Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak kašel může doznívat klidně i 3 neděle ještě poté. Takže já bych dala, ve školce jsou určitě mnohem horší případy a matky je tam bez problémů odvedly.
Řešila bych hlavně svou dceru, jestli je natolik fit, že zvládne aktivní režim školky…
Jo to hučení od manžela znám. Podle popisu je na školku ok. Oni už ale nevidí, že jen co do školky vleze, tak přitáhne další nudle. U nás se vše zlepšilo příchodem jara. Jina první rok školky byl děs.
@Ada22 píše:
Jo to hučení od manžela znám. Podle popisu je na školku ok. Oni už ale nevidí, že jen co do školky vleze, tak přitáhne další nudle. U nás se vše zlepšilo příchodem jara. Jina první rok školky byl děs.
Ano, to znám z vlastní zkušenosti, první dva roky fičák…týden ve školce…14 dní doma…
Ale musí se to dítě prostě promořit a získat imunitu vůči jakémukoliv bacilu do budoucna.
Nám pomohl sport, dcera začala ve druhé třídě školky chodit na gymnastiku a tím si asi posílila imunitu a šlo to…
Když nemusíš řešit dlouhou absenci v praci, tak bych nedávala. Akorát by v té školce hned chytla neco horšího, jak je ještě oslabena
Pokud ma opravdu jen doznivajici kasel a zakasle jednou za cas dala bych, mozna bych brala poo… co jsem byla doma s mladsim nechavala jsem doma s kazdym prdem, ted co jsem doma maji oni i ja smulu, protoze rymujou a pokaslavaji skoro celou zimu (berte s nadsazkou
Pokud jde o školku, nechala bych doma. Pokud o školu, to už by asi šla. Podle mě úplně v pohodě není, ve školce jí žádná látka neuteče ![]()
Pokud máš možnost, nechala bych v klidu doléčit, nic mu neuteče. Přijde do školky, zas na něj někdo prskne jiný bacil, bude se bít s doznívající virózou a zas něčím novým. Toho si ještě užije až až, až to bude nutné.
Je to plne na tobe. Myslim, ze s doznivajicim kaslem do skolky muze, jde spis o to, jak moc rychle chces, aby chytl nevo dalsiho, protoze s pocasim, ktere ma nasledovat si bud jista, ze do tydne ho mas zase doma ![]()
Ja mam zkusenost ze co si deti nemuzu nechat s kazdym kaslikem a rymickou doma (nastup do prace) tak marodi mnohem mene, vetsinou jsou doma tak 2× do roka s nejakym nachlazenim