Dítě po roce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Qwentin
5.9.11 12:35

Dítě po roce?

Ahoj maminky :-) . Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu některá z Vás, která má rozmezí mezi dětmi jeden rok. Jak to zvládáte a co děti? Jak na sebe reagují? Přála bych si co nejdříve mít další dítě, ale nevím, jestli roční rozdíl /pokud by se to povedlo/ mezi nimi není problém a příliš velká zátěž, jak pro mámu, tak pro děti. Moc děkuji za odpovědi :-) . Andrea

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9819
5.9.11 12:40

Ja nie som ten prípad, ale s bráchou sme od seba necelých 14 mesiacov a sme ako dvojčata :-) myslím, že čím menší rozdiel medzi deťmi, tým lepšie, ale je to hodne náročné. Záleží len na tebe, či sa na to cítiš. Ja osobne by som do toho nešla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.9.11 12:44
Andrejka81 píše:
Ahoj maminky :-) . Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu některá z Vás, která má rozmezí mezi dětmi jeden rok. Jak to zvládáte a co děti? Jak na sebe reagují? Přála bych si co nejdříve mít další dítě, ale nevím, jestli roční rozdíl /pokud by se to povedlo/ mezi nimi není problém a příliš velká zátěž, jak pro mámu, tak pro děti. Moc děkuji za odpovědi :-) . Andrea

Ahoj. Já myslím, že mnohem víc než na věkovém rozdílu záleží na povaze dětí. Se starší dcerou jsem o druhém dítěti začala uvažoat až v jejích 2 letech (že jsem chtěla děti dvě jsem věděla hned, ale dřív bych si další těhotenství nedovaedla představit). Anežka je nespavec a byla velmi uplakané miminko, které vyžadovalo neustálý kontakt se mnou (ani tatínek jí nestačil). Mladší dcera byla od narození mnohem méně „náročná“, tam bych si další těhotenství dovedla představit i hned po porodu :wink: . Ale zase na druhou stranu první těhotenství bylo naprosto pohodové, s mladší dcerou jsem zvracela od 4.týdne téměř až do porodu, takže kombinace uplakaná nespavá Anežka a moje celodenní nevolnosti..

Jaké máš miminko doma, víš nejlíp sama (i když za pár měsíců to může být jiné), jaké bude to druhé, ti nikdo neřekne. Já si myslím, že pokud se na to cítíš a sama to chceš, tak to určitě zvládneš :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.9.11 12:44

Jsem zvědavá co ti kdo napíše. Já budu mít děti od sebe 18 měsíců a vůbec si nedovedu představit jaký to bude záhul. Ale bude to asi děsný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11202
5.9.11 12:46

také ti teď neporadím ale čekáme teď druhé miminko a holky budou přesně po roce…Sárka se narodila 9.2. a druhá cácorka má termín 1.2. :wink:
jinakco se týká těhotenství tak pro mě to je záhul…dost mě bolí břicho a malá se teď chce chovat pořád…ale je to i záhul na tělo být těhotná hned po porodu,ale dá se to zvládnout když máš podporu od manžela a rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
5.9.11 12:46

Můj partner je se svým bráchou o 11 měsíců. Tchýně ale pořád mudruje, jak po sobě kluci nemohli nosit oblečky, protože byli stejně velcí, jak potřebovala 2 kočáry (teď už dělají i sourozenecké, ale stejně). A hlavně jak jí za období kojení a těhotenství sežrali všechen vápník a ona má teď špatný zuby, kosti…

Na druhou stranu, kluci jsou fakt super bráchové a nedají na sebe dopustit. Ale pro ní to byla šílená raubírna. Ten starší ještě nechodil a ona už měla dalšího.

My s bráchou jsme o rok a čtvrt. Neplánovaně. Jenže s bráchou musela máma těhotenství proležet a mě hlídala 3 měsíce babička na chatě. Tj. byla jsem bez mámy, ta už nekojila a já sotva začínala chodit. Nemyslím si, že je to dobrá varianta.

Já bych do toho nešla, mýmu prckovi je teď 10 měsíců a já mám teprve pocit, že se to tělo dalo dohromady po těhotenství a porodu. Navíc chci kojit dokud to půjde a ráda bych prvního potomka aspoň trochu samostatného (tj. aspoň už bude chodit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.9.11 12:53

My máme rozdíl 2 roky a zdá se mi to náročné dost - myslím, že tak ty 3 roky jsou ideální :nevim: Jeden rok bych nezvládla ze začátku, to už jsou snad lepší dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.9.11 12:53

doporučuji surfnout po zdejších diskuzích, byla tu jedna nedávno a tam přispívaly matky, které s tím měly problém, bylo toho na ně moc, neužily si dětí, jen lítaly mezi plenama, pláčem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.9.11 12:54

ahoj, my budem mít děti cca 15měsíců od sebe, je to plánované. Záhul to bude, ale dřív to bylo zcela běžné a taky to ženský zvládaly :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
5.9.11 12:55

zvážila by som i zdravotnú stránku. Si tesne po porode a myslím, že ďalšie tehotenstvo nie je pre telo to najlepšie… mne moja dr. vravela, že telo sa z tehotenstva, porodu a kojenia spamätáva minimálne 2 roky. Sama som na sebe pozorovala, ako pomaly sa telo zase dáva dohromady, fyzicky som si ďalšie tehotenstvo nedokázala predstaviť. Ale ako sa cítiš ty, vieš sama najlepšie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.9.11 12:57

No a s tím kojením je to taky fakt. Já kojila ještě coby těhotná do nějakého 5. měsíce. Myslela jsem, že dám i tandemové, ale nedala jsem, prostě mi to v těhu nedělalo dobře. Chudák pak to starší mimi - aspoň do roka by to chtělo, aby bylo kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
5.9.11 12:59

Mám kluky po dvou letech, a upřímně - už to bylo dost záhul. Na hraně. Teda aspoň pro mně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
5.9.11 12:59

Ahoj!
Já mám kluky od sebe 18 měsíců a jsem spokojená. Kluci si skvěle rozumí a úžasně si spolu vyhrají. Teď když jsou větší (5 a 4 roky), můžu s nimi dělat všechno zároveň a nemusím vymýšlet aktivitu pro každého zvlášť s ohledem na věk :palec: .
Když byl druhý syn miminko, taky jsem to zvládala docela dobře, protože byl moc hodný, tak byl prostor věnovat se i tomu většímu. Pořídili jsme sourozenecký kočárek a často jsme jezdili na prochajdu.
Já bych neměnila a jsem spokojená, že je mezi klukama takový věkový rozdíl. Záleží na povaze dětí a na pomoci rodiny. Ikdyž já moc té pomoci od rodiny neměla a zvládli jsme to taky :wink::mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101547
5.9.11 13:03

Tak já chtěla dítka taky rychle po sobě, ale rok mi přijde až moc rychle, uvažuju tak o 2-2,5 letech, že k sobě budou mít na jednu stranu blízko, ale na druhou stranu už ten starší bude trochu samostatný, no minimálně samochodný :mrgreen:
Teď je malému 11 měsíců, leze necelý měsíc a nějak si nedovedu představit lovit ho po bytě v 8 měsíci a to jsem měla těhotenství bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
5.9.11 13:04

Holky, moc Vám děkuji, mám teď chlapečka, je docela hodný, budí se jen na jídlo, jinak spinká, ale protože mi utíkají roky, chtěla bych mu pořídit brášku nebo sestřičku a nevím, jestli se to vůbec povede, tak se chci snažit co nejdříve. Asi to bude záhul, jak píšete, ale třeba by se to dalo zvládnout.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky