Dítě sklouzlo pod vodu

Anonymní
9.7.24 22:36

Dítě sklouzlo pod vodu

Ahoj, dnes se mi stala hrozná věc a mám šílené výčitky. Zajímalo by mne, zda se taky někomu stalo a bylo to pak v pořádku. Jsem týden před porodem a chtěla jsem starší dcerce udělat ještě hezký společný den než se mimi narodí. Vzali jsme jí s manželem poprvé do veřejného bazénu. Moc se jí to líbilo a blbli jsme. Vždy vylezla na okraj, skočila a manžel jí včas chytil, že se jen namočila po hrudníček (malá je neplavec). Jenže manžel si pak musel odskočit a malá chtěla zase skočit, ale jak jsem s bříškem nemotorná ujely mi nohy a nestihla jsem jí včas chytit a zajela mi na pár 3-4 vteřinek pod vodu, hned jsem jí vytáhla, nekašlala jen plakala, jak se lekla. Pak hned zase v pořádku, nekašlala, dováděla dál, papala a teď v klidu spinká. Je to už 5,5h co se to stalo.
Jenže já pitomec sedla na net a čtu různé články o sekundárním utonutí atd a mám šílený strach, aby se jí něco nestalo. Pořád jí kontroluju, jestli dýchá a je v pořádku. Nemůžu vůbec na to přestat myslet a spát. Nikdy bych si neodpustila, kdyby se jí něco stalo.
Není u nějaká lékařka, co by mi řekla svůj názor? Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost?
Je mi z toho tak zle, že mi nepřestává tvrdnout bříško.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35747
9.7.24 22:43

Klid nic se nestalo, normálně zadržela dech. Syn nám taky takto spadl do bazénu a žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5966
9.7.24 22:48

Dcera nám takto skáče pořád (2,5r)
U toho pomalého utonutí by se musela opravdu hodně nahltat vody a nejspíše by kuckala.
Jdi v klidu spát :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
9.7.24 22:52

Stalo se to obema mym detem, syn taky takhle jednou sklouzl pod hladinu ve velkem verjenem bazenu, byly mu asi 2 roky, hned jsme ho vytahli, brecel, ale pak dobry a zadne nasledky ;) Dcera zase ve 4 letech propadla kruhem tim stylem, ze se zachytila o kruh nohama a hlavu mela pod vodou…hned jsem ji vytahla za nohy ven, taky se nic vazneho nestalo…dulezite je mit takto male deti porad na ocich a hned je vytahnout…ale jinak myslim, ze par vterin je v pohode…vem si, kdyz se zakuckas slinou, nebo pitim a chvili nemuzes popadnout dech, to je podobne…Urcite se nic nestalo ;)

• Citovat
  • Upravit
44193
9.7.24 22:55

Toto nebo něco podobného se stalo každému mému dítěti několikrát. Nejmladšímu zrovna dnes. Byli jsme skoro celý se den v aquaparku. Taky při blbnutí potopila hlavu. Nikdy se nikomu nic nestalo.
Děti na kojeneckém plavání se potápí cíleně od malinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
9.7.24 22:55

Syn zajel takhle pod vodu tolikrat, ze uz to ani nedokazu spocitat. Vypitou vodu z bazenu u nej muzeme pocitat na litry si myslim :mrgreen: Bud klidna, nestalo se vubec nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
9.7.24 22:56

Taky se nam stalo, byl ji rok a pul. Sjizdela klouzacku a babicce projela mezi rukama. Hned jsem pro ni skocila a tahala ji. Taky jsem pak cetla a cetla a byla z toho na nervy, ale nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
9.7.24 23:00

Nejhorší smrt je z vyděšení!!!

takže se nadechnem a uklidníme… ;) vydrž…
to dítě ti „skoro umře“ ještě párkrát, většinou to snese o dost líp, než ty ;)
píše ti matka 15letých dvojčat a spoustu let táborová vedoucí ;)
tvůj strach je to, co ho-ji dusí… přemýšlej nad tím.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16233
9.7.24 23:05
@Lucy75 píše: Více

Přesně tak, syn nemá ještě 2 roky a taky byl 2× pod vodou, ukloula mu na koupališti noha a zajel pod vodu. Lekl se, tak chvíli plakal a pak zase jakoby nic :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
9.7.24 23:07

Mne syn zajel pod vodu v mori - 2 roky cca. Hned jsem ho vytahla, ale pamatuji si to zdeseni (sve) dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
9.7.24 23:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21293
9.7.24 23:14

@Lucy75 jo, SVE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
9.7.24 23:21

@PaníBovaryová ;) no právě
my, dospěláci, jsme totálně KO a na pokraji smrti, když se děcko blbě nadechne a něco se mu, nedej, bože, stane… je to logické.. máme o 20-40 let víc (obvykle) a jsme v šoku… to děcko to obvykle zpracuje mnohem líp.. ale pak letí vyděšená matka - až pak nám dítě pláče… :mrgreen: neříkám, že vždy, ale často…
z čehož plyne, že zachovat hlavně KLID je v krizové situaci podstatné--- :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
10.7.24 00:03

To se nedá číst: bříško, hrudníček
ty jsi byla na koupališti? Týden před porodem? To je zase cosi😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
10.7.24 00:16

V klidu. Kdyby chodila na dětské plavání, tak tohle je běžná praxe a ještě vyplave a sama doplave k okraji a znovu a znovu. Je dobře, že nemá trauma. Pro svůj klid a jej rozvoj bych ji dle věku přihlásila do plavecké školy. Jednou takhle zajel syn manželovi na koupališti, ale dobrý. Chvíli měl strach z vody a pak se otrkal a teď plave parádně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák