Dítě s rýmou a svatba

Anonymní
18.9.20 13:55

Dítě s rýmou a svatba

Ahoj vsichni.

Jsme pozvani na svatbu. Nase starsi dite prineslo minuly tyden ze skolky rymu, ta prokolovala celou rodinou. Ja jeste trochu rymu mam. Nase pulrocni miminko uz nastesti nechrapti, ale rymu jeste ma, i kdyz uz je to mnohem lepsi. Otazka je, sli byste na svatbu? Ano nebo ne?

Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1845
18.9.20 14:00

Za normální situace kdy se neřešila každá rýma bych šla, v této situaci co je teď tak ne. Protože kdyby se někdo nakazil i jen tou rýmou, asi by nebyl rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
18.9.20 14:04

S miminem, které má teplotu, bych rozhodně nechodila mezi lidi na jakékoli akce - a nijak to nesouvisí se současnou situací.

Některé dotazy jsou opravdu mimo moje chápání :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
18.9.20 14:13

Pokud má miminko zvýšenou teplotu, mezi lidi bych s ním nešla, ani když nebyl covid. Holt by s ním někdo zůstal doma, pokud máte vy ostatní tu rýmu už dýl jakože spíš už končí a nemáte žádnou zvýšenou teplotu a nic k tomu tak bych asi šla ale fakt bych dodržovala všechno možné aby se náhodou někdo nenakazil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.20 14:14

@lucik2011 Dekuji za nazor

@BohunkaP Miminku rostou zoubky, proto ma teplotu pres 37. Svatba bude venku, proto ta nerozhodnost, jestli tam jit na dve hodiny a byt treba trochu stranou, nebo radsi byt doma. Kdyby miminku nedoznivala ryma, tak nic neresim. Kazdopadne diky za nazor

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.20 14:16

Pro někoho je rýma i teď jen rýma, pro jiného momentálně znamená neschopenku. Já jsem třeba učitelka a ve chvíli, kdy obyč rýmu nebo kašel dostanu, budu muset být minimálně týden doma. Takže bych se s tebou a tvou rodinou vidět určitě nechtěla. A tedy tak malé dítě bych se zvýšenou teplotou netahala nikdy nikam…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.9.20 14:17

@alialiali Ryma prave dozniva, do toho miminku rostou zoubky, proto ta zvysena teplota (asi 37,1). Asi jednou denne se miminku jeste odsava nos. Mne a manzelovi ryma take dozniva, skolkove dite je v poradku.

• Citovat
  • Upravit
22013
18.9.20 14:20
@Anonymní píše:
Miminku rostou zoubky, proto ma teplotu pres 37. Svatba bude venku, proto ta nerozhodnost, jestli tam jit na dve hodiny a byt treba trochu stranou, nebo radsi byt doma. Kdyby miminku nedoznivala ryma, tak nic neresim.

To je přece úplně jedno.

Zvýšená teplota je obranná reakce organismu a dítě, které ji má, je oslabené a náchylnější k infekcím - ať tu teplotu má z jakéhokoli důvodu. Takové mimino nepatří na žádnou akci mezi lidi, ani na dvě hodiny a ani stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1397
18.9.20 14:23

Tak tam zajděte bez miminka, že ho někdo 2 hodiny pohlídá… Nebo bude vozit někde venku a ty ho nakojis pokud kojis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
18.9.20 14:31

Uprimne u miminka podle me teplota 37,1 nic neznamena…to maji nektera mimina normalne. Dcera 2 roky taky miva odpoledne takovou teplotu. Ja teda osobne nejsem zastancem kdekoliv jit s nemocí, úplně jsem vysazena na snoplici nebo kaslajici deti na hřištích nebo jeste lip nekde uvnitř…ale v tomhle pripade bych asi sla…dve hodiny urcite…s ditetem jsem normalne i s rymou chodila ven.. vždyt furt lezi jen nebo sedi a na vzduchu se dycha lepe…ale musite sama vědět, jestli se na to citite, jestli se nebojite, ze nekoho muzete nakazit…odejit ale muzete asi vzdycky ne…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
18.9.20 14:45

S miminkem, které má teplotu bych určitě nikam mezi lidi nešla, ani za běžné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
18.9.20 14:46

Roční dcera mela rýmu, se zvýšenou teplotou. Svatba byla venku, ani zima ani vedro. Ženil se bracha, šli jsme, ale jen na obřad. Kdyby to byla svatba někoho jiného, zůstala bych doma. Stejně byla celou tu hodinu a půl protivna, na obřad jsem stejně musel popojít dál… a to jsem ji měla v nositku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
18.9.20 15:06

Ne nešla, nemůžeš vědět že má teplotu od zubů a né od něčeho co na něj leze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
18.9.20 15:10

Zeptej se ženicha a nevěsty, jak se k tomu staví. My byli na svatbě minulý pátek. Synovi začala minulou středu vodovou rýma. Informoval jsem nevěstu, co ona na to a nevadilo jí to. Jinak by na poslední chvíli přišla o svědkyni, svatba byla daleko, spali jsme tam 2 noci, syna by doma neměl kdo hlídat. Syn se v den obřadu ještě rozkašlal :roll:, měl to z rýmy zatékající do krku, ale já měla nervy, jestli nás tam někdo neukamenuje. Nikdo naštěstí neměl žádný problém (nebo ho nedával najevo :) ), vevnitř byl jen oběd, zbytek programu venku. Už je týden po, novomanželé žádný nemoc nehlásili, tak nejspíš je vše v cajku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
18.9.20 15:33

A jak moc jste důležití na té svatbě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie