Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Klid nic se nestalo, normálně zadržela dech. Syn nám taky takto spadl do bazénu a žije.
Dcera nám takto skáče pořád (2,5r)
U toho pomalého utonutí by se musela opravdu hodně nahltat vody a nejspíše by kuckala.
Jdi v klidu spát ![]()
Stalo se to obema mym detem, syn taky takhle jednou sklouzl pod hladinu ve velkem verjenem bazenu, byly mu asi 2 roky, hned jsme ho vytahli, brecel, ale pak dobry a zadne nasledky
Dcera zase ve 4 letech propadla kruhem tim stylem, ze se zachytila o kruh nohama a hlavu mela pod vodou…hned jsem ji vytahla za nohy ven, taky se nic vazneho nestalo…dulezite je mit takto male deti porad na ocich a hned je vytahnout…ale jinak myslim, ze par vterin je v pohode…vem si, kdyz se zakuckas slinou, nebo pitim a chvili nemuzes popadnout dech, to je podobne…Urcite se nic nestalo ![]()
Toto nebo něco podobného se stalo každému mému dítěti několikrát. Nejmladšímu zrovna dnes. Byli jsme skoro celý se den v aquaparku. Taky při blbnutí potopila hlavu. Nikdy se nikomu nic nestalo.
Děti na kojeneckém plavání se potápí cíleně od malinka.
Syn zajel takhle pod vodu tolikrat, ze uz to ani nedokazu spocitat. Vypitou vodu z bazenu u nej muzeme pocitat na litry si myslim
Bud klidna, nestalo se vubec nic
Taky se nam stalo, byl ji rok a pul. Sjizdela klouzacku a babicce projela mezi rukama. Hned jsem pro ni skocila a tahala ji. Taky jsem pak cetla a cetla a byla z toho na nervy, ale nic se nestalo.
Nejhorší smrt je z vyděšení!!!
takže se nadechnem a uklidníme…
vydrž…
to dítě ti „skoro umře“ ještě párkrát, většinou to snese o dost líp, než ty ![]()
píše ti matka 15letých dvojčat a spoustu let táborová vedoucí ![]()
tvůj strach je to, co ho-ji dusí… přemýšlej nad tím.. ![]()
@Lucy75 píše: Více
Přesně tak, syn nemá ještě 2 roky a taky byl 2× pod vodou, ukloula mu na koupališti noha a zajel pod vodu. Lekl se, tak chvíli plakal a pak zase jakoby nic ![]()
Mne syn zajel pod vodu v mori - 2 roky cca. Hned jsem ho vytahla, ale pamatuji si to zdeseni (sve) dodnes
@PaníBovaryová
no právě
my, dospěláci, jsme totálně KO a na pokraji smrti, když se děcko blbě nadechne a něco se mu, nedej, bože, stane… je to logické.. máme o 20-40 let víc (obvykle) a jsme v šoku… to děcko to obvykle zpracuje mnohem líp.. ale pak letí vyděšená matka - až pak nám dítě pláče…
neříkám, že vždy, ale často…
z čehož plyne, že zachovat hlavně KLID je v krizové situaci podstatné--- ![]()
To se nedá číst: bříško, hrudníček
ty jsi byla na koupališti? Týden před porodem? To je zase cosi😉
V klidu. Kdyby chodila na dětské plavání, tak tohle je běžná praxe a ještě vyplave a sama doplave k okraji a znovu a znovu. Je dobře, že nemá trauma. Pro svůj klid a jej rozvoj bych ji dle věku přihlásila do plavecké školy. Jednou takhle zajel syn manželovi na koupališti, ale dobrý. Chvíli měl strach z vody a pak se otrkal a teď plave parádně.
Ahoj, dnes se mi stala hrozná věc a mám šílené výčitky. Zajímalo by mne, zda se taky někomu stalo a bylo to pak v pořádku. Jsem týden před porodem a chtěla jsem starší dcerce udělat ještě hezký společný den než se mimi narodí. Vzali jsme jí s manželem poprvé do veřejného bazénu. Moc se jí to líbilo a blbli jsme. Vždy vylezla na okraj, skočila a manžel jí včas chytil, že se jen namočila po hrudníček (malá je neplavec). Jenže manžel si pak musel odskočit a malá chtěla zase skočit, ale jak jsem s bříškem nemotorná ujely mi nohy a nestihla jsem jí včas chytit a zajela mi na pár 3-4 vteřinek pod vodu, hned jsem jí vytáhla, nekašlala jen plakala, jak se lekla. Pak hned zase v pořádku, nekašlala, dováděla dál, papala a teď v klidu spinká. Je to už 5,5h co se to stalo.
Jenže já pitomec sedla na net a čtu různé články o sekundárním utonutí atd a mám šílený strach, aby se jí něco nestalo. Pořád jí kontroluju, jestli dýchá a je v pořádku. Nemůžu vůbec na to přestat myslet a spát. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se jí něco stalo.
Není u nějaká lékařka, co by mi řekla svůj názor? Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost?
Je mi z toho tak zle, že mi nepřestává tvrdnout bříško.