Dítě špatně usíná

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.12.21 20:44

Dítě špatně usíná

Zdravím Vás 🙋🏻‍♀️ jdu si pro radu, zda někdo z Vás neměl stejný „problém“. Naše dcera 2roky a 5 měsícu byla od malička zvyklá usínat sama. Dala jsem ji do postýlky, řekla dobrou noc, zhasnula a malá usnula. Asi v 15ti měsících, kvůli zoubkům vyžadovala u uspávání mě, tak jsem ji vždycky uspala u nás v posteli s tím, že jsem jen vedle ní ležela a pak jsem ji přenesla k sobě do pokojíčku do její postele. Ale teď, už to bude víc jak týden nastalo období, kdy zmíním, že má jít spinkat a začne plakat, že ona haji ne, ona pssst ne. Začne hysterak, vztekani se, že ona spát nebude. Jak odpoledne, tak i večer. Odpoledne bych ji klidně spát nedávala, ale přijde 17 hodina a má krizi a čekala bych, že když nebude spát po obědě, tak usne večer rychle, ale bohužel. Po 20:00 hodině kdy oznámím, že jdeme spát to trvá třeba i do 22:00 než usne 🤦🏻‍♀️ zkoušela jsem i, že nezmíním slovo spánek, že jdeme jen číst pohádku a nebo si vyprávět příběhy a tak, ale nic nezabírá. Většinou nakonec usne u mě v naruci a to vyčerpáním. Neměl někdo stejnou zkušenost a neporadil by, co s tím?? Děkuji za každou radu či tip Čekáme druhé miminko, termín mám začátkem května, tak je to pro mě taky vyčerpávající takové usínání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2424
27.12.21 21:15

S tím ti nikdo moc neporadí. Musíš přijít co na malou zabere. Každopádně je už velká a nesmíš ji ustupovat. Když se jde spát tak přes to nejede vlak. Naše malá řve každý večer před spaním, že ji nebaví spinkat a to jí je 3,5 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5928
27.12.21 21:24
@PeBa12 píše:
S tím ti nikdo moc neporadí. Musíš přijít co na malou zabere. Každopádně je už velká a nesmíš ji ustupovat. Když se jde spát tak přes to nejede vlak. Naše malá řve každý večer před spaním, že ji nebaví spinkat a to jí je 3,5 :mrgreen:

Neustupovat? Dost drsné, není na vojně. Chce maminku a maminka nemá ustoupit a nepřijít? Zvykne si a naučí se, že pomoc nepřijde, dobrá cesta k budoucí úzkosti a neuroticismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
27.12.21 21:28
@Kipa22 píše:
Neustupovat? Dost drsné, není na vojně. Chce maminku a maminka nemá ustoupit a nepřijít? Zvykne si a naučí se, že pomoc nepřijde, dobrá cesta k budoucí úzkosti a neuroticismu.

Ježíš co to překrucuješ? :lol: Píšu něco o tom, že nemá být s ní nebo že nemá dojít když ji bude volat?? Vzpamatuj se ženská :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
27.12.21 21:32

U nás podobné úderem 2 roku. Po vyzkoušení čtení pohádek, zvýšení aktivity přes den, bývání víc venku, atd atd, chodíme prostě později spávat.

Jediné, co jsem nevyzkoušela, je dřív ráno vstávat a to se přiznám, že do toho se mi nechce, to zatím radej byvame večer vzhůru, kdy je manžel doma a jsme všichni spolu. Neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
27.12.21 22:20

U nás zaclo ve 2 letech období, kdy říká na všechno NE. Takže ji večer řeknu, že jdeme spinkat a ona začne zdrhat, že nechce (ikdyz je hodně unavená a je jedno jestli je to ve 20 nebo 22h). Ale když ji vezmu, vycistime zuby, dám pyžamo a uložím, tak už z postýlky nevyleze ani mě nevola. Do těch 2 let usinala s dudlikem, pak jsem ji ho párkrát nedala a už ho má jen na odpolední spaní (to je ale jen moje lenost, protože s ním je vic v klidu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 09:47

@PeBa12 jojo právě že neustupuji. Když řeknu, že jdeme spát, tak na tom trvame. Nabidnu ji, že bude spát semnou a může se přitulit a tak. Ale stejně 🤦🏻‍♀️ někdy dostane i lehce na zadek, protože se začne šíleně vztekat, kopat a mlátit kolem sebe a to u ní vůbec neznáme. Ona je jinak úplně klidne dítě, přes den si vyhraje i sama a je to takový klidas a pak prijde večer a já koukám, co umí 🤷‍♀️
Po obědě nechodi spát, to už ji nenutím, ale večery stojí za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 09:48

@Kipa22 chápu, jak to bylo myšleno neustupovat. Samozřejmě, že když chce spát u nás, tak ji v tom nebráním, ale ani to nepomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 09:50

@Polnik taky jsem zkoušela více ji unavit přes den, ale ani to nezabírá 🤷‍♀️
Ráno právě nespi dlouho, max do 7:30 a je vzhůru..
Ještě tak pár týdnů zpátky usnula večer po 20:00h a vstávala v rozmezí od 7:45-8:15 🤷‍♀️

Předevčírem usnula až ve 23:00, což mi přijde už pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 09:51

@tutulka123 u nás, když jí položím do postele, tak začne vylejzat, vztekat se, že spát nebude.
Dudlík jsme odnaučili, je to asi měsíc zpátky a to prošlo bez problémů, spala krásně bez něj a najednou přišlo tohle období

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.12.21 13:52

@Veverka432 ještě jak píšeš s tím dudlikem. Já to dávám za vinu tomu. U nás to taky bylo odnaučení a za 3 týdny přišlo tohle. A už sem to četla v několika diskuzích, že se to maminkám stalo.

Odpo místo 1,5h spíme max 45 minut a nebo vůbec, věřím, že si to zase za chvíli sedne, proste se ten spankovy režim mění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 18:31

@Polnik to mě taky napadlo, že by to mohlo být zpětne k dudliku, ale zase ks už jsem ji ho odnaučila, tak se k němu vracet nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
28.12.21 20:38

@Veverka432 snad to bude jen pár týdnů a spánek se jí upraví. Možná ten odpolední spánek zbytecne neprodluzovat a odpoledne hodně utahat. Ono se to třeba zase změní až se bude prodlužovat den.
To, že vylejza z postýlky je naprd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
28.12.21 21:01

@Veverka432 já mu už dudel taky určitě vracet nebudu. Ale myslím si, že je to hlavní příčina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.21 23:05

@Polnik dneska jsem zkusila vypozorovat, když už byla unavena a zkusit ji dát spinkat. Nespala po obědě a po 19:00h jsem ji zkusila jít uspat a proběhlo to oproti jiným večerům o mnoho lépe a klidněji. Tak mě tak napadá, jestli když uspávám déle a nespi po obědě, jestli už pak není přetažená 🤷‍♀️ musím to vychytat a zkusit to takhle i zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí