Dítě po roce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11202
5.9.11 13:11

Andrejko zvládnout se dá všechno :hug: a pokud cítíš že to tak chceš tak jdi do toho. Ale zkus si promluvit s dr o tom nejdřív…u mě dr byla celkem ráda Sáru máme po IVF a teď to bylo přirozeně :wink:
Ale jak tu psali je to záhul na tělo po porodu to je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
5.9.11 13:12

Tedy ja mam deti od sebe tri roky a rekla, ze to je idelani. Starsi kdyz sen arodil mladsi byl uz vlastne sobestacny - tkaze se oblekl, najedl tkaze s nim bylo minimalne prace.
Ale opravdu hodne zalezi na povaze deti, ale i maminky, jak to proste zvladne. Mam dve kamaradky deti maji od sebe 18 mesicu - jedna si to nemuze vynachvalit a je naprosto v pohode. Deti se maji moc rady a mladsi je spavec takze ma na starsi i dost casu. Druha je uplne hotova- starsi nepredstavitelne na mimi zarli dela naschvali a i se boji, aby treba po mimi neco nehodil nebo mu neublizil. Navic maly je hodne uplakany - takze je fakt z toho uplne hotova.

No urcite to je narocnejsi nez kdyz mas deti od sebe dal. Vlastne to mas temer jako dvojcata, ale zase je pravda, ze mozna si vic porozumi ve hre, ale je to o povaze deti.
Jak jsme psala mame deti od sebe tri roky. Mladsimu ted budou 2 roky a krasne si spolu hraji a dovadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.9.11 13:12
j.a.n.i1 píše:
Tak já chtěla dítka taky rychle po sobě, ale rok mi přijde až moc rychle, uvažuju tak o 2-2,5 letech, že k sobě budou mít na jednu stranu blízko, ale na druhou stranu už ten starší bude trochu samostatný, no minimálně samochodný :mrgreen:
Teď je malému 11 měsíců, leze necelý měsíc a nějak si nedovedu představit lovit ho po bytě v 8 měsíci a to jsem měla těhotenství bez problémů.

No právě že synek už chodil a byl jakž takž samostatný. Ale přesto rvát kočárek, batole, nákup a ještě být těhotná :poblion: :poblion: :poblion: A to nemluvím o tom, když byl nemocný a mně bylo zle a musela jsem fungovat … (jsem netušila, že s miminkem bude ještě v tomhle hůř - já nevyspaná, a nemocný všichni TŘI! :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
5.9.11 13:20

Já mám děti po dvou letech, nejmladší má 4 měsíce a už pomalu trénujeme na čtvrté:) Ale je fakt, že doufám, že to hned tak nepůjde, protože být těhotná, tak se zvencnu. Za a) to nechodící dítě budeš muset nosit, představ si první krůčky a ty těsně před slehnutím, tvůj chlapeček může mít v roce kolem 10 kilo a že ho budeš muset tahat asi tomu miminku v bříšku moc neprospěje za b) když jsem otěhotněla při kojení, tak mi gynekoložka doporučovala odstavit, že to tomu těhotenství neprospívá…což se dalo, když měla holka skoro rok a půl, ale ve čtyřech měsících bych dítě odstavovat nechtěla za c) budeš mít čerstvě chodící batole a mimino k tomu, což bude dost maso. Neříkám, že se to nedá zvládnout, kamarádky maminka měla děti o 11 měsíců…ale také říkala, že první 2 roky byly na provaz. Takže já osobně doufám, že nám to zase tak vyjde, že otěhotním těsně poté, co dítko začne chodit a dopracujeme se k rozdílu +- 2 roky, přeci jen chci na dštství svých dětí vzpomínat i trochu se slzou v oku a ne jako "díky bohu, že jsem to přežila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
5.9.11 13:25

Verča182: držím pěsti, pak mi musíš dát vědět, jak to zvládáš, je to fakt ,že dříve rodily ženy každý rok po sobě ,viz. Marie Terezie, myslím měla 17 dětí…,ale pro ně samozřejmě chůvy,chudí lidé se o ně museli starat sami.

Silviesk moc, vím, že záleží na zdravotním stavu, proto říkám, pokud otěhotnět vůbec půjde… 8-o

hkac: děkuji moc za podporu, viz. tvá poslední věta :wink: **
anabellka**: držím Ti pěsti i tvým dětem, dej mi občas vědět, jak to zvládáš :wink:

Kebinka: taky Ti držím pěsti i tvým holčičkám,ať to zvládnete.

Sufik: asi máš pravdu, musím o tom popřemýšlet, vím, že to není žádná legrace vrhnout se do toho, když jsou děti tak malé.

Gina: děkuji, taky o tom cos napsala popřemýšlím, ještě nejsem stoprocentně rozhodnuta.

Ynax: určitě se podívám :wink:

Emilie: díky :-)

Sýkorka: děkuji za podporu :wink:

Jani: Taky moc děkuju :-)

• Citovat
  • Upravit
17629
5.9.11 13:31

zajímavá diskuze - nemůžu přispět z vlastní zkušenosti, jen názorem - já bych měla největší obavy ze zdravotních problémů - že jsi ještě vycucnutá z těhotenství a porodu a miminko v břiše si zaslouží plný servis :) stejně tak ale starší mimi, mělo by být nějakou dobu kojené - nebo co když budeš mít rizikové těhotenství a budeš muset do nemocnice, někdo zvrací až zůstane na kapačkách, zvlášť pokud na startu není v kondici, tak se to může stát, takže za mě bych nešla na potrat, kdyby se to stalo, ale rozhodně bych radši měla rozestup mezi dětmi tak, abych se vzpamatovala po všech stránkách :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
5.9.11 13:55

Tak já budu mít děti po sobě 14 měsíců(když to nebude dřív teda)mám pocit že se každou chvilku rozsypu :mrgreen: .Po pravdě z toho obavy mám,ale zvládnout se to musí :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
5.9.11 14:01
Emilie píše:
No právě že synek už chodil a byl jakž takž samostatný. Ale přesto rvát kočárek, batole, nákup a ještě být těhotná :poblion: :poblion: :poblion: :pankac: )

Ale čím dřív otěhotnéš, tím lehčí batole budeš rvát. A nákupy u plně kojeného dítěte budou taky lehčí. :-P :lol:

Mám děti 20m od sebe a zatím dobrý, neměnila bych.
Jinak mám 2 kamarádky s dětmi 12 a 13m od sebe. Obě se shodují, že nejstrašnější bylo těhotenství. Musím souhlasit. První trimestr byl mazec i s ročním dítětem. Představa, že k tomu budu ještě X krát vstávat na kojení, vracení dudlíku, přetáčet z břicha na záda…, tak je po mě. Obě přestaly kojit, protože se to prostě nedalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.9.11 15:16
Alpaka píše:
Emilie píše:
No právě že synek už chodil a byl jakž takž samostatný. Ale přesto rvát kočárek, batole, nákup a ještě být těhotná :poblion: :poblion: :poblion: :pankac: )

Ale čím dřív otěhotnéš, tím lehčí batole budeš rvát. A nákupy u plně kojeného dítěte budou taky lehčí. :-P :lol:

Mám děti 20m od sebe a zatím dobrý, neměnila bych.
Jinak mám 2 kamarádky s dětmi 12 a 13m od sebe. Obě se shodují, že nejstrašnější bylo těhotenství. Musím souhlasit. První trimestr byl mazec i s ročním dítětem. Představa, že k tomu budu ještě X krát vstávat na kojení, vracení dudlíku, přetáčet z břicha na záda…, tak je po mě. Obě přestaly kojit, protože se to prostě nedalo.

Ale zase abych tu nebyla za největší nespokojenou matku, to zase dneska kluci už si vyhrají spolu, mají stejné potřeby, stejný režim, stejný jídelníček … v tomto směru jednoznačně PARÁDA!!!! :palec: Takže zvládnout těhotenství, „přežít“ první rok života druhého dítěte … a pak přijdou odměny! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.9.11 15:23

Ahoj, budu mít holky do sebe 18m a kousek a vyhovuje mi to. První těhu dá se říct bezproblémové, druhé je sice náročnější, jsem víc unavená a tak, ale od muže podporu mám velkou a zatím zvládám naprosto vše. Bude fajn, až se spolu holky zabaví :-) Verunka je od narození hodná, více či méně žravá, spí dobře, takže zatím zlatý dítě. Takže našlápnuto mám dobře a uvidíme, co to dál přinese :-) Zvládnout se to rozhodně dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
6.9.11 12:18

Ahoj, mám děti od sebe 13 měsíců. Ze začátku jsem z toho měla dost strach, všude jsem slyšela jak to bude děsnej záhul apod, ale ten děsnej záhul se nějak nekonal :nevim: největší problém jsem měla ze začátku druhého těhotenství, kdy jsem jen blila a blila, takže elánu na starší dítko (v té době cca půl roku) nebylo moc - v tu dobu pomáhala tchýně, bylo období kdy chodila denně s kočárem ven.

Po narození mladšího dítka v pohodě, ale nutno dodat, že starší byl vždycky dost pohodovej - kdyby se mi měli děti narodit v opačném pořadí, nevím nevím, mladší dcera je dost náročná - ale možná je to dané i okolnostma, protože teď už žádný mladší sourozenec doma není tak si to může dovolit :wink:

Jo a od malička si spolu parádně vyhrají - nejdřív mladší jen koukala na staršího a zabavila se tím, postupně se přidávala k hraní, teď už jsou u nás plnohodnotné bitky o hračky :mrgreen: A taky jako plus vnímám to, že mladší se staršímu chce rovnat, takže pochytí fakt dost věcí, které její vrstevníci mnohdy vůbec neuměj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
6.9.11 12:38

Ahoj, já mám 20ti měsíční dvojčátka a 4měsíční miminko a vzládnout se to dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
6.9.11 12:41
Andrejka81 píše:
Holky, moc Vám děkuji, mám teď chlapečka, je docela hodný, budí se jen na jídlo, jinak spinká, ale protože mi utíkají roky, chtěla bych mu pořídit brášku nebo sestřičku a nevím, jestli se to vůbec povede, tak se chci snažit co nejdříve. Asi to bude záhul, jak píšete, ale třeba by se to dalo zvládnout.

Zátěž pro maminku to rozhodně je, obzvlášť pokud kojíš. Pokud se budete pokoušet o nové dítko, tak brzy, tak počítej s tím, že se podaří hned napoprvé, max. napodruhé (má to tak většina holek kolem mě, co má děti do 3 let po sobě). A protože si tělo pamatuje jak na to, bude následovat bleskový porod (v mém případě 30 min po prasknutí vody). A jestli ti ještě není 35, tak bych s druhým počkala, aby byl rozdíl aspoň 3 roky. Mám kluky 2 roky po sobě a od té doby, co mladšímu bylo 6 měsíců do jeho 3 let, to byl docela záhul.(Prvního půl roku mladší prospal a to teda byla naprostá pohoda.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
6.9.11 12:45
janinka81 píše:
Ahoj, já mám 20ti měsíční dvojčátka a 4měsíční miminko a vzládnout se to dá.

to smekám :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
6.9.11 15:30

Tak jestli můžu přispět názorem, já za sebe bych do toho nešla.Moc jsem si přála mít děti brzo po sobě (zhruba po roce a půl), první těhotenství bylo úplně bez problémů, takže jsem si říkala, že jsem mladá, zdravá, zvládnu i další. Celkem nečekaně jsme otěhotněli když bylo malé 7 měsíců, ale ve 12tt mi zjistili zamlklý potrat, takže revize…po třech měsících pauzy jsem byla znovu těhotná, to byl malé rok, sotva začínala chodit. Mimčo se vyvíjelo krásně, ale já jsem od druhého měsíce špinila a ve čtvrtém jsem skončila s krvácením v nemocnici (nikdo nezjistil příčinu), ale celé těhotenství jsem se musela hodně šetřit, malou jsem nesměla vůbec zvedat, ta moc nevěděla co je za problém, bylo to opravdu náročné a bez rodiny bych to nezvládla…jsem šťastná, že mám dvě zdravé dcerky a časem bychom chtěli ještě třetí, ale až bude i druhá trochu samostatná, taky já si chci užít děti naplno, nechat tělo odpočinout a pak si případně vychutnat i další těhotenství, pokud to půjde…omlouvám se za výev 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí