Dítě neustále pod dozorem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40377
1.11.19 07:51
@Anonymní píše:
Narážím na problém, že se stále nemůžu ani otočit, aby syn něco nevyvedl. Nedávno mu byly tři. Je s námi ještě doma, máme ještě mladší dítě. On je opravdu hodně aktivní. Snažím se dny dělat tak, abychom měli rozmanitý program, takže opravdu nesedí doma nudou. Jsem na děti víceméně sama. Manžel je dohromady venku snad ještě neměl a babičky jsou takové nakrmit sladkosma a ahoj, zase za měsíc. :nevim: Asi jsem ještě nezažila situaci, že bych si opravdu v klidu sedla a koukala se do mobilu, jak to dělají dneska všichni. Syn neustále musí někomu něco brát, strkat, předbíhat, prostě je jak hurikán. Ráda si s ním hraju a blbnu, ale on chce i tu pozornost dětí a když není podle jeho představ, je na ně zlý. Tisíckrát už jsem to vysvětlila, že hračky se neberou nebo děti nebijou, dodržuji výhrůžky, že stačí jednou něco a odcházíme. Případně ve vážnější situaci na zadek a větší trest. Myslím, že jsem důsledná a spravedlivá dost. Na jednu stranu mě to štve, na druhou stranu si říkám, že nejlepší by bylo, kdyby ho druhý dítě majzlo hračkou po hlavě taky a možná by si to zapamatoval víc než 10 trestů a přednášek od matky. Nicméně problém je v tom, že když nezasáhnu hned já, slítne se hejno matek a hned se řeší, jaky je to nevychovaný dítě. Prostě ty děti už ani nemají prostor se projevit jinak než plně dodržovat pravidla na hřišti, pravidla v herně, pravidla ve školce… :roll: Neomlouvám ho, ale štve mě, že se fakt nemůže ani pošťuchovat na hřišti (neříkám mlátit) aniž by rodiče kolem neobraceli oči co je to za nevychovaného divokého kluka. :roll: Nevím kde ho mám teda nechat vyřádit a naučit interagovat s dětmi, aniž bych mu musela neustále stát za zadkem a za každý druhý úkon napomínat. Už se to učí dost dlouho, ale stejně si z toho nepamatuje to zásadní. :nevim: Co si o tom myslíte?

Myslím si to, že bys ho měla okamžitě dát aspoň na pár hodin do školky, to by mohlo pomoct, když budou problémy, že si budou ostatní rodiče na něj stěžovat, třeba že ubližuje dětem atd., tak k dr., jestli nemá nějakou hyperaktivitu anebo něco takového.

A nediv se, že to rodiče řeší a chtějí, aby sis ho zpacifikovala, některé děti jsou takové, že situaci nezvládnou a myslím, že kdyby ho majzla lopatkou jeho -její maminka anebo babička, tak by se Ti to nelíbilo, že? ;)

Osobně mě takové děti šíleně otravují a syčím si něco o blbých spratcích a jsem připravena bránit naše děcko a jeho bábovičky jako lvice… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.11.19 07:58
@_.Emilyyy píše:
A myslis si, ze je to spravne řešení sporu? Myslis si, ze takhle dite naucis resit spory?

Tak zaprve jen parafrazuju vetu, kterou pouzila sama zakladatelka a mimoradne jsem pouzila smajlik aby bylo jasne, ze je to trochu nadsazka, coz teda evidentne jasne neni.

A zadruhe, spory jsem kluky takhle resit neucila, je to proti jejich prirozenosti. Jsou az moc hodni a ohleduplni a fakt doufam, ze jim to nebude moc komplikovat zivot. Ale vzdycky me podobne situace na hristich desne lezly na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
1.11.19 08:13
@Ijen píše:
Tak zaprve jen parafrazuju vetu, kterou pouzila sama zakladatelka a mimoradne jsem pouzila smajlik aby bylo jasne, ze je to trochu nadsazka, coz teda evidentne jasne neni.A zadruhe, spory jsem kluky takhle resit neucila, je to proti jejich prirozenosti. Jsou az moc hodni a ohleduplni a fakt doufam, ze jim to nebude moc komplikovat zivot. Ale vzdycky me podobne situace na hristich desne lezly na nervy.

Ale zakladatelka to neuci sve dite..

Dobre, tak ani ty ne a tak je vse v poradku :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
1.11.19 08:14

Já Teda do takových situaci nezasahovala, ať si to děcka vyřeší mezi sebou, ať už byl problém na straně syna nebo někdo dělal něco jemu. Samozřejmě v rámci nějakých hranic, ale běžné pošťuchování sem neřešila. Ale u nás hodně pomohla školka, syn byl divoký, někam do herny sem s ním pomalu namohla, protože běhal a kolikrát třeba porazil jiné dítě, i když ne schválně nebo se zlým úmyslem, ale tím jak byl rozdováděný :roll: hodně pomohla školka, tam si ho učitelky zkrotily, precejenom s těma detma umí pracovat a začlenit je do kolektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.19 08:24
Dcera má 3 za měsíc. Ve školce jí říkaj Tajfun. :zed: :mrgreen: Nezastaví se, pořád musí něco dělat. Když se člověk otočí, tak uteče, vyleze na skříň nebo rozleje čaj :) dcera děti miluje, takže začla chodit do školky. Nevím, jak to učitelky zvládly, ale je (maličko) klidnější. Sice fakt jenom maličko, ale i to se počítá :mrgreen: věnovat se jí můžu jak chci, ale stejně neudržim její pozornost. Když něco chce, tak si to vybojuje :cert: nejsi v tom sama :hug:
@Anonymní píše:
Narážím na problém, že se stále nemůžu ani otočit, aby syn něco nevyvedl. Nedávno mu byly tři. Je s námi ještě doma, máme ještě mladší dítě. On je opravdu hodně aktivní. Snažím se dny dělat tak, abychom měli rozmanitý program, takže opravdu nesedí doma nudou. Jsem na děti víceméně sama. Manžel je dohromady venku snad ještě neměl a babičky jsou takové nakrmit sladkosma a ahoj, zase za měsíc. :nevim: Asi jsem ještě nezažila situaci, že bych si opravdu v klidu sedla a koukala se do mobilu, jak to dělají dneska všichni. Syn neustále musí někomu něco brát, strkat, předbíhat, prostě je jak hurikán. Ráda si s ním hraju a blbnu, ale on chce i tu pozornost dětí a když není podle jeho představ, je na ně zlý. Tisíckrát už jsem to vysvětlila, že hračky se neberou nebo děti nebijou, dodržuji výhrůžky, že stačí jednou něco a odcházíme. Případně ve vážnější situaci na zadek a větší trest. Myslím, že jsem důsledná a spravedlivá dost. Na jednu stranu mě to štve, na druhou stranu si říkám, že nejlepší by bylo, kdyby ho druhý dítě majzlo hračkou po hlavě taky a možná by si to zapamatoval víc než 10 trestů a přednášek od matky. Nicméně problém je v tom, že když nezasáhnu hned já, slítne se hejno matek a hned se řeší, jaky je to nevychovaný dítě. Prostě ty děti už ani nemají prostor se projevit jinak než plně dodržovat pravidla na hřišti, pravidla v herně, pravidla ve školce… :roll: Neomlouvám ho, ale štve mě, že se fakt nemůže ani pošťuchovat na hřišti (neříkám mlátit) aniž by rodiče kolem neobraceli oči co je to za nevychovaného divokého kluka. :roll: Nevím kde ho mám teda nechat vyřádit a naučit interagovat s dětmi, aniž bych mu musela neustále stát za zadkem a za každý druhý úkon napomínat. Už se to učí dost dlouho, ale stejně si z toho nepamatuje to zásadní. :nevim: Co si o tom myslíte?
  • Citovat
  • Upravit
2621
1.11.19 08:27

Počkej do takových 7mi let. Teď mohu říct, že starší syn je schopný přijít na hřiště a hrát si tak, abych nemusela trnout hrůzou, co komu zase provede. Je divoký, dřív si pro ránu daleko nešel, všechno všem bral, takže jsem byla neustále jak policajt. Kolikrát jsem i říkala ostatním maminkám, že si fakt přeju, aby mu nějaké dítě taky jednu vrazilo, protože by přišel na to, že svět není jen o něm. Dodnes je to poděs, boss třídy, chce, aby všechno bylo po jeho, ale už dokáže (a je to opravdu pár let dřiny) taky ustoupit.

V klidu si na hřišti sednu teď, když bude mít starší téměř 8 a mladší 3,5.

Oba kluky vychovávám stejně a mladší je jeho pravý opak. Klidné dítě, otloukánek, který si nechá všechno vzít a smutně kouká. S tím jsem mohla chodit na hřiště a pomalu zapomenout, že tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.11.19 08:27
@_.Emilyyy píše:
Ale zakladatelka to neuci sve dite..Dobre, tak ani ty ne a tak je vse v poradku :)))))

Taky netvrdim, ze ho to uci. Ona napsala, ze by mozna bylo lepsi aby jejiho syna nejake jine dite obcas majzlo hrackou po hlave, ze by si to mozna lip zapamatoval. V nadsazce pochopitelne. A ja ve stejnem duchu reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
1.11.19 08:47

@lucyne

No to víš, že jo. :potlesk:
Každá ženská, které vadí cizí agresivní a obtěžující děcko, je hned matka roku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
1.11.19 09:17

Myslím si, že bys mu za tím zadkem stát měla. Někdy se nestačím divit, jak jsou matky lhostejné a co svým dětem tolerují. Malý už chudák dostal namláceno bagrem po hlavě, skoply ho z prolézačky, hodily mu písek do očí, větší děti po něm sprostě řvaly, ať vypadne ze skluzavky, že je jen jejich. A matky? Buď seděly s telefonem v ruce, nebo dělaly, že o nic nejde. Když se člověk ozve, tak mu rodič v lepším případě odpoví, že se přece nic nestalo, v horším případě pošle do patřičných mezí…Ale že ho někdo postrčí, nebo mu sebere hračku, bych teda neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
1.11.19 09:51

@Šmoulice Tak asi by se nemuselo to dítě nazývat smradem! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.11.19 10:50

Teď záleží, co je lepší. Jestli dítě, které chce, aby bylo vždy po jeho, nebo otloukánek, co jenom brečí. Mám doma od každého kousek. :lol: Starší je hyperaktivní, s emocemi se učíme pracovat, občas už vidím pokrok, byť minimální. Ale bez mého dohledu ve vyhrocené situaci stejně majzne. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.11.19 11:42
@Tamtama píše:
Teď záleží, co je lepší. Jestli dítě, které chce, aby bylo vždy po jeho, nebo otloukánek, co jenom brečí. Mám doma od každého kousek. :lol: Starší je hyperaktivní, s emocemi se učíme pracovat, občas už vidím pokrok, byť minimální. Ale bez mého dohledu ve vyhrocené situaci stejně majzne. :zed:

Ty si můj člověk, mám to doma stejné. Mladší dokonce ani nebrečí, on jen smutně čumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
1.11.19 11:52
@lucyne píše:
@Šmoulice Tak asi by se nemuselo to dítě nazývat smradem! :zed:

Muselo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.11.19 12:04

Víte, co bych vám všem, co máte ty dokonalý děti (ano, jedno takové taky mám, takže si nemyslím, že bych druhého syna špatně vychovávala, že bych mu všechno dovolila) přála? Aby vám daly aspoň v pubertě co proto. Když máte všechny neustálou potřebu soudit jiné, taky jsem jí mívala, než jsem měla děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
1.11.19 12:08

Pokud jste doma, nech mu volnou ruku, ať si nabije kokos. Pokud jste venku s jinými dětmi, hlídej ho, ať nikomu neubližuje! Prkotiny jako braní hraček neřeš. Třeba se jen nudí a chtěl by do školky ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML