Dítě téměř vůbec nespí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
11.8.22 09:57

Vydržet. Dcera se mi budila taky, klidně 18× za noc. První, co bylo, jsem ji přestala uspávat. Měla přístavnou postýlku, byla v ní a jestli byla vzhůru nebo spala, to byla její věc. Nasílu uspávat jsem teda nepraktikovala, podle mě to k ničemu není. Jestli budeš dvě hodiny dítě houpat nebo si bude dvě hodiny hrát a pak usne, jaký je v tom rozdíl? Jen zničený záda. Chlapa nech spát jinde. Potřebuje se vyspat a pak působí jako rušivý element. Kolem roku a půl se to zlomilo a dítě najednou spalo celou noc.

• Citovat
  • Upravit
30583
11.8.22 10:18

Nejspis vydrzet. Tohle delal syn, prestal mesic pred 2.narozeninami ze dne na den a nemohli jsme tomu uverit. Proste byl denne 1-4 v noci vzhuru a pak vstaval v 6 jako rybicka (narozdil od nas :mrgreen: :zed: :zed: :zed: ). Jako mladsi (do cca pul roku) mel uplne prehozeny den a noc a nedarilo se nam s tim udelat nic. Prezili jsme to tak, ze jsme se ob den stridali ve spanku a bdeni. Meli jsme k tomu jeste starsi dceru, ktera spani taky moc nedala. Treti dite se budilo v noci skoro do 5r :nevim:. A pak mas kamaradky, kterym deti spi treba od 18 do 7 ranni bez probuzeni, jeste si daji 2 hpodiny po obede a tobe se chce strasne intenzivne vrazdit (bud vlastni dite nebo tu kamaradku :mrgreen: ) :hug: :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
11.8.22 10:25

My někdy po roce zkusili zrušit mlíko v noci - budil se 8-11× a nešlo to (řval). Ale za nějaké další 2m, asi kolem 15-16m to už šlo bez problémů (ale postupně, žádné řvaní nebylo) a pak se brzy naučil spát celou noc. Možná se to i u vás za chvíli zlomí. Ale nejdřív jsme syna přeučili usínání od prsa na jenom ležení u něj. Zrušte to houpání, zničíte se. A pak bych zavedla režim, nedávala v noci jíst + dávala spát později. Když se vzbudí, klidně bych byla u něj, ale nehráme si, ležíme, v noci se spí. Snadněji to jde s prckem v posteli a manžel ať se vyspí v jiné mítnosti. Můžeš taky zavést nějaké stabilní spánkové asociace a rituály jiné než houpání, to dělá taky hodně - pročti si o tom.

• Citovat
  • Upravit
3866
11.8.22 10:42

Asi bych se na noc odstehovala od manžela, ať se vyspi aspoň jeden. Probuzene dítě bych si vzala do postele a ignorovala ho, ať si leze kde chce, ať si leze (potmě a bez hraček) klidně i po té zemi. Já spím a houpání ani nic dalšího neposkytuju.

A mohl by tě manžel někdy vystřídat, ať máš někdy celou noc v kuse na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
11.8.22 10:45

Ja kdyz mi tohle holky delaly, jakoze v noci vstavaly, tak jsem to tak proste nechala normalne jsem je nechala si hrat na decce, placla se k nim na zem a bud jsem pospavala nebo si neco delala, po hodine, dvou, jsem je vzala do loznice a zkusila uspat. Nechavala jsem je po sobe lezt, na nejake uspavani na rukach jsem uz nemela silu. Jako zkusila jsem treba satek, ale nefungovalo. Trvalo to par tydnu a pak to samo preslo. Syn mi tohle nedelal. Jako vsechny deti vychovavam plus minus podle kontaktniho rodicovstvi, ale ted pri tretim jsem si az uvedomila, ze na prvnim miste jsem proste ja, moje zdravi, takze ac syna v jeho roce kojim, tak ma k tomu i dudlik a proste neskacu uplne podle nej. A ono to funguje paradne. Drzim vam palce, doplnte sobe vitaminy, odpocivejte pres den, omezte praci kolem domacnosti, kdyz dite pres den usne, jdete s nim…ono z toho nakonec to dite vyroste :srdce: :hug: A zenska vydrzi vic nez si mysli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85225
11.8.22 13:09
@Anonymní píše:
Zkoušeli jsme partnera “vyhodit” do jiné místnosti. Ono je to synovi úplně jedno, dokud je tam aspoň někdo z nas. V tom fakt žádný rozdíl nebyl.
V ložnici máme cernocernou tmu. Zkoušeli jsme i červené světlo. Ty sacharidy jsem omezila, dostava ovoce jen rano a k večeru jsem posílila železo a draslík, prý to pomáhá lepšímu spánku.
Hacku a všechny ostatní pomůcky jámě zkusili. Dokud byl menší, pomáhalo nositko, teď je mu v tom horko, jak se hrejeme navzájem.
Me upřímně už ani nevadi, ze bych vstavala milionkrát, kdyby pak zas usnul, ale ty 4 hodiny hraní v noci me zabiji

Tak na syna to vliv mit nebude, ale partner bude vyspany do prace. Horsi chodit nevyspany do prace nez byt nevyspany s ditetem pres den doma, zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.22 10:54
@Anonymní píše:
Dobry den,
Vím, ze takových témat je tu milion, ale spousta z nich je velmi stara, kde se radi metoda vyrvavani, kterou my doma nechceme jít. Taky vím, ze neexistuje univerzální návod, ale treba některá z vas zmini něco, co jsme ještě nevyzkouseli.
Syn, 14m je od narozeni nespavec. Nejdřív měl 3mesicni koliku, chybějící 4.trimestr, nebo jak tomu kdo říká. Byl cely den na rukách. V noci nekolikahodinovy plac. Kolem půl roka se to zlepšilo, bolesti bricha ustaly, nemusel byt na rukách cely den, ale nocni uspavani trvalo dlouho. Uspavany byl a je doteď na rukách. Já sama jsem si vybrala cestu kontaktního mateřství, už si ale nevim rady a melu z posledního, jelikož se v noci budi minimálně 6, rekord je 18×. To podle me vlastně ani nespí. V noci ho musím taktéž uhoupat. Ale bohužel nestačí 5 minut, on v tu chvili vůbec není rozespaly, takže máme další kolo normálního uspavani.
Další vec je, ze asi poslední 2 měsíce se probudi po půlnoci a chce si hrát, jak když byl čerstvé narozený a nerozeznaval den/noc. Když ho nechám v postýlce, knoura asi minutu a přejde v řev, který neuticha. Fakt ne. Vydržela jsem tam s nim brecicim sedět přes půl hodiny a mluvit na nej. Když si ho dam do postele, tak po me s partnerem leze, ma energie na rozdávání. Když se ho snazim uspat houpanim, tak si sice mne oci, ale klidně se nechá 2 hodiny houpat a nic. Nakonec to vzdame a necháme si ho po tmě na zemi “hrát”, bez hraček. A až po dlouhé době se nechá uspat. Partner chodí unaven do práce, já nevim, která bije.
Uspavam ho kolem 20, to už je unavený. Spí do cca 22, první probuzení, které jde houpanim zahnat. Spí další hodinu. Ve 23 dostává trochu mlika, usina a spí do 1. V 1 se probudi a usina až kolem 5. To spí do 6/7/8, záleží jak moc je vysileny. Inkdyby spí do 8, tak se v 6 i 7 probudi.
Přes den ma dva spanky. Když ho polozim do postýlky jsou na 20 minut. Když si ho nechám v náruči, tak klidně i 2 hodiny. V noci rozdíl není. Zkusila jsem jeden dlouhý spánek a druhy vynechat, ale to je už ve 4 odpoledne protivny, tu druhou dvacetiminutovku ještě potrebuje.
Když si náhodou nechce hrát, jako poslední dva měsíce, tak se budi téměř každou hodinu. Když sou 2 hodiny v kuse, slavime. Po zdravotní stránce je v pořádku. V okolí máme děti, které sou celou noc, max se vzbudí jednou na jídlo.
Po vas bych chtěla, abyste mi napsaly vaše metody uspavani (kromě vyplakani prosím), nebo jak dlouho jste doma měly nespavce, jak jste naučily aby usinalo dítě samo, proste vaše zkušenosti.
Dekuju všem, které tento sloh precetly.Prosím ponechat anonym nebo smazat.

Pokud je po zdravotni strance ok, s mudr jste to rikali? Tak je prostě unaveny přetažený nebo znudeny. U nas zabralo toto. Nastavit pevny rezim. Pres den jeden spanek po obede, rocni dite zabavit venku, my byli cele dny venku, doma jen na jidlo, chodili na hriste, zoo, mezi ostatni. My teda dali dceru k nam do postele, v postýlce spala jako to tvoje a uz se to nedalo. Ja teda kojila, tak v posteli spani bylo pohodlnější. Dcera sla spat v 20, ve 22 aby se „nevzbudila“ jsem k vlezla ja a ani jsem se do rana nehla. Spi tak celou noc. Ve 2 letech jsme jeji velkou postel prirazili k nasi a spime tak vsichni. Do ted (dcera 5let) dcera ale strašně cestuje a mele sebou, ale spi.

• Citovat
  • Upravit
291
2.9.22 11:26

Ahoj, zksu Osteodynamiku, nám pomohla na plno věcí i na spánek. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.25 23:16
@Anonymní píše: Více

Je zde ještě zakladatelka? Zajímalo by mě jak se to u vás vyvíjelo dále? To co čtu je velmi podobné tomu, co mám teď doma já a hledám rady 🙂

• Citovat
  • Upravit
2807
16.2.25 07:08

Nejsem zakladatelka, ale meli jsme to doma stejne. Na caste buzeni v noci pomohlo utnout kojeni/mliko, i tak se ale obcas vzbudil a x hodin si chtel hrat. Jako s malickym jsem s nim vstavala a chodila do pokoje, kde jsem ho nechala delat si co chce a lezela jsem u nej na koberci. Vzhledem k tomu, ze uz jsem ale pozdeji chodila do prace, casto jsem mu do postele narvala tablet s pohadkou, abych to prezila. Tedka mel skoro ve trech letech znovu toto obdobi a docasne jsme nasadili sirup Sedalia. Nevim, kolik je vasemu prckovi, ale dost na to pomohlo prekonat kriticke obdobi, ted uz v noci zase spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
16.2.25 08:09

Taky nejsem zakladatelka, ale zkusenost s prvním nespavym synem a s mladším taky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí