doma snad všechny druhy. Nabízím, ale odmítá.
Přitom je schopný se napít z pítka i obyčejného hrníčku, když chce, jednou dokonce sám přišel k hrníčku s pítkem, vzal ho do ruky a napil se, jako by se nechumelilo. Problém je, že on nechce pít a když mu nabízím, tak to odstrkuje.
Máte taky někdo takové dítě, které odmítá pít? Pokud ano, bylo to nutné nějak řešit?
Nechci vytvářet problém tam, kde není, násilím do něj cpát pití taky nechci, ale nerada bych, aby měl zdravotní problémy.